NB II: sokkoló látvány fogadta Mátyust Szombathelyen

Dorogi László
Dorogi László

Mátyus János január elején vette át a labdarúgó NB II-ben szereplő Haladás vezetését. A szakember szerint sok munka vár rájuk.

Fotó: ugytudjuk.hu

Nem áll jól a tavaly még az élvonalban szereplő Haladás szénája a másodosztályban. A bajnokság felénél a csapat a bajnokság 18. helyét foglalja el a szombathelyi gárda, hat ponttal a már bennmaradást érő helyen tanyázó Szolnok mögött.

Mátyus Jánost a téli szünetben nevezte ki a szombathelyi vezetőség a csapat vezetőedzői posztjára, a cél pedig nem is lehet más, mint a kiesés elkerülése. Mátyus január másodikán találkozott először a játékosokkal, az első két nappal később tartotta meg, tapasztalatairól pedig a Savaria Forumnak beszélt.

"Kezdem megismerni Szombathelyt, amit eddig láttam belőle, lenyűgöző, igazi hangulatos kisváros. A klub, a tradíció, a létesítmény ugyancsak fantasztikus, ugyanakkor a csapatot körülvevő hangulat pesszimizmust sugároz. Amikor bementem először az öltözőbe, sokkoló látvány fogadott: csupa leszegett fejű futballista ült a padon. Na, ezen kell villámgyorsan változtatni"

- szögezte le a korábban a REAC-t, a Pápát és a Nyíregyházát is irányító szakember.

Mátyus elmondta, távozók és érkezők is lesznek még a klubnál télen, Devecseri Szilárd már meg is egyezett a Haladással. A bekkel kapcsolatban a vezetőedző elmondta, örül, hogy sikerült megszerezniük, hiszen egy sok csatát megért, rutinos védőről van szó, aki sokat segíthet a csapatnak.

"Amit igyekeztem a srácokban tudatosítani, hogy felejtsék el az őszt, úgy, ahogy van, sőt a tavaszi kiesést az élvonalból. A siker hozza meg az önbizalmat, viszont a sikerért rengeteget kell dolgozni. Ebbe a munkába fogtunk bele az év elején. Összességében, amit eddig láttam, az biztató, talán már egy fokkal jobb a hangulat is"

- tette hozzá Mátyus, aki leszögezte, a legendásan szenvedélyes szurkolók támogatásával a Haladás ki fogja vívni a bennmaradást.

Mátyus szeretne több fiatalt beépíteni a csapatba, így elképzelhető, hogy a tavaszi szezonban több olyan játékos kap lehetőséget, akik a klub akadémiájáról érkeznek.

"Azt gondolom, hogy jelen helyzetben elsősorban a saját bázisra számíthatunk, itt viszont van merítési lehetőség. Képzett srácokat láttam az edzéseken, akikben van kellő vagányság, akaratosság. Ilyen karakterű futballistákra van szükségünk, akik tudják, mit jelent a klub a városnak, a szurkolótábornak, amely a legnehezebb időkben is kitart a gárda mellett"

- tette hozzá a tréner, aki azt is elmondta, ha nem hinne a bennmaradásban, nem vállalta volna el a munkát.

"Ez igazi kihívás, nemcsak nekem, hanem a játékosaimnak is. Tudom, hogy a szurkolók még az idegenbeli edzőmeccsekre is elkísérik a csapatot. Nem tehetjük meg velük, hog cserben hagyjuk őket. Most gőzerővel dolgozunk, aztán a pályán pedig bizonyítunk!"

- húzta alá Mátyus János.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53467/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Haladás,NB II

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgó NB I: a góllövőlistát vezető Feczesin a Vasasba szerződött

2020.01.16. 18:40
A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Feczesin Róbert az Újpestből a másodosztályú Vasasba igazolt.

Magyar foci

NB II: Priskin Tamás visszatér Győrbe

2020.01.16. 12:25
Az ETO FC Győr hivatalosan bejelentette, hogy a gárdában folytatja pályafutását Priskin Tamás.

Magyar foci

NB I: meccsjeggyel kedveskedik a DVTK a szurkolóinak

2020.01.15. 14:25
A klub állja azon diósgyőri szurkolók jegyét, akik elutaznak a Zalaegerszeg elleni bajnoki mérkőzésre.

Magyar foci

NB I: visszatér a bajnokcsapat tagja a Honvédba

2020.01.15. 12:55
Hidi Patrikkal három évre szóló szerződést kötött a Budapest Honvéd labdarúgócsapata.

Magyar foci

NB I: Priskin elhagyja a Ferencvárost

2020.01.15. 12:35
A korábbi magyar válogatott támadóra nem számít Szerhij Rebrov, így távozik a bajnoki címvédőtől.

Magyar foci

NB I: visszatérhet a Honvédhoz Hidi Patrik

2020.01.14. 14:05
A Budapest Honvéd bajnokcsapatának kapitánya legutóbb Kazahsztánban futballozott.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: francia középpályással erősített a Fehérvár

2020.01.13. 21:10
Lyes Houri személyében francia középpályással erősítette meg keretét a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapata.

Magyar foci

Isten éltessen sokáig, Thékes István!

2020.01.11. 16:45
Jól emlékszem, első ízben egy Szedeák-meccsen találkoztam Pista bá'-val, az újszegedi sportcsarnok sajtópáholyában. Rám köszönt, mintha ezer éve ismerne, kezet fogott velem, bemutatkozott, majd megkérdezte, …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: távozik a Ferencváros ukrán középpályása

2020.01.11. 15:10
Távozik a fővárosiaktól Sahtar Donyecktől kölcsönvett Danilo Ihnatenko jelentette be Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere.

Magyar foci

Öt éve, hogy elment az Aranycsapat egykori játékosa Buzánszky Jenő

2020.01.11. 13:40
Öt éve, hogy csatlakozott társaihoz az égi futballpályán Buzánszky Jenő, aki 2015. január 11-én életének 90. évében hunyt el hosszan tartó betegségét …