Zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik nyomozás egy korábbi labdarúgó ellen

sportfaktor.hu

Őrizetbe vett a rendőrség több személyt, köztük P. Józsefet, korábbi válogatot labdarúgót, aki ellen zsarolás és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik nyomozást.

A Nemzeti Sport Online megtudta a hatóságtól, hogy

„Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda zsarolás és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást. Az eljárásban több gyanúsított van. A nyomozás érdekeire való tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad.”

A lap úgy tudja, hogy az eljárás összefügg a Borkai Zsoltról készült erotikus felvételekkel, amelyek hatására a választások után, előbb kilépett a Fideszből, majd lemondott polgármesteri posztjáról Győr első embere, az olimpiai bajnok tornász. A hírek szerint Borkai Zsoltot hónapokkal ezelőtt kereste meg P. József, s közölte vele, kompromittáló felvételek kerültek a birtokába, amelyet bizonyos ellenszolgáltatás fejében hajlandó átadni – az üzletből azonban semmi nem lett, helyette nyomozás indult.

A Blogstar.hu információ szerint 600 milliót kértek a zsarolók Borkai Zsolttól, annak fejében, hogy ne kerüljenek nyilvánosságra a felvételek. Győri forrásaink szerint P. József – aki tagja volt a Győri ETO-nak, amikor a nyolcvanas években sikerrel szerepelt a gárda – a Demokratikus Koalíció színeiben bukott el az idei választáson Győrben. A nyugati régióban pedig dolgozik néhány ördögi ügyvéd, akad olyan is, aki köthető Gyurcsány Ferenc pártjához, s van olyan, aki nem is olyan rég még előzetesben ült. Hogy ő lenne-e az ördög ügyvédje? P. József vallomásából talán majd ez is kiderül.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52122/pics/lead_800x600.jpg