Női kézilabda NB I: elnézést kért rasszista szurkolói miatt a DVSC

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

Elnézést kért szurkolói viselkedése miatt a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapatának vezetése: a drukkerek egy csoportja a Siófok KC elleni szerdai bajnoki mérkőzésen huhogott, amikor a vendégek színesbőrű francia játékosánál, Gnonsiane Niomblánál volt a labda.

Rasszizmus áldozatává vált a Siófok francia kézilabda-klasszisa Debrecenben

Feszült hangulatú találkozót vívott egymással a Debrecen és a Siófok női kézilabda-csapata az NB I-ben szerda este. A meccset a Balaton-partiak simán megnyerték, de a sikernek nem tudtak felhőtlenül örülni. "Nagyon elkeserítő a szurkolói viselkedés és reakció, melyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam játékosaimmal szemben.

A debreceniek honlapjának csütörtöki közleménye emlékeztet: "a találkozó jó hangulatát megzavarta egy jelenet, melynek során néhány másodpercig huhogtak a hazai szurkolók a siófoki Gnonsiane Niombla támadásánál".

Az írásban kiemelik, hogy Köstner Vilmos vezetőedző "rögtön a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón kinyilvánította bocsánatkérését a kollégájával, a Siófok edzőjével és csapatkapitányával szemben".

"Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niomblától, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást. Kifejezzük továbbá, hogy mennyire nagyra becsüljük, elismerjük Gnonsiane Niombla teljesítményét és eredményeit, amit nem halványíthat el semmilyen nem kívánatos megnyilvánulás" - áll a DVSC közleményében.

Hozzáteszik, sajnálják, hogy "egy összesen mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni".

A debreceniek kiemelték: a video-, hang- és képfelvételek megvizsgálása után sem tudták azonosítani az elkövetőket, de azt megállapították, hogy "a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására".

Maga Niombla - aki olimpiai ezüstérmes, valamint világ- és Európa-bajnok - a találkozó után közösségi oldalán azt írta, soha nem tapasztalt ilyet pályafutása során, és köszöni csapatának a támogatást.

Az EHF Kupa-címvédő Siófok 39-30-ra nyerte a találkozót.

Címkék: Kézilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53523/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda

További cikkek

Csapatsportok

Férfi kézilabda NB I: magabiztos veszprémi győzelem a nyitányon

2020.08.28. 19:30
A veszprémiek nagyon magabiztosan, 35-24-re győzték le a Budakalászt a férfi kézilabda NB I nyitómérkőzésén.

Csapatsportok

Kézilabda NB I: heti két mérkőzést játszanak a női és a férfi csapatok is

2020.08.28. 09:40
Sűrített a magyar bajnokság programját a Magyar Kézilabda-szövetség derült ki a legújabb versenykiírásból.

Csapatsportok

Közvetítések: Európa-liga mérkőzést játszik a Gyöngyös, pályán a MOL-Pick Szeged

2020.08.28. 07:30
Fontos mérkőzés elé néz az RK Butel Szkopje ellen pályára lépő Gyöngyös a kézilabda Európa-ligában, míg a MOL-Pick …

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: elállna a társrendező szerepétől Dánia

2020.08.26. 12:40
A Dán Kézilabda-szövetség elnöke, Per Bertelsen beszélt a dán TV2-nek arról, hogy jelen állás szerint decemberben nem lesz Dániában Európa-bajnokság.

Csapatsportok

Kézilabda: tovább csúszik a Veszprém SEHA-liga negyeddöntője

2020.08.22. 18:50
Kedden sem tudják megrendezni a Telekom Veszprém-RK Vojvodina férfi kézilabda-mérkőzést, a SEHA Liga negyeddöntőjének visszavágóját.

Külföldi foci

Közvetítések: jön az Európa-liga döntője

2020.08.21. 07:30
A Sevilla-Internazionale finálé mellett élvonalbeli futballmeccsek, felkészülési kézilabda-mérkőzések, sőt még kerékpárbajnokság is képernyőre kerül.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: két megoldása van a lebonyolításra az EHF-nek

2020.08.20. 18:45
A handballfast.com értesülései szerint két megoldással készül a 2020/21-es Bajnokok Ligája-idényének lebonyolítására az Európai Kézilabda-szövetség.

Külföldi foci

Közvetítések: eldől, hogy ki jut utolsóként a La Ligába

2020.08.20. 07:30
Nem maradunk sport nélkül augusztus 20-án sem, hiszen kézilabdát, jégkorongot, kosárlabdát és labdarúgást is láthatunk a képernyőn.

Csapatsportok

Férfi kézilabda Európa-liga: mindkét meccsét otthon játssza a Gyöngyös

2020.08.17. 18:30
A koronavírus-járvány miatt a HE-DO B.Braun Gyöngyös mindkét mérkőzését hazai pályán játssza az RK Butel Szkopje ellen a férfi kézilabda …

Csapatsportok

Kézilabda: az IHF elnöke nézők előtt tartana vb-t januárban

2020.08.17. 09:40
Hasszan Musztafa továbbra is kitart amellett, hogy nézők előtt rendezzék januárban a hazájában sorra kerülő férfi világbajnokság mérkőzéseit.