Kézilabda Eb: a bravúros pontszerzés ellenére bosszús a szövetségi kapitány

Dorogi László
Dorogi László

A magyar férfi kézilabda-válogatott 24-24-es döntetlent játszott a z Európa-bajnokságon az olimpiai bajnok dánokkal, de Gulyás István nem teljesen elégedett.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

"Borzasztó mérges vagyok, úgy gondolom, hogy végig a kezünkben volt a mérkőzés, a végén nem nagyon értettük meg egymást, de ezt leszámítva jól kézilabdáztunk"

- nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány, miután csapata 24-24-es döntetlent játszott az olimpiai- és világbajnok dánokkal. A döntetlennel a magyar csapat két forduló után három ponttal a csoportja második helyén áll a hibátlan izlandiak mögött, ám a továbbjutáshoz jó eséllyel még egy bravúrra szüksége lesz az északiak ellen szerdán.

"Nagy nyomás volt rajtunk a dán közönség miatt is, de még így is elbírtuk a terhet. Egyelőre még kavarognak bennem az érzések, de biztos vagyok benne, hogy fél óra múlva már boldog leszek"

- folytatta a szövetségi kapitány, utalva arra, hogy a magyar válogatott szinte végig a kezében tartotta a mérkőzést Dánia ellen, végül mégsem sikerült nyernie.

"Megint tettünk egy lépést a csapatépítés felé, bebizonyították a fiúk, hogy valóban helyük van a válogatottban hosszabb távon. Holnap új nap lesz, megyünk tovább"

- zárta értékelését Gulyás István.

A magyar csapat egyik legjobbja Balogh Zsolt azt emelte ki, hogy előzetesen mindenki aláírta volna az egy pontot a dánok ellen, de a mérkőzés képe alapján nem lehetnek elégedettek.

"Ahogy ez a csapat ma összeállt a világbajnok ellen, az valami fantasztikus. Nagyon boldogok vagyunk, mert ezzel a mérkőzéssel talán túlszárnyaltuk az oroszok elleni teljesítményünket. Nem volt rajtunk semmilyen nyomás, meg tudtuk őket lepni a nyitott védekezéssel, mert láttuk, hogy az Izland elleni mérkőzésen is szenvedtek vele. Nem ijedtek meg a fiatal játékosaink sem, mindenki hozzátett a mai eredményhez, ez fantasztikus és nagyon büszke vagyok a csapatra"

- mondta a Tatabánya átlövője.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán Izland ellen zárja a csoportkört. A négyes csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe, ahol további négy mérkőzés vár a csapatokra és a középdöntős hatosainak első két-két helyezettje vívja az Európa-bajnoki elődöntőket.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53458/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Európa-bajnokság,férfi kézilabda-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Kézilabda Eb: a rossz kezdés megpecsételte a magyar válogatott sorsát

2020.01.17. 19:45
A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte az Európa-bajnoki középdöntőt, miután 36-29-re kikapott Norvégiától.

Csapatsportok

Kézilabda Eb: Szlovénia is legyőzte Izlandot

2020.01.17. 17:35
Szlovénia 30-27-re legyőzte Izlandot a férfi kézilabda Európa-bajnokság malmői csoportjában, amelyben a magyar válogatott is szerepel.

Csapatsportok

Közvetítések: képernyőn a női vízilabdázók és a férfi kézisek

2020.01.17. 07:30
A két, magyar érdekeltségű Eb-mérkőzés mellett főként a tenisz és a téli sportok kerülnek képernyőre a mai napon.

Csapatsportok

Kézilabda Eb: papírforma eredményekkel indult a középdöntő

2020.01.16. 22:45
Spanyolország, Horvátország és Németország is behúzta első meccsét az I-es számú középdöntő csoportban az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Női kézilabda NB I: elnézést kért rasszista szurkolói miatt a DVSC

2020.01.16. 17:15
Elnézést kért szurkolói viselkedése miatt a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának vezetése: a drukkerek egy csoportja a Siófok KC elleni szerdai bajnoki …

Csapatsportok

Kézilabda Eb: a szurkolók meglátogatták Malmöben a csapatot (videó)

2020.01.16. 16:30
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland elleni Európa-bajnoki sikerének másnapján a szurkolók meglepték kézilabdázóinkat.

Csapatsportok

Rasszizmus áldozatává vált a Siófok francia kézilabda-klasszisa Debrecenben

2020.01.16. 15:05
A debreceni klub közleményben bocsánatot kért a sértett játékostól, kiemelve, teljes mértékben elhatárolódnak a csarnokban történt …

Csapatsportok

Kézilabda: Danyi Gábor és Elek Gábor vezetik a női válogatottat

2020.01.16. 13:05
A Magyar Kézilabda Szövetség megegyezett Danyi Gáborral, a Győri Audi ETO szakvezetőjével és Elek Gáborral, az FTC-Rail Cargo Hungaria trénerével, amelynek …

Csapatsportok

Kézilabda Eb: Chema öltözői beszéde Izland legyőzése után (videó)

2020.01.16. 10:20
Sokszor azt kívánjuk bár ott lehetnénk az öltözőben, hogy halljuk mint mond az edző, a másodedző, a játkosok. Az Izland elleni nem mindennapi sikert …

Csapatsportok

Férfi kézilabda Eb: Balogh Zsolt dobta a legtöbb gólt büntetőből a csoportkörben

2020.01.16. 08:30
Balogh Zsolt dobta a legtöbb gólt büntetőből az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörében.