NHL: véget ért a Blues hazai menetelése (videó)

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

A Philadelphia Flyers hosszabbításban nyert a St. Louis Blues otthonában, megszakítva ezzel a címvédő kilenc mérkőzéses hazai győzelmi sorozatát.

Fotó: nhl.com

Zack Smith már az első harmadban duplázott a Canadiens ellen, és itt tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés, hiszen a Montreal részéről csak Phillip Danault tudta egyszer bevenni a Chicago ketrecét. A Blackhawksból még Alex DeBrincat és Drake Caggiula talált be, de az ő góljaik csak biztosabbá tették a vendégek diadalát. A Blackhawks legendája Patrick Kane megszerezte 998. pontját is a ligában, csapata pedig zsinórban a harmadik sikerét. 

Nem tudta megszerezni sorozatban tizedik hazai győzelmét a Blues, a címvédő nagy menetelését a Flyers, és a hosszabbításban lőtt Jakub Voracek találat szakította meg. Pedig a Blues sikeresen felállt 1-3-as hátrányből, de végül az egyenlítésnél tovább nem jutottak. A Philadelphia kapujában Brian Elliott 30 védésig jutott, Sean Couturier pedig asszisztból duplázott. A Bluesnál Alexander Steen 1+1-et hozott össze, Robert Thomas pedig két gólpasszt gyűjtött. Jordan Binnington 21 lövést tett ártalmatlanná, de ezúttal ez kevés volt a rekorbeállításhoz.

                
Eredmények, alapszakasz:

Montreal Canadiens-Chicago Blackhawks 1-4
St. Louis Blues-Philadelphia Flyers 3-4, hosszabbítás után

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53511/pics/lead_800x600.jpg