NB I: Vignjevics szerint a küzdőszellem is hiányzott az újpestiekből

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A Debrecen ellen 4-0-ra veszítő Újpest trénere csalódottságának adott hangot a mérkőzés utáni nyilatkozatában. 

Fotó: goal.com

Debreceni VSC-Újpest FC 4-0 (0-0)

Vitelki Zoltán (DVSC): Picit bátortalan első félidő után a második félidő már jól nézett ki. Hullámzott a játék a mérkőzésen. A játékosok hozzáállása, amit megbeszéltünk, azt betartották, örülünk, hogy 4-0-val tudtunk kedveskedni a szurkolóknak. Fontos volt, hogy jól induljunk, bízom benne, hogy ez olyan lökést ad a következőekre, hogy még dinamikusabban tudjunk játszani a jövőben. (dehir.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): Szeretnék gratulálni a Debrecen csapatának a győztes mérkőzésért. Az összecsapás elejétől fogva segítettük őket abban, hogy megnyerjék a találkozót. Egyszerűen önbizalom és karakter nélkül, remegő lábbakkal játszottunk az első pillanattól kezdve. Nem tett a DVSC semmi különleges dolgot, egész egyszerűen kihasználták azt a számtalan hibát, amit elkövettünk. Valahogy semmi nem akart összejönni, nem volt bennünk energia, nem volt bennünk küzdőszellem, ezzel megkönnyítettük az ellenfelünk dolgát. Máskor is előfordult, hogy kikaptunk, de akkor legalább küzdöttünk, ez azonban a mai napon teljesen hiányzott a csapatból. (ujpestfc.hu)

Kaposvári Rákóczi–Puskás Akadémia 1-1 (1-1)

Disztl László (Kaposvár): Nagyszerűen játszottunk, gratulálok a csapatnak. Sajnos az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét. Az első félidőben egy nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, ahol mindkét csapat próbálta ráerőltetni az akaratát a másikra. Ezáltal lett küzdelmes és izgalmas ez a játékrész, amelyben ugyan hátrányba kerültünk, de ebből sikerült visszajönnünk a meccsbe. Úgy mentünk szünetre, hogy éreztünk azt, hogy ebben a találkozóban benne van a győzelem. Ez be is bizonyosodott, nem csak ez emberelőnyünk miatt. Óriási lehetőségeket dolgoztunk ki, a fiúk mindent megtettek a győzelemért. Reméljük, hogy ez az egy pont is nagy erőt ad a folytatásra.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Az eredménnyel nem vagyok elégedett, hiszen jól indult számunkra a mérkőzés. Az első tizenöt percben domináltunk, úgy nézett ki, hogy simán hozzuk a mérkőzést. Ez után, már nem először a szezonban egy könnyelmű hibával visszahoztuk a meccsbe a hazai csapatot. A második félidőben Yoell van Nieff kiállítása megváltoztatta a mérkőzést. Három pontért jöttünk, így nem vagyok elégedett. (rakoczifc.hu)

Mezőkövesd–Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Azt gondolom, hogy egy nagyon értékes győzelmet arattunk, több szempontból is. A nagyon nehéz eredmény sokszor a legértékesebb és örülök, hogy győzelemmel tudtunk indulni a tavaszi szezonban. Voltak lehetőségeink megnyerni a mérkőzést, ezek közül nem minden jött össze, de bízni kell abban, hogy az elkövetkezendő időben élünk ezekkel a lehetőségekkel. 
Dajka László (Kisvárda): Úgy gondolom, hogy az első félidőben kerestük magunkat, tehát rosszabb játékot nyújtottunk, mint amit elvártunk. A kiállítás még nehezebbé tette az életünket, a második félidőben masszívak voltunk 10 emberrel is, kerestük a lehetőségeket. Úgy gondolom, hogy a második félidőt figyelembe véve örülök a csapat teljesítményének, az első félidőben mutatott játékon viszont változtatnunk kell. (kisvardafc.hu)

MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd 0-0

Joan Carrillo (Fehérvár): Gratulálni szeretnék a Honvédnak, érzésem szerint ők végrehajtották azt, amit elterveztek és ez egy pontot ért számukra. Az eredménnyel természetesen nem vagyok elégedett, hiszen nyerni szerettünk volna a szurkolók miatt is, akik ma is eljöttek és mögöttünk voltak. A játékosok hozzáállása rendben volt, szerintem lehetett látni, hogy az első perctől az utolsóig hajtottak a három pontért. A helyzeteink meg is voltak, de a befejezések nem sikerültek. Közelebb álltunk a győzelemhez, de lehetne még intenzívebben, nagyobb ritmusban játszani, nagyobb nyomás alá helyezni letámadásnál az ellenfelet. A mérkőzéshez az is hozzátartozik, hogy az első két csere sérülések miatt történt, így taktikailag nem volt lehetőség változtatni. Jelenleg még nem tudok bővebben beszélni a sérült játékosokról, de Ivan sérülésével kapcsolatban például nincs jó érzésem. 
Alessandro Recenti (Budapest Honvéd, másodedző): Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, komoly ellenféllel vívtunk komoly csatát. A MOL Fehérvár a 2. helyen áll a bajnokságban és a döntetlen során úgy érzem, a fiúk mindent beleadtak és mindent megvalósítottak, amit a Mister kért tőlük. Veszélyesek voltunk távoli lövésekből, de nemcsak abból, hiszen a taktikánkat a tizenhatoson belüli helyzetek kialakítása is alkotja, ott volt például Moutari kapufája. Szerintem jó összetételű volt a támadójátékunk. A következő bajnokinkat a Mezőkövesddel játsszuk, ott is az lesz a siker kulcsa, hogy a labdarúgóink mindent megvalósítsanak, amit kérünk tőlük. (molfehervarfc.hu)

Zalaegerszegi TE–Diósgyőri VTK 1-3 (0-0)

dr. Dobos Barnabás (ZTE): Sajnálom, hogy az 1-0-s vezetés után nem tudtuk megtartani az előnyünket, sőt pontot sem szereztünk. Két pontrúgást nem tudtunk hatástalanítani, a mai napon nem volt bennünk annyi, hogy ziccereket alakítsunk ki.
A DVTK nem lepett meg minket, hanem fölénk kerekedett, nem tudtuk kihozni a labdát, nem voltunk elég precízek. A félidő felétől megtaláltuk azokat a fogásokat, amivel nekünk is megvoltak a lehetőségeink, és a második félidő elején megszereztük a vezetést is. Meg kell tanulni megtartani ezt, illetve növelni. Kell az összefogás, az elmúlt három évben a DVTK is az utolsó fordulóban maradt benn, nekünk is szükségünk van a nézők türelmére.
Feczkó Tamás (DVTK): Nincs az országnak olyan szeglete, ahol ne éreznénk magunkat hazai pályán. Nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen sok szurkoló elkísért minket ilyen hidegben Zalaegerszegre!
Óriási gratuláció jár a csapatomnak, hiszen Zalaegerszegen 44 éve nyert utoljára bajnoki mérkőzést a DVTK. Hátrányból kellett győzni egy jól felkészített és taktikus csapat ellen. A 4. percben már két góllal kellett volna vezetnünk, ziccerig játszottunk, a következő mérkőzéseken nem lehet ennyi helyzetet kihagyni. Ugyanakkor látni kell a pozitívumokat is, hogy mennyi helyzetet tudtunk kialakítani, 
A kezdeti rohamok után feljött az ellenfél, mert 90 percen keresztül nem lehet nyomni, de fizikálisan jól nézünk ki, és az idő előre haladtával egyre tovább bírjuk majd az egészpályás letámadást. Nem a levegőbe beszéltem, amikor azt mondtam, a 3 pontért érkezünk, az első másodperctől támadóan léptünk fel. A cél az volt, hogy minél hamarabb szerezzük meg a vezetést, ha ez nem sikerül, akkoz az utolsó percekben döntsük el a mérkőzést. Ült a játékunk, csak a vezetést követő 15-20 percbeli játékkal van hiányérzet, akkor nem domináltunk, viszont a kontrákkal hamarabb lezárhattuk volna a meccset. Ma minden játékos hozzátett a sikerhez, igazi csapatként győztünk.  Ritkán dicsérem a játékosaimat nagy nyilvánosság előtt, de most megemelnem a kalapom előttük, mert olyan teljesítményt nyújtottunk. (dvtk.eu)

Ferencváros–Paks 4-0 (2-0)

Sergei Rebrov (FTC):  Egy kicsit talán túl korán kezdődött a szezon, a végén már nehéz pályán kellett futballoznunk. Sokkal agresszívebbek voltunk, több helyzetet alakítottunk ki az ellenfélnél, szép gólokat szereztünk, ezért mindenki elégedett lehet. Meglátjuk a bajnokság végén, hogy ki a legjobb. Most három pontot szereztünk, ami fontos volt, de ugyanezt a koncentrációt, motivációt kell mutatni a hátralévő időszakban is. Ami Kennyt illeti, örülök, hogy pályára tudott lépni, hiszen egy éve nem játszott tétmeccset. A felkészülési időszakban nagyon keményen dolgozott, jól teljesített az edzéseken, megérdemelte, hogy kezdő legyen.  Nehéz erre mit mondani egy 4-0-s meccs után. A viccet félretéve, mindig mindenben előrébb kell lépnie a csapatnak. Örülök ennek a teljesítménynek, főként egy ilyen rövid, 3 hetes felkészítés után. De természetesen továbbra is elemezzük a játékunkat, és megmutatjuk a játékosoknak, miben kell fejlődniük. A legfontosabb az volt, hogy megtaláljuk támadásban és védekezésben is az egyensúlyt. A Paks nagyon jó a kontrákban, láthattuk, hogyan verték meg így a Fehérvárt. Nekünk ezért abszolút kontrollálnunk kellett a meccset, és nem szabadott esélyt adni a kontrákra, amit meg is tettünk. (fradi.hu)
Osztermájer Gábor (Paks):Ma a Ferencváros a játék minden elemében felülmúlt bennünket. Gyáván játszottunk, a Fradi pedig megérdemelten nyert, hisz’ könyörtelenül kihasználta ezt. Így nem lehet mérkőzést kezdeni, már az elején eldőlt minden, mivel még egyszer mondom, gyáván futballoztunk, így nem lehet játszani. Magyarország legjobb gárdája ellen léptünk pályára, és hozzájárultunk ahhoz, hogy jól focizzanak. Távol álltunk az emberektől, illetve nem kellőképpen segítettünk egymásnak és a csapatrészek sem passzoltak egymáshoz. Igazából számunkra a fontos mérkőzések majd most kezdődnek, de ebből is tanulnunk kell. A következő meccseinken, az igazi riválisaink ellen nem szabad kikapnunk, és pontokat kell gyűjtenünk, ugyanakkor a maiból is tanulnunk kell. (paksifc.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/53757/pics/lead_800x600.jpg
Újpest,Ferencváros,Diósgyőri VTK,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,Kisvárda Master Good,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Magyar foci

NB I: a Honvéd edzője nem ül le a kispadra hétvégén

2020.02.26. 17:20
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata közölte, a Diósgyőr elleni mérkőzésen Giuseppe Sannino helyett Pisont István ül le a kispadra.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Zalaegerszegre költözik az Újpest

2020.02.25. 14:20
Persze csak ideiglenesen. Ugyanis Zalaegerszegen játssza következő két hazai bajnoki mérkőzését az Újpest FC labdarúgócsapata.

Magyar foci

Labdarúgás: Göröcs emléke előtt tiszteleg a Newcastle

2020.02.24. 16:00
Tragikus hirtelenséggel, életének 81. évében elhunyt Göröcs János, az Újpest korábbi legendája. Emléke előtt a Newcastle United is tiszteleg.

Csapatsportok

Női kézilabda: német válogatott játékost igazolt a Ferencváros

2020.02.24. 13:10
Julia Behnke nyáron csatlakozik a zöld-fehérekhez, ahol két éves szerződést írt alá.

Magyar foci

Labdarúgás: elhunyt Göröcs János, az Újpest legendája

2020.02.24. 09:25
Vasárnap este életének 81. évében elhunyt Göröcs János, az Újpest és a magyar válogatott legendás labdarúgója.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Rebrov szerint válaszokat kell találniuk a hibákra

2020.02.23. 11:20
Így látták a vezetőedzők a magyar élvonal 22. fordulóját.

Magyar foci

NB I: augusztus óta először kapott ki a Ferencváros

2020.02.22. 21:30
A Mezőkövesd remek első félidőt produkálva 3-0-ra győzött a listavezető Ferencváros ellen a magyar bajnokság 22. fordulójának rangadóján.

Magyar foci

NB I: könnyed fehérvári győzelem, Kaposváron szakadt meg az Újpest rossz sorozata

2020.02.22. 18:55
A lila-fehérek tizenegyesből szerzett góllal győzték le az egyre nagyobb bajban lévő Kaposvárt, a Fehérvár Petrjak …

Magyar foci

NB I: a harmadikhoz látogat a listavezető

2020.02.22. 13:55
A magyar bajnokság 22. fordulójának rangadója minden kétséget kizáróan a Mezőkövesd-Ferencváros mérkőzés.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: nem bírta el a hibákat Bukarestben a Ferencváros

2020.02.21. 19:00
A Ferencváros női kézilabda-csapata rengeteg hibával kézilabdázott a CSM Bukarest otthonában, így nem tudta megismételni hazai pályán elért bravúrját. A …