Vívás: Fair Play-díjat kapott a magyar férfi kardválogatott

MTI

Az emlékezetes budapesti világbajnoki döntő - a dél-koreaiaktól elszenvedett egytusos vereség - után tett sportszerű nyilatkozatáért fair play díjat vehetett át a magyar férfi kardcsapat a Nemzetközi Vívó Szövetség (FIE) lausanne-i gáláján.

Fotó: MTI

A júliusi vb-n  a férfi kardcsapatok fináléjában az ázsiaiak 45-44-re győztek - ezzel sorozatban harmadszor lettek világbajnokok -, de az összecsapáson több vitatott ítélet született, a döntő után a bírói testület fel is mentette a vb-re vonatkozóan a további munkavégzés alól a közreműködő zsűripárost.

A hazai szövetség honlapja felidézte, hogy a döntőt követő sajtótájékoztatón az újságírók bíráskodással kapcsolatos kérdést is feltettek, amire a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron így reagált:  "Természetesen voltak kétes találatok, de nem emiatt kaptunk ki, nem szeretnénk erre fogni a vereséget". Ezután csapattársaihoz fordult, és kérdésére Szatmári András, Decsi Tamás és Gémesi Csanád is megerősítette ugyanezt.

A FIE illetékesei már akkor jelezték, hogy sportszerűnek tartják a nyilatkozatot, és a csapat tagjai utóbb meghívót kaptak a közgyűlést követő gálavacsorára, ahol Aliser Uszmanovtól, a nemzetközi szövetség elnökétől vehették át a fair play díjat.

Ugyancsak díjazott lett a világranglista élén végző - Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid alkotta - junior világbajnok férfi párbajtőrcsapat. Ezt az elismerést Csampa Zsolt, a magyar szövetség elnöke vett át.

Címkék: vívás, fair play
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52399/pics/lead_800x600.jpg
vívás,fair play

További cikkek

Egyéni sportok

Vívás: nem rendezik meg a budapesti kard világkupát

2020.03.12. 08:35
A Magyar Vívó Szövetség közlése szerint nem rendezik meg az eredetileg is zárt kapuk mögé kényszerült Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupát.

Egyéni sportok

Vívás: elhunyt Gyuricza József, olimpiai bronzérmes tőröző

2020.03.12. 07:30
A szerdai napon hosszan tartó betegség után 86 éves korában elhunyt Gyuricza József kétszeres világbajnok, olimpiai bronzérmes tőrvívó.

Egyéni sportok

Vívás: megvan az olimpiai kvóta a férfi kardcsapatnak!

2020.03.08. 17:10
A magyar férfi kardválogatott negyedik helyen zárt a luxemburgi világkupa-állomáson, így biztosította helyét Tokióban.

Egyéni sportok

Vívás: egy lépéssel közelebb a női kardcsapat Tokióhoz

2020.03.08. 16:20
A magyar női kardválogatott a harmadik helyen zárta a szakági világkupa athéni versenyét, ezzel egy lépéssel közelebb került az olimpiai kvóta megszerzéséhez.

Egyéni sportok

Vívás: nem tartott sokáig a magyar lányoknak a budapesti GP

2020.03.08. 14:15
Mind a négy magyar főtáblás versenyző vereséget szenvedett az első körben vasárnap a budapesti párbajtőr Grand Prix-n a hölgyeknél.

Egyéni sportok

Vívás: Szilágyi Áron aranyérmes Luxemburgban, Pusztai Liza második Athénban

2020.03.07. 17:50
Szilágyi Áron győzelmével zárult a férfi kardozók luxemburgi világkupa-versenye, míg a női kardozók athéni viadalán Pusztai Liza szerzett …

Egyéni sportok

Vívás: zárt kapus lesz a budapesti WestEnd GP

2020.03.06. 09:00
Más nemzetközi sporteseményekhez hasonlóan zárt kapuk mögött rendezik meg péntektől vasárnapig a budapesti WestEnd férfi és női párbajtőr Grand Prix-t a Ludovika Arénában.

Egyéni sportok

Vívás: csörögnek a kardok márciusban Budapesten

2020.03.04. 14:05
Két kiemelt, az olimpiai kvalifikációs hajrában igen fontos versenynek is a magyar főváros ad otthont márciusban.

Csapatsportok

Junior vívó Eb: aranyérmes a női kardcsapat

2020.03.01. 19:30
A kadet korosztály után a junioroknál is a magyarok nyerték meg a női kardozók csapatversenyét az utánpótlás vívó Európa-bajnokságon, Porecben.

Egyéni sportok

Az örömből és a bánatból is bőségesen kijutott, avagy erről írtunk februárban

2020.03.01. 16:30
Péni István Európa-bajnokságot, Liu Shaolin Sándor összetett világkupát, Szilágyi Áron és Marosi Ádám pedig vk-versenyt nyert …