NFL: visszavonul a Carolina klasszis védőjátékosa

Dorogi László
Dorogi László

Az NFL-ben töltött kilenc szezon után, mindössze 28 évesen bejelentette visszavonulását Luke Kuechly, a Carolina Panthers linebackere.

Fotó: Bleacher Report

"Gyerekkorom óta egyetlen módon tudtam játszani ezt a játékot - gyorsan, fizikálisan és keményen. Most elérkeztem arra a pontra, amikor már nem vagyok képes tovább ezen a szinten játszani. Nagyon nehéz ezt kimondani"

- jelentette be visszavonulását a klasszis játékos könnyeivel küszködve.

Kuechly pályafutását végigkísérték a sérülések, sok mérkőzést volt kénytelen kihagyni agyrázkódás miatt. Kuechly-t a 2012-es NFL draft kilencedik helyén választotta ki a Carolina Panthers, egész pályafutását Charlotte-ban töltötte.

Kilenc szezont töltött el a ligában, nyolc idény végén beválasztották a Pro Bowlba - a liga All-Star csapatába -, 2013-ban az Év legjobb védőjének járó elismerést is megkapta. Pályafutása során 1092 szerelést hajtott végre, ennél többet a 2012 óta tartó időszakban senki másnak nem sikerült, nem véletlenül hívták csapattársai nemes egyszerűséggel "tackling machine-nak", azaz szerelőgépnek.

Karrierje során 18 interceptiont szerzett az ellenfél irányítóitól, ez szintén a legjobb statisztikai mutató egy linebackertől a 2012-es idény kezdete óta, összességében pedig a Carolina Panthers történetének harmadik legtöbb levegőből lehalászott labdája az övé a poszton szereplő játékostól.

A hőn áhított bajnoki címhez az 50. Super Bowlon volt a legközelebb, ám a 2016-os döntőben a Panthers kikapott a Payton Manning vezette Denver Broncos csapatától.

Kuechly hatalmas közönség-kedvencnek számított Carolinában, ami ismerve mentalitását nem is csoda. A csupa szív, utolsó leheletéig küzdő játékos szerelései után a Panthers-szurkolók mindig megjutalmazták egy "Luuuke!" csatakiáltással, amit sokszor pfújolásnak halhattak az ellenfél szimpatizánsai.

Csapattársa, a rutinos tight end Greg Olsen Twitter-bejegyzésben búcsúzott Kuechlytől, mint írja, nem nagyon találja azokat a szavakat, amelyekkel le lehetne írni milyen személyiség, barát és csapattárs a visszavonuló linebacker.

"Rengeteg emléket szereztünk együtt a pályán és a pályán kívül is. Megtiszteltetés, hogy a barátod lehetek, mindig hálás leszek azért, hogy hatást gyakoroltál az életemre. Szeretlek haver!"

- írta Olsen.

Christian McCaffrey, a Panthers futója szintén megható sorokkal köszönt el csapattársától:

"Nagy megtiszteltetés számomra, hogy megoszthattam a pályán töltött időt a valaha volt egyik legnagyszerűbb játékossal és a valaha volt legnagyszerűbb emberrel"

- írta a running back.

Kuechly visszavonulásáról a társak mellett az ellenfelek is megemlékeztek, Tyrann Mathieu, a Kansas City Chiefs védője például azt írta, hogy a linebacker pályafutásával kivívta a Hírességek Csarnokába kerülés jogát.

"Rengeteget tett ezért a játékért. Hiányozni fog a ligának!"

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53482/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

Amerikai futball: Dwayne Johnson vásárolta meg az XFL-t

2020.08.04. 08:30
A pankrátorikonból lett filmsztár Dwayne Jonhson, művésznevén The Rock vásárolta meg az áprilisban csődbe ment amerikai futball-ligát az XFL-t.

Amerika

NFL: a koronavírus nem kegyelmez, az Eagles edzője is megbetegedett

2020.08.03. 08:40
Pozitív lett Doug Pedersonnak, a Philadelphia Eagles vezetőedzőjének koronavírus-tesztje. Ő a második tréner, akinél kimutatták a betegséget az NFL-ben.

Amerika

NFL: újabb sztárok mondtak le a szezonról

2020.07.30. 16:55
A címvédő Kansas City Chiefs futójátékosa, Damien Williams is kihagyja a koronavírus-járvány miatt a szeptemberben startoló NFL-szezont.

Amerika

NFL: hat Patriots játékos is kihagyja a szezont a koronavírus miatt

2020.07.28. 22:55
Az észak-amerikai profi futball-liga 21 játékosa jelezte eddig, hogy nem vesz részt a szeptemberben rajtoló szezonban a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

NFL: Kobe Bryant előtt tiszteleg a Philadelphia Eagles

2020.07.28. 15:00
Az NFL-ben szereplő Philadelphia Eagles egy óriásplakátot helyezett el edzőközpontjában, amelyen az egykori kosarassztár látható és az ő motivációs tíz pontja olvasható.

Amerika

NFL: a New York Jets Seattle-be cserélte az egyik legjobbját

2020.07.26. 12:50
A New York Jets elcserélte a safety Jamal Adamst, aki a következő idényben a Seattle Seahawksban szerepel majd.

Amerika

NFL: ripityára tört a lába, most mégis visszatér a liga Vasembere

2020.07.25. 12:10
Minden idők egyik leghorrorisztikusabb sérülését szenvedte el 2018-ban Alex Smith, a Washington Redskins - pardon, Washington Football Team - veterán irányítója.

Amerika

NFL: kihagyja az idei szezont a koronavírus miatt Laurent Duvernay-Tardif

2020.07.25. 09:50
A Kansas City Chiefs bajnoka jelezte, hogy kihagyja a 2020-as szezont a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

NFL: Washington Football Team néven folytatja a megboldogult Redskins

2020.07.23. 19:40
A patinás amerikai futball-együttes brandjét a Black Lives Matter mozgalom döntötte végleg romba.

Amerika

NFL: visszavonult a Seattle egykori falembere

2020.07.22. 09:40
Bejelentette visszavonulását Michael Bennett, aki 2014-ben falemberként nyert Super Bowl-t a Seattle Seahawks színeiben.