Kézilabda Eb: tovább kell mennünk, nem szabad sakkoznunk

Dorogi László
Dorogi László

Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint jó erőben van a társaság, van mire építenünk.

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Szenzációs győzelmet aratott a magyar férfi kézilabda-válogatott Izland ellen az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság csoportkörének utolsó találkozóján Malmőben, ezzel csoportelsőként bejutott a középdöntőbe, nem mellesleg kiejtette az olimpiai- és világbajnok Dániát.

Kézilabda Eb: szenzációs második félidő, bravúr Izland ellen, továbbjutás!

Régen látott lelátói ellenszélben vághatott neki a magyar férfi kézilabda-válogatott az Izland elleni utolsó csoportmérkőzésének az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon. A dán válogatott szurkolói már a magyar-izlandi meccsre megtöltötték a malmői tribünöket és néhány óra erejéig izlandi fanatikussá változtak. Az olimpiai- és világbajnoki címvédőnek ugyanis csak az északiak sikere adhatott csak reményt arra, hogy a továbbjutásért játszhassanak szerda este Oroszország ellen.

Gulyás István szövetségi kapitány a fantasztikus sikert követően úgy fogalmazott, az első félidőben voltak gondjaink védekezésben, de a második félidőben sikerült a hibákat javítani, ennek köszönhető a nagyszerű győzelem.

"A második félidőben nagyon jól működött a védelem, ebben Rolinak is nagy szerepe volt, ma is parádésan védett. Tovább kell mennünk, nem szabad sakkoznunk, jó erőben van a társaság. Frissek vagyunk, így kell tovább mennünk"

- tette hozzá a szövetségi kapitány, aki azt is kiemelte, hogy a csoportmeccsek alapján az is körvonalazódott a szakmai stáb fejében, hogy melyik játékos milyen szituációban használható. Példaként hozta fel Máthé Dominik játékát, aki annyira koncentrált a védekezésére, hogy támadásban nem tudott annyit hozzátenni, amennyit vártak tőle.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy gondolt erre valaki. Ma is azt mondtuk az öltözőben, hogy lehet nyerni, de nem kötelező. Tegyenek meg mindent, tartsuk őket szorosan, legyünk ott a nyakukon, és akkor minden megtörténhet" 

- vélekedett a szövetségi kapitány a sikerről, hozzátéve, örülnek, hogy játszhatnak még legalább további négy mérkőzést.

"Ezeket a játékosokat most megismeri Európa, ez sem egy utolsó szempont. Ez fontos állomás minden fiú pályafutásában, életében, és sokat hozzátesz az önbizalmukhoz"

"Még nem találom a szavakat. Ez egy olyan teljesítmény volt egy rossz első félidő után, hogy még minket is meglepett. Az benne volt, hogy visszajövünk a meccsbe, de hogy a végére ilyen sima lesz, azt nem is tudom elhinni"

- nyilatkozott Balogh Zsolt, a válogatott átlövője.

A mérkőzés egyik legjobbja, Bánhidi Bence úgy fogalmazott, félidőben, háromgólos hátránynál arról beszélgettek, hogy hinniük kell magukban, az volt a legfontosabb, hogy úgy fussanak ki a második félidőre, hogy igenis meg tudják fordítani a meccset.

"Majdhogynem az életünkért játszottunk és meg is csináltuk!"

- mondta a beálló.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53501/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Európa-bajnokság,férfi kézilabda-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Kézilabda: eredményes szezonban reménykedik Klujber Katrin

2020.08.03. 15:20
A Handball Planet szakportálon kiírt szavazáson a világ legjobb fiataljának választották a Ferencváros játékosát, Klujber Katrint. A kézilabdázót eddigi pályafutásáról és …

Csapatsportok

Kézilabda: huszonhat évesen visszavonul Mészáros Rea

2020.08.03. 13:30
A korábbi magyar válogatott kézilabdázó pályafutását tönkre tették a sérülések, így meg kellett hoznia a nehéz döntést.

Csapatsportok

Kézilabda: ilyen lesz a népligeti csarnok

2020.07.28. 17:45
Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke Facebook-oldalán tette közzé a 2022-es kézilabda Eb impozáns csarnokának látványterveit.

Csapatsportok

Kézilabda: Fortuna kegyes volt a magyar csapatokhoz az El-sorsoláson

2020.07.28. 14:05
A Gyöngyös férfi kézilabda-csapata északmacedón, az Alba Fehérvár női együttese pedig svájci ellenfelet kapott a kézilabda Európa-liga selejtezőjének második …

Csapatsportok

Kézilabda: Sterbik Árpád lesz a Veszprém kapusedzője

2020.07.25. 16:40
Miután a kapusedző Haris Probic távozott a Telekom Veszprémtől, hivatalossá vált, hogy Sterbik Árpád lesz a magyar bajnokság címvédőjének kapusedzője, és már nem lép pályára a …

Csapatsportok

Női kézilabda: ismét teljes intenzitással edzhet a Ferencváros szélsője

2020.07.24. 20:50
Hivatalos oldalán közölte a fővárosi együttes, hogy egy kisebb sérülésből felépülve visszatért Márton Gréta, aki ismét teljes értékű …

Csapatsportok

Kézilabda El: területi alapon alakították ki a kalapbeosztást a férfiaknál

2020.07.24. 10:15
Az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos oldalán tette közzé a férfi és a női Európa-liga első selejtezőkörének kalapbeosztását, amiből …

Csapatsportok

Kézilabda: ezeket a csapatokat biztosan elkerüljük a vb-n

2020.07.23. 15:40
A második kalapból várhatja a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének szeptember 5-i sorsolását a magyar válogatott.

Csapatsportok

Kézilabda: a lányoknál a Siófok, a fiúknál a Tatabánya is főtáblás az EL-ben

2020.07.20. 16:40
Az európai szövetség hétfőn tette közzé az EHF Kupa utódjaként induló második számú kontinentális sorozat résztvevőit.

Csapatsportok

Kézilabda: két bizottságnál is változás jön az MKSZ-nél

2020.07.19. 12:45
A szövetség hivatalos oldalán közölte, hogy augusztus elsején jelentős változások történnek két bizottságban is, miután Zsiga Gyula és Rosta István is lemondott elnöki …