Válogatott: ellenfeleket kaptak utánpótláscsapataink

sportfaktor.hu

Több utánpótlás-tornának a csoportbeosztását is kisorsolták kedden Nyonban, az UEFA svájci székhelyén.

Fotó: mlsz.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség beszámolója szerint első körben a 2021-es U19-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportjait sorsolták ki, itt az idén U17-es világbajnokságon járt 2002-es korosztály csapata lesz érdekelt jövő ősszel. A magyar válogatott október 7. és 13. között Norvégiában játssza le selejtezőit, az ellenfelek a házigazda norvégok, az izlandiak és az andorraiak lesznek.

Az U17-es válogatott is Európa-bajnoki selejtezőre kapott ellenfeleket. Az MLSZ emlékeztet, az elmúlt években nyújtott remek teljesítményének köszönhetően az első kalapból várhatta a sorsolást a válogatott, de így is nehéz csoportba sorsolták a csapatot. A 2004-es korosztály jövő novemberben Svájccal, Fehéroroszországgal és Luxemburggal mérkőzik meg, a tornának Luxemburg ad majd otthont.

A Németh Antal vezette U17-es válogatott érdekelt lesz a márciusi Eb-selejtezők elitkörében is, ahol Franciaország, Svédország és Norvégia lesz a három ellenfél. A tornát mi rendezhetjük március 25. és 31. között. Az elitkörben nyolc csoportban küzdenek az Eb-részvételért a csapatok, minden csoport győztese, valamint a hét legjobb másodikja is biztosítja helyét az észtországi Európa-bajnokságra.

Az U19-es kontinenstorna selejtezőjét jövőre rendezik meg utoljára jelenlegi lebonyolítási formájában, a 2022-es Eb-re már új kvalifikációs rendszerben juthatnak ki a csapatok. Az új selejtező rendszer a Nemzetek Ligája lebonyolításához lesz hasonlatos.

A csapatok három osztályban küzdenek majd, az osztályok beosztásánál a válogatottak UEFA-együtthatója alapján állítanak fel rangsort. Az A osztály válogatottjai négy, a B osztály válogatottjai három, a C osztály válogatottjai összesen két minitornán küzdenek majd meg. Az egyes minitornák végén a B és C liga csoportjainak első helyezettjei feljutnak az eggyel magasabb szinte, míg az A és a B liga csoportutolsói kiesnek az eggyel alacsonyabb szintre. A negyedik minitorna végén az A liga legjobb csapatai biztosítják helyüket a kontinenstornán, így öt csoportgyőztes és a két legjobb második csatlakozik majd a rendező Szlovákiához.

A magyar válogatott jövő ősszel a B ligában kezdi meg szereplését a másfél évig tartó selejtezőben. A jövő novemberi csoportkörben Románia, Ciprus és Izland lesznek a magyar válogatott ellenfelei, a tornát Cipruson rendezik meg.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52464/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,válogatott,Utánpótlás

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgó NB II: a Tiszakécskét is legyőzte a Békéscsaba

2019.12.08. 19:00
A Ferencváros Magyar Kupában való legyőzése után a békéscsabaiak a bajnokságban is győzni tudtak méghozzá a Tiszakécske otthonában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: újra kifogott mumusa a Ferencvároson

2019.12.08. 18:15
Kétgólos hátrányból mentett pontot a Puskás Akadémia az FTC vendégeként.

Külföldi foci

Labdarúgó NB II: emberhátrányban is győzött a Győri ETO

2019.12.08. 15:05
A Magyar Kupától búcsúzó győriek emberhátrányban tudtak fordítani az Ajka ellnei mérkőzésen a magyar másodosztály 20. fordulójában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: eredményességben is megmutatkozott a paksiak kemény munkája

2019.12.08. 09:15
Osztermájer Gábor, a paksiak trénere elmondta, hogy nem gondolta volna, hogy a MOL Fehérvár FC otthonában aratja első győzelmét megbízatása …

Külföldi foci

Közvetítések: visszavágna a Puskás Akadémiának a Ferencváros

2019.12.08. 07:30
A címvédő egy győzelemmel hat ponttal lóghatna meg a második helyen álló MOL Fehérvár FC előtt úgy, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Fehérváron győzött a Paks, nem bírt ellenfelével a Debrecen

2019.12.07. 18:50
Történelme során először győzte le bajnoki mérkőzésen a Paks a MOL Fehérvár FC-t idegenben, míg a Budapest Honvéd a Debrecen ellen …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: megtört a Mezőkövesd sorozata

2019.12.07. 16:30
Szoros mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a Diósgyőri VTK ellen a Mezőkövesd az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Fehérváron a Paks, a Puskás a Groupamában

2019.12.07. 09:20
A Ferencváros és a Puskás Akadémia rangadójával zárul vasárnap az OTP Bank Liga 15. fordulója. A szombati játéknapon öt mérkőzést rendeznek, köztük a borsodi derbit és …

Csapatsportok

Szombati sportos bőségszaru a televízióban

2019.12.07. 07:30
A szokásos labdarúgó kínálat mellett bőven akad néznivaló, kézilabda, kosárlabda, rövidpályás gyorskorcsolya és úszás, téli sportok, profi ökölvívás és sznúker is a programban.

Magyar foci

NB I: Szentes Lázár Kisvárdán folytatja

2019.12.05. 21:15
Szentes Lázár lett a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója.