Bocskai emlékverseny: három magyar jutott döntőbe

MTI

Az elődöntőkben érdekelt hét magyar közül csupán egy veszített a ringben, ennek ellenére "mindössze" hárman, Nagy Tímea, Gálos Roland és Kovács Richárd lesznek érdekeltek a pénteki finálékban a debreceni 64. Bocskai István ökölvívó emlékversenyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a csütörtöki program során hazai részről először az 57 kilogrammban szereplő Szűcs Szabina lépett a kötelek közé, aki az orosz Ljudmilla Voroncovával csapott össze és egyhangú pontozással vereséget szenvedett.

A folytatásban viszont magyar sikernek tapsolhatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok közönsége, ugyanis a nők 75 kilogrammos súlycsoportjában a debreceni kedvenc Nagy Tímea megosztott pontozással legyőzte a kazah Marina Volnovát.

A férfiaknál 57 kilóban volt az első magyar érdekeltségű meccs. Gálos Roland az indiai Sachin Siwach-csal csapott össze és vívott szoros csatát, melyet végül szintén megosztott pontozással nyert meg.

A 63 kg-osok között mindkét ringben szurkolhattak volna magyar bunyósnak a nézők, mivel a decemberi bajnoki döntő mindkét résztvevője, az aranyérmes Kovács Richárd és a második Fodor Milán is elődöntőbe jutott. Ott viszont már csak előbbi tudott szorítóba lépni, Fodor ugyanis sérülés miatt visszalépett. Kovács a francia Sofiane Oumihával kevés pontos ütést hozó meccset vívott, mindkét öklöző távolról próbálkozott, s az összecsapás nagy részében roppant óvatosan bokszolt. A bírók végül megosztott pontozással a nyíregyházi sportolónak adták a mérkőzést.

A program további részében még a válogatott jelenlegi talán két legerősebb embere, a többszörös Európa-bajnoki érmes Harcsa Zoltán (75 kg) és a nehézsúlyú Hámori Ádám (91 kg) lett volna érdekelt, ám mint kiderült, Fodorhoz hasonlóan sérülés miatt nekik is vissza kellett lépniük az elődöntőtől, így bronzéremmel zárták az idei Bocskait, melynek fináléit pénteken 17 órától rendezik.

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54030/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Papp László a nép igazi bajnoka volt

2020.03.28. 14:30
Kevés népszerűbb sportoló volt a magyar sporttörténelemben, mint Papp László. A csupa szív ökölvívó három olimpiai győzelmével ugyan történelmet írt, de mégis megmaradt egy …

Egyéni sportok

Nincs koronavírus fertőzött a Londonból hazatérő ökölvívók között

2020.03.27. 13:45
A magyar szövetség tájékoztatása szerint nincs koronavírus fertőzött a Londonból hazatérő ökölvívók között.

Egyéni sportok

Ökölvívás: ősszel csaphat össze ismét Wilder és Fury

2020.03.26. 15:25
A promóter Frank Warren szerint októberben mérkőzhet meg harmadszor egymás ellen a világbajnok Tyson Fury és Deontay Wilder.

Egyéni sportok

Tokió 2020: az ökölvívók szövetsége jól járhat a halasztással

2020.03.25. 13:40
A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) abban bízik, hogy a tokiói olimpia elhalasztásával a 2021-es játékokig visszanyeri teljes jogú tagságát az olimpiai …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Mike Tyson szerint az élet egy utazás, egy küzdelem

2020.03.20. 18:25
Mike Tyson amerikai bokszlegenda a The Sportsmannek adott interjújában elmondta a halálról való vélekedését.

Egyéni sportok

Ökölvívás: elhunyt Roger Mayweather, korábbi világbajnok

2020.03.18. 13:10
Ötvenkilenc éves korában meghalt Roger Mayweather, korábbi világbajnok ökölvívó, Floyd Mayweather Jr. egykori edzője.

Egyéni sportok

Ökölvívás: harmadszor is összecsaphat Alvarez és Golovkin

2020.03.18. 11:50
A tervek szerint szeptemberben harmadszor is megmérkőzik egymással a WBA középsúlyú világbajnoka Saúl Álvarez és az IBF bajnoka Gyennagyij Golovkin.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Gálos Roland kvótát szerzett Londonban

2020.03.16. 20:50
A londoni kvalifikációs tornán a legjobb tizenhatba jutó Gálos Roland győzelmével kvalifikálta magát a tokiói olimpiára.

Egyéni sportok

Ökölvívás: felfüggesztik a londoni kvalifikációs tornát

2020.03.16. 18:50
A magyar szakszövetség hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy az esti program után felfüggesztik a londoni olimpiai kvalifikációs tornát.