Női kézilabda-vb: Kazahsztán kis híján szívességet tett nekünk

Dorogi László
Dorogi László

Alaposan megizzasztotta a román válogatottat a kazah csapat a női kézilabda-világbajnokság csoportkörében, de végül szomszédaink nyerni tudtak.

Fotó: Magyar kézilabda-válogatott/Facebook

Nem jött volna rosszul egy esetleges román pontvesztés magyar szempontból, hiszen Kim Rasmussen együttese keddi vereségének köszönhetően vélhetően Romániával küzd majd meg az utolsó középdöntős helyért a C jelzésű hatosban.

A román válogatott nem lehet ott legjobb csapatával a világbajnokságon, hiszen a Brassóban kézilabdázó játékosok doppingbotrányba keveredtek a torna előtt, így a román szövetség nyomására ki kellett hagynia őket a szövetségi kapitánynak a keretből.

Nem is nagyon találják a románok a ritmust, ennek ellenére három kör után már négy ponttal rendelkeznek és megelőzték a csoport harmadik helyén álló magyarokat. Ezért alaposan meg kellett szenvedniük, a kazahok ugyanis 21-20-as hátránynál még az egyenlítésért is támadhattak az indiszponáltan és sok hibával játszó románok ellen, ez azonban végül nem jött össze az ázsiai csapatnak, amely így is eddigi legszorosabb mérkőzését játszotta a tornán.

Három kör után a spanyolok és a montenegróiak hibátlan mérleggel, 6-6 ponttal állnak a C-csoport első két helyén, a románok őket követik négy egységgel. A magyar csapatnak jelenleg két pontja van, viszont a papíron két legerősebb rivális ellen már lejátszotta mérkőzését.

Kim Rasmussen csapata szerda délelőtt magyar idő szerint 11 órakor lép pályára a világbajnoki újon Szenegál ellen, majd pénteken szintén 11 órától Románia ellen zárja a csoportkör. A hatos csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol az A csoport legjobb hármasa a B csoport, a C csoport legjobb hármasa a D csoport legjobbjaival kerül egy középdöntős csoportba.

A magyarok hatosával párhuzamos D-csoportban jelenleg az olimpiai bajnok oroszok vezetnek hat ponttal, őket követi az egyaránt négy pontos Svédország és Japán - ez a két csapat éppen egymás ellen játszik kedden.

Női kézilabda-világbajnokság, C-csoport, 3. forduló

Románia-Kazahsztán 22-20 (14-11)

Korábban

Spanyolország-Szenegál 29-20
Magyarország-Montenegró 24-25

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52458/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,világbajnokság,Magyar női kézilabda-válogatott

További cikkek

Külföldi foci

Kilencven éves a foci-vb

2020.07.13. 13:15
1930. július 13-án Uruguayban elkezdődött az első labdarúgó-világbajnokság, amelyet végül a házigazda nyert meg.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.