Rágalmazásért perelnek a nemi erőszakkal vádolt ex-pólósok

Dorogi László
Dorogi László

A Pesti Kerületi Bíróságon tegnap kezdődött el a per tárgyalása, amely végül a sportolókat a pedofil bűncselekménnyel összefüggésbe hozó ügyvéd, valamint az ő nyilatkozatai alapján a sportolókat elsőként megnevező szerkesztők ellen indult.

Fotó: Blikk

Csúnya ügy végére tett pontot a rendőrség tavaly február végén. Kósz Zoltánt és Petőváry Zsoltot korábban azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklattak egy kislányt, ám akkor beigazolódott ártatlanságuk és felmentették őket.

A két sportember ezt követően polgári eljárásban sérelmi díjat kértek azoktól, akik rossz hírüket keltették, mindemellett egy büntetőeljárást is kezdeményeztek, amit a Pesti Központi Kerületi Bíróság el is rendelt, a XIV. kerületi Rendőrkapitányság pedig rágalmazás miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.

A Pesti Kerületi Bíróságon tegnap kezdődött el a per tárgyalása, amely végül a sportolókat a pedofil bűncselekménnyel összefüggésbe hozó ügyvéd, valamint az ő nyilatkozatai alapján a sportolókat elsőként megnevező szerkesztők ellen indult - számolt be a Magyar Nemzet.

Hegedűs László, Kósz Zoltán jogi képviselője a lapnak elmondta, sikertelen volt a békéltetés ügyfele és társa, tehát Petőváry Zsolt, valamint az őket hírbe hozó jogász és a sajtóban dolgozó két személ között. Kiderült az is, hogy a rendőrség személyes adattal való visszaélés gyanújával nyomoz, a vizsgálatnak azt kell megállapítania, hogy ki, illetve kik miatt szivároghatott ki a két sportoló neve - ennek kiszivárogtatása ugyanis bűncselekménynek számít.

A korábbi vízilabdázókat egy kislány vádolta meg azzal, hogy erőszakkal léptek vele szexuális kapcsolatba, de Kószt és Petőváryt még csak tanúként sem kellett meghallgatni, annyira egyértelmű volt a hatóságnak és az igazságügyi szakértőknek, hogy a gyerek valótlanságokat írt le.

A kislány korábban a Kósz és Petőváry által vezetett szentendrei sportklubban vízilabdázott, de egyikőjük sem állt vele semmilyen kapcsolatban.

Címkék: Vízilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53519/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda

További cikkek

Csapatsportok

Női vízilabda Eb: könnyedén nyertek az esélyesek

2020.01.17. 15:45
A spanyol, a holland és az orosz női válogatott is könnyedén győzött a Budapesten zajló vízilabda Európa-bajnokság ma délutáni mérkőzésein.

Csapatsportok

Közvetítések: képernyőn a női vízilabdázók és a férfi kézisek

2020.01.17. 07:30
A két, magyar érdekeltségű Eb-mérkőzés mellett főként a tenisz és a téli sportok kerülnek képernyőre a mai napon.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: döntetlent játszottak a fiúk Spanyolország ellen

2020.01.16. 20:10
A törökök után komolyabb erőpróba várt a mieinkre, a spanyolok ellen a budapesti Eb-n, ahol a gyengébben sikerült második félidőt követően 11-11-et játszottunk.

Csapatsportok

Az Év Sportolója Gála és vízilabda rangadó

2020.01.16. 07:30
Az Év Sportolója Gála 2019 és férfi vízilabda rangadó Spanyolország ellen a budapesti Eb-n a nap fénypontjai.

Csapatsportok

Női vízilabda Európa-bajnokság: hibátlan a magyar válogatott, győzelem Oroszország ellen

2020.01.15. 20:00
Szoros mérkőzésen aratott nagyon fontos győzelmet az oroszok ellen Magyarország a budapesti női vízilabda …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: a horvátok nyerték a déli rangadót a lányoknál

2020.01.15. 17:55
A horvát női vízilabda-válogatott Szerbia ellen szerezte meg első Eb-győzelmét. A spanyolok és a görögök is simán nyertek.

Csapatsportok

Tévéműsor: női pólósainknak és férfi kéziseinknek is szurkolhatunk

2020.01.15. 07:30
A magyar női vízilabda-válogatott Oroszországgal, a férfi kézilabda-válogatott Izlanddal találkozik az Európa-bajnokságon. Olasz Kupa-találkozók és …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: a görögök nem találták az olaszok ellenszerét

2020.01.14. 22:10
A világbajnoki címvédő olasz férfi vízilabda-válogatott könnyedén, négy góllal legyőzte Görögországot a budapesti olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: minden puskaporukat ellőtték az első negyedben a törökök

2020.01.14. 20:30
Magabiztos győzelemmel kezdte az olimpiai kvalifikációs budapesti Európa-bajnokságot a házigazda magyar csapat.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: az oroszok nem ijesztették meg a szerbeket

2020.01.14. 19:20
Az olimpiai bajnok szerb válogatott négy góllal legyőzte az orosz csapatot a Duna Arénában zajló vízilabda Európa-bajnokság férfitornájának keddi nyitányán.