Az NHL-nek is betehet a koronavírus

Dorogi László
Dorogi László

Az észak-amerikai profi hokiliga játékosainak olyan gyártók szállítják az ütőket, amelyek Kínában gyártanak. Márpedig onnan most nagyon nehéz botokat szerezni.

Érdekes történetről számolt be az amerikai sportsajtó hétfőn, úgy fest ugyanis, hogy az egész világot lázban tartó kínai koronavírus az NHL-re is komoly hatást gyakorolhat. Az észak-amerikai profi hokiligában szereplő franchise-ok háromnegyede olyan gyártók ütőit használja, amelyek egytől egyig Kínában gyártják le az NHL-csapatok botjait és onnan szállítják az Egyesült Államokba.

A mérkőzéseket közvetítő NBC tévécsatornának egy neve elhallgatását kérő felszerelés-menedzser arról beszélt, hogy igen komoly az ütőhiány jelenleg a ligában és az érintett csapatokat korlátozzák is a gyártók, már ami az elhasználható botok mennyiségét illeti: edzésen egy, mérkőzéseken két bot az elhasználható kvóta - írta meg az Inside the Games.

Aki kicsit is követi a jégkorongot, az tökéletesen tisztában van azzal, hogy a hokiban az ütők bizony kérész életűek, így kérdéses, mikor csappan meg végleg az ütőkészlet. Ed Kinally, az egyik forgalmazó cég ügyvezetője úgy fogalmazott, a gyártók folyamatosan monitorozzák a koronavírus okozta nemzetközi helyzetet, a viszonteladóik ugyanakkor rendelkeznek a szükséges készlettel, ami a szezon végéig biztosan elegendő lesz.

"Vannak tartalék készleteink szerte az USA-ban és Kanadában is, valamint folyamatos kapcsolatban vagyunk a csapatok felszerelés-menedzsereivel, akik tájékoztatnak bennünket meglévő készleteikről, továbbá a játékosok eszközigényeiről"

- nyilatkozta Kinally.

A legkényelmesebb helyzetben a liga egyötödét ellátó Warrior cég tudhatja magát, hiszen ők a mexikói Tijuanában gyártják hokiütőiket. A cég vezetője, Dan Mecrones elmondta, fel vannak készülve arra is, ha esetleg az átlagosnál több botot kellene piacra dobniuk a koronavírus miatt.

"Fel vagyunk készülve minden eshetőségre. Nagyon szomorú, hogy egy ilyen kaliberű egészségügyi veszély ütötte fel a fejét. Amennyiben partnereink szeretnék tőlünk beszerezni azokat a termékeket, amelyeket jelenleg nem tudnak önmaguk előállítani, nyitottak vagyunk a tárgyalásokra. A mi álláspontunk az, hogy minden olyan megoldásban érdekeltek vagyunk, amely segít megoldani a helyzetet"

- mondta a Warriors cég vezetője.

Címkék: Jégkorong, NHL
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54311/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,NHL

További cikkek

Amerika

NHL: a német, aki először lehetne pontkirály, de a járvány közbeszólt

2020.04.02. 21:10
Ha valakinek rosszul jött a szünet, azok közül azegyik biztosan Leon Draisaitl. Az Edmonton Oilers sztárja vezette az NHL pontlistáját, amikor a …

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Csapatsportok

Jégkorong: szlovák csapattal bővülhet az osztrák bázisú liga

2020.04.01. 11:10
A Hydro Fehérvár AV 19 mellett mind a tíz, az EBEL-ben idén is szereplő csapat beadta nevezését a 2020/2021-es idényre, de egy tizenkettedik alakulat felvétele is …

Csapatsportok

Adakozott a Ferencváros jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztálya is

2020.03.29. 14:50
A fővárosiak labdarúgó-szakosztálya után a jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztály is segíti a koronavírus-járvány ellen …

Csapatsportok

Nem maradt ki az önkéntes akcióból az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sem

2020.03.28. 13:25
Székesfehérvárott is önkéntes akciót szerveztek, amelyből az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzői és munkatársai is kivették …

Csapatsportok

Jégkorong: törölte a 2020-as A-csoportos világbajnokságot a nemzetközi szövetség

2020.03.21. 16:05
Hivatalos oldalán jelentette be a Nemzetközi Jégkorongszövetség, hogy törli a 2020-as A-csoportos jégkorong világbajnokságot.

Csapatsportok

Jégkorong: elhunyt Csehország történetének egyik legnagyobb ikonja

2020.03.20. 17:05
Életének 97. évében elhunyt Vladimír Zábrodsky, Csehország történetének egyik legkiválóbb jégkorongozója.

Csapatsportok

Hihetetlen, de még mindig volt olyan sportesemény amit nem töröltek. Mostanáig!

2020.03.19. 10:50
A koronavírus-járvány miatt további sporteseményeket halasztanak el vagy törölnek világszerte, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

Amerika

NHL: megvan a liga első koronavírusos játékosa

2020.03.18. 09:55
Magyar idő szerint szerda hajnalban kiderült, hogy az NHL-ben szereplő Ottawa Senartors egyik játékosa is elkapta a koronavírust.