Rasszizmus áldozatává vált a Siófok francia kézilabda-klasszisa Debrecenben

Dorogi László
Dorogi László

A debreceni klub közleményben bocsánatot kért a sértett játékostól, kiemelve, teljes mértékben elhatárolódnak a csarnokban történt rasszista megnyilvánulásoktól.

Fotó: Siófok KC

Feszült hangulatú találkozót vívott egymással a Debrecen és a Siófok női kézilabda-csapata az NB I-ben szerda este. A meccset a Balaton-partiak simán megnyerték, de a sikernek nem tudtak felhőtlenül örülni.

"Nagyon elkeserítő a szurkolói viselkedés és reakció, melyet a mérkőzés folyamán tapasztaltam játékosaimmal szemben. Szeretném, ha a klub és a szövetség is megtenné a szükséges lépéseket, hogy ez ne fordulhasson elő soha többet."

Ezt a nyilatkozatot adta Tor Odvar Moen, a Siófok vezetőedzője, miután csapata 39-30 arányban legyőzte a hazai pályán addig veretlen hajdúságiakat. A norvég szakember arra a viselkedésre utalt nyilatkozatában, amelyet néhány debreceni szurkoló Gnosiane Niomblával, a Balaton-partiak francia átlövőjével szemben tanúsított.

A beszámolók szerint a hajdúsági ultrák majomhangot utánozva gyalázták a világ- és Európa-bajnok átlövőt, aki Instagram-oldalán fakadt ki a találkozó után, majd a L`Équipe-nek is nyilatkozott az esettel kapcsolatban.

"Amikor pályára léptem, majomsikolyok hangzottak fel a lelátóról. Nem értek magyarul, de nem tűnt kedvesnek"

- mondta a francia játékos, hozzátéve, a legszomorúbb dolog az egészben az, hogy a játékvezetőkön át mindenki tanúja volt az esetnek, mégsem tett senki semmit azért, hogy az atrocitás megszűnjön.

A DVSC Schaeffler kézilabda-csapata csütörtökön közleményt adott ki, amelyben elnézést kértek Niomblától. Mint írják, Köstner Vilmos, a debreceniek vezetőedzője már a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón bocsánatot kért a sértett felektől, de a szurkolók nevében is elnézést kérnek a történtek miatt.

"Ezúttal is őszintén elnézést kérünk Gnonsiane Niombla-tól, a Siófok csapatától és minden sportbaráttól a klubunk, a csapat és a szurkolótábor nevében! Kinyilvánítjuk, hogy sportszervezetünk elhatárolódik a történtektől, határozottan elítéli azt, mint ahogyan minden kirekesztő, sértő megnyilvánulást"

- áll a közleményben, amely azt is kiemeli, a Debrecen nagyon sajnálja, hogy egy mindössze három másodperces, szórványosan elhangzó megnyilvánulással néhányan egy egyébként élvezetes, színvonalas mérkőzés kifejezetten jó hangulatát igyekeztek megtörni.

A klub megvizsgálta a videó-, hang- és képfelvételeket, elolvasta a versenybírói jelentést, de ezek alapján nem sikerült azonosítaniuk az elkövetőket, azt viszont megállapították, hogy a megnyilvánulás nem szervezett keretek között történt a debreceni szurkolótábor részéről, a szurkolótábor vezetői maguk is azonnal felhívták a tábor egészét a megnyilvánulás abbahagyására.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53520/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,NB I,Siófok KC,DVSC-TVP

További cikkek

Csapatsportok

Közvetítések: képernyőn a magyar férfi kézilabda- és a női vízilabda-válogatott

2020.01.19. 07:30
A férfi kézilabda-válogatott Szlovénia ellen játszik fontos mérkőzést, míg a női vízilabda-válogatott Szerbia ellen a ugrik …

Csapatsportok

Női kézilabda EHF-kupa: magabiztos játékkal szerezte meg első győzelmét az Érd

2020.01.18. 20:40
A magyar együttes a lengyel Lublint győzte le a női kézilabda EHF-kupa harmadik fordulójában.

Csapatsportok

Női kézilabda EHF-kupa: fordulatos mérkőzésen játszott döntetlent a címvédő Siófok

2020.01.18. 18:45
A siófokiak a félidőben még néggyel vezettek, de így is hátrányba kerültek, végül pedig 30-30-as döntetlent játszottak …

Csapatsportok

Női kézilabda EHF-kupa: hazai környezetben szenvedett nagy vereséget a Debrecen

2020.01.18. 16:40
Nem sikerült megnyernie csoportja rangadóját a debrecenieknek a német Thüringer ellen a női kézilabda EHF-kupa harmadik mérkőzésén.

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a férfi vízilabdázók

2020.01.18. 07:25
A vízilabda Eb mellett négy topligából, a jégkorong Magyar Kupából és a Formula-E-ből is láthatunk közvetítéseket a mai nap során.

Csapatsportok

Kézilabda Eb: a rossz kezdés megpecsételte a magyar válogatott sorsát

2020.01.17. 19:45
A magyar férfi kézilabda-válogatott vereséggel kezdte az Európa-bajnoki középdöntőt, miután 36-29-re kikapott Norvégiától.

Csapatsportok

Kézilabda Eb: Szlovénia is legyőzte Izlandot

2020.01.17. 17:35
Szlovénia 30-27-re legyőzte Izlandot a férfi kézilabda Európa-bajnokság malmői csoportjában, amelyben a magyar válogatott is szerepel.

Csapatsportok

Közvetítések: képernyőn a női vízilabdázók és a férfi kézisek

2020.01.17. 07:30
A két, magyar érdekeltségű Eb-mérkőzés mellett főként a tenisz és a téli sportok kerülnek képernyőre a mai napon.

Csapatsportok

Kézilabda Eb: papírforma eredményekkel indult a középdöntő

2020.01.16. 22:45
Spanyolország, Horvátország és Németország is behúzta első meccsét az I-es számú középdöntő csoportban az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: a góllövőlistát vezető Feczesin a Vasasba szerződött

2020.01.16. 18:40
A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistáját vezető Feczesin Róbert az Újpestből a másodosztályú Vasasba igazolt.