Rasszizmus áldozatává vált a Siófok francia kézilabda-klasszisa Debrecenben

Dorogi László
Dorogi László

A debreceni klub közleményben bocsánatot kért a sértett játékostól, kiemelve, teljes mértékben elhatárolódnak a csarnokban történt rasszista megnyilvánulásoktól.

Fotó: Siófok KC

Feszült hangulatú találkozót vívott egymással a Debrecen és a Siófok női kézilabda-csapata az NB I-ben szerda este. A meccset a Balaton-partiak simán megnyerték, de a sikernek nem tudtak felhőtlenül örülni.

"Nagyon elkeserítő a szurkolói viselkedés és reakció, melyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet."

Ezt a nyilatkozatot adta Tor Odvar Moen, a Siófok vezetőedzője, miután csapata 39-30 arányban legyőzte a hazai pályán addig veretlen hajdúságiakat. A norvég szakember arra a viselkedésre utalt nyilatkozatában, amelyet néhány debreceni szurkoló Gnosiane Niomblával, a Balaton-partiak francia átlövőjével szemben tanúsított.

A beszámolók szerint a hajdúsági ultrák majomhangot utánozva gyalázták a világ- és Európa-bajnok átlövőt, aki Instagram-oldalán fakadt ki a találkozó után, majd a L`Équipe-nek is nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

"Amikor pályára léptem, majomsikolyok hangzottak fel a lelátóról. Nem értek magyarul, de nem tűnt kedvesnek"

- mondta a francia játékos, hozzátéve, a legszomorúbb dolog az egészben az, hogy a játékvezetőkön át mindenki tanúja volt az esetnek, mégsem tett senki semmit azért, hogy az atrocitás megszűnjön.

A DVSC Schaeffler kézilabda-csapata csütörtökön közleményt adott ki, amelyben elnézést kértek Niomblától. Mint írják, Köstner Vilmos, a debreceniek vezetőedzője már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón bocsánatot kért a sértett felektől, de a szurkolók nevében is elnézést kérnek a történtek miatt.

"Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niombla-tól, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást"

- áll a közleményben, amely azt is kiemeli, a Debrecen nagyon sajnálja, hogy egy mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni.

A klub megvizsgálta a videó-, hang- és képfelvételeket, elolvasta a versenybírói jelentést, de ezek alapján nem sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, azt viszont megállapították, hogy a megnyilvánulás nem szervezett keretek között történt a debreceni szurkolótábor részéről, a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53520/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,NB I,Siófok KC,DVSC-TVP

További cikkek

Magyar foci

18 millió forintot ajánlott fel a MOL Fehérvár FC a koronavírus elleni védekezésre

2020.04.03. 08:35
A székesfehérvári együttes közleményben tudatta, hogy a labdarúgók, a szakmai stáb és a klub dolgozói 18 millió forintot …

Magyar foci

NB I: Urbányi István sportigazgatóként tér vissza Kispestre

2020.04.02. 16:50
Urbányi István lesz a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Budapest Honvéd sportigazgatója.

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Csapatsportok

Kézilabda: visszavonul a válogatott fala, Fazekas Nándor

2020.04.01. 12:55
Fazekas Nándor 43 évesen akasztja szögre a trikót. Vélhetően nem így tervezte pályafutása lezárását, de a koronavírus-járvány közbe szólt.

Magyar foci

NB I: kirúgta hazaszökő román légiósait a Kisvárda

2020.04.01. 08:25
Egyik legjobb játékosától is kénytelen megválni a labdarúgó NB I-ben szereplő Kisvárda Master Good, Gheorge Grozav és Iasmin Latovlievici súlyosan megszegte a szabályokat.

Csapatsportok

Kézilabda: Görbicz felajánlást tett, míg a Győr videóban mondott köszönetet

2020.04.01. 08:00
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának klasszisa, Görbicz Anita egymillió forintot ajánlott fel a Győri Segélyalapnak.

Csapatsportok

Adakozott a Ferencváros jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztálya is

2020.03.29. 14:50
A fővárosiak labdarúgó-szakosztálya után a jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztály is segíti a koronavírus-járvány ellen …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: 250 ezer forintot adományozott a MOL Fehérvár FC támadója

2020.03.29. 09:40
Géresi Krisztián, a székesfehérváriak játékosa 250 ezer forint összértékben ajánlott fel gumikesztyűt, tojást és kézfertőtlenítőt a …

Csapatsportok

Kézilabda: azi ETO is támogatta a Győri Segélyalapot

2020.03.28. 15:30
A Győri ETO KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub minden munkavállalója együtt, jelentős összeggel támogatja a Dézsi Csaba András polgármester által létrehozott Győri …