Női kézilabda-vb: Kazahsztán kis híján szívességet tett nekünk

Dorogi László
Dorogi László

Alaposan megizzasztotta a román válogatottat a kazah csapat a női kézilabda-világbajnokság csoportkörében, de végül szomszédaink nyerni tudtak.

Fotó: Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

Nem jött volna rosszul egy esetleges román pontvesztés magyar szempontból, hiszen Kim Rasmussen együttese keddi vereségének köszönhetően vélhetően Romániával küzd majd meg az utolsó középdöntős helyért a C jelzésű hatosban.

A román válogatott nem lehet ott legjobb csapatával a világbajnokságon, hiszen a Brassóban kézilabdázó játékosok doppingbotrányba keveredtek a torna előtt, így a román szövetség nyomására ki kellett hagynia őket a szövetségi kapitánynak a keretből.

Nem is nagyon találják a románok a ritmust, ennek ellenére három kör után már négy ponttal rendelkeznek és megelőzték a csoport harmadik helyén álló magyarokat. Ezért alaposan meg kellett szenvedniük, a kazahok ugyanis 21-20-as hátránynál még az egyenlítésért is támadhattak az indiszponáltan és sok hibával játszó románok ellen, ez azonban végül nem jött össze az ázsiai csapatnak, amely így is eddigi legszorosabb mérkőzését játszotta a tornán.

Három kör után a spanyolok és a montenegróiak hibátlan mérleggel, 6-6 ponttal állnak a C-csoport első két helyén, a románok őket követik négy egységgel. A magyar csapatnak jelenleg két pontja van, viszont a papíron két legerősebb rivális ellen már lejátszotta mérkőzését.

Kim Rasmussen csapata szerda délelőtt magyar idő szerint 11 órakor lép pályára a világbajnoki újon Szenegál ellen, majd pénteken szintén 11 órától Románia ellen zárja a csoportkör. A hatos csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol az A csoport legjobb hármasa a B csoport, a C csoport legjobb hármasa a D csoport legjobbjaival kerül egy középdöntős csoportba.

A magyarok hatosával párhuzamos D-csoportban jelenleg az olimpiai bajnok oroszok vezetnek hat ponttal, őket követi az egyaránt négy pontos Svédország és Japán - ez a két csapat éppen egymás ellen játszik kedden.

Női kézilabda-világbajnokság, C-csoport, 3. forduló

Románia-Kazahsztán 22-20 (14-11)

Korábban

Spanyolország-Szenegál 29-20
Magyarország-Montenegró 24-25

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52458/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,világbajnokság,Magyar női kézilabda-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: Rasmussen: igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat

2019.12.08. 12:30
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, igyekeztek kitisztítani a gondolataikat.

Csapatsportok

Kézilabda-vb: győzelem Argentina ellen, jöhetnek a franciák

2019.12.08. 06:50
A magyar női kézilabda-válogatott 34–26-ra legyőzte Argentínát a Japánban zajló világbajnokság Elnök-kupájában, így hétfőn a címvédő Franciaországgal mérkőzhet …

Csapatsportok

Férfi kézilabda NB I: a Veszprémé a szezon első rangadója

2019.12.07. 21:05
A Telekom Veszprém végig kiélezett találkozón, egy góllal győzte le a rivális MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I 12. fordulójában.

Csapatsportok

Szombati sportos bőségszaru a televízióban

2019.12.07. 07:30
A szokásos labdarúgó kínálat mellett bőven akad néznivaló, kézilabda, kosárlabda, rövidpályás gyorskorcsolya és úszás, téli sportok, profi ökölvívás és sznúker is a programban.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: Argentína lesz a magyar csapat ellenfele

2019.12.06. 17:55
A Románia ellen vereséget szenvedő magyar női kézilabda-válogatott Argentínával majd az Angola-Franciaország mérkőzés valamelyik résztvevőjével mérkőzik a Japánban …

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: Kim Rasmussen személyes támadásnak érzi az ellene hozott ítéletet

2019.12.06. 16:55
A szövetségi kapitány személyes támadásként élte meg a játékvezetők és a delegátus tevékenységét a Románia elleni …

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: a franciák sem jutottak be a középdöntőbe

2019.12.06. 14:35
A címvédő francia válogatott nagy meglepetésre nem jutott a középdöntőbe a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon, miután pénteken …

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: nagy előnyről kikapott a válogatott, elúszott a középdöntő

2019.12.06. 12:30
A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re kikapott Romániától a Japánban rendezett világbajnokság csoportmérkőzésén és így nem …

Csapatsportok

Férfi kézilabda Eb: Gulyás István bízik Lékai Máté felépülésében

2019.12.06. 10:05
Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya bízik benne, hogy Lékai Máté hamarosan felépül térdsérüléséből, ezért …

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: hibátlanul csoportelsők a spanyolok

2019.12.06. 09:05
Spanyolország válogatottja 27-26-ra legyőzte Montenegró együttesét a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság pénteki játéknapján, a csoportkör utolsó …