E-sport: indul a nemzeti bajnokság

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Március másodikán indul el a második K&H magyar nemzeti e-sport bajnokság az alapszakasszal. A tavalyi öttel szemben idén már hét versenyszámban zajlanak a június végéig tartó küzdelmek.

Fotó: insiderblog.hu

Biró Balázs, a Magyar E-sport Szövetség elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a 2017-ben alakult szervezet legfőbb célja a játékosok számára folyamatos versenyzési lehetőséget és olyan körülményeket teremteni, hogy a legjobb teljesítményt tudják kihozni magukból és a nemzetközi porondon is helyt tudjanak állni. Arról is beszélt, hogy a múlt héten Brüsszelben 23 tagország részvételével megalakult az Európai E-sport Szövetség, amelynek Magyarország is alapítója, ő maga pedig bekerült a kontinentális sportszervezet tanácsadói testületébe.

„Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy Magyarország nemcsak alapító, de bizottsági tagja is az egységes európai integrációnak. A Magyar E-sport-szövetség alapelve is az összefogásra épül, és jó látni, hogy ez a vízió immáron európai szinten is megvalósul. A tanácsadói bizottság tagjaként azon fogok dolgozni, hogy egy olyan európai e-sport-szövetséget építsünk, amelyből a hazai e-sport-élet is profitálni fog”

– idézi az esport1.hu Biró Balázst.

Biró kitért arra, hogy az idei év egyik kiemelt célja az is, miszerint a résztvevő csapatok a szezon végéig jogi személyiséggé - céggé vagy egyesületté - váljanak. Horváth Magyary Nóra, a K and H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a sportág népszerűségének ugrásszerű növekedését jól érzékelteti, hogy a tavalyi e-sport bajnokság közvetítését már több mint 700 ezer néző követte a stream-csatornákon. Egyúttal azt is bejelentette, hogy a digitális innovációk irányába nyitó pénzintézet, amely tavaly két játéknak volt névadó szponzora, idén már a teljes magyar bajnokságot fogja támogatni névadóként.

Hodozsán Dániel, a bajnokság főszervezője ismertette, hogy három fő változás lesz a tavalyi lebonyolításhoz képest. Az egyik az, hogy az öt korábbi játékhoz - League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), a PlayerUnknown`s Battlegrounds (PUBG), a Hearthstone és a Rainbow Six:Siege - a FIFA 20 és a Gran Turismo Sport csatlakozik. Előbbi a labdarúgás, utóbbi az autóversenyzés szimulációs játéka. A második újdonság, hogy a CS:GO-ban, a League of Legendsben és a Rainbow Six:Siege-ben azoknak a csapatoknak, amelyek tavaly az első hatban végeztek és az összetételük csak minimálisan változott, idén nem kell selejtezőt játszaniuk. A harmadik pedig, hogy a PUBG-ben és a Hearthstone-ban nyílt nevezéses kupasorozatot fognak rendezni, az egyes kupáknak önálló díjazása lesz, majd a sorozatban legtöbb pontot gyűjtő csapatokat hívják meg a nagydöntőre.

Hodozsán szerint eddig 1635 nevezés érkezett be, de mivel a jelentkezési lehetőség folyamatos, így a teljes versenyzői létszám elérheti majd a négy-ötezret. A lebonyolításról annyit mondott, hogy az alapszakasz küzdelmei márciustól június közepéig, a döntők pedig április 26-tól június 27-ig fognak tartani.

A CS:GO, a League of Legends és a Rainbow 6:Siege játékokban, 3,1-3,1 millió, a PUBG-ben 2,7 millió, a FIFA 20-ban 1,5 millió, a Hearthstone-ban pedig 850 ezer forint pénzdíjat osztanak ki a legjobbak között.

Címkék: e-sport
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54467/pics/lead_800x600.png
e-sport

További cikkek

Autó-motor

Forma-1: Button és a Leclerc-testvérek is indulnak a következő virtuális futamon

2020.04.04. 14:00
Az idei mezőnyből összesen hat pilóta, valamint a korábbi világbajnok Jenson Button is részt vesz az idény második virtuális versenyén.

Magyar foci

Esport: a Benfica támadójával erősített a PMFC

2020.04.01. 21:25
A pécsiek FIFA Pro Clubs csapata szerződtette a Benfica támadóját, Csoboth Kevint.

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Autó-motor

WTCR: most Michelisz ellen is ki lehet állni!

2020.03.25. 11:40
A Hungaroringen nem lesz idény sajnálatos módon verseny, viszont a WTCR-nél egy kis trükkel megoldották, hogy mégis legyen magyar futam!

Autó-motor

E-sport: Bereznay Dániel ezúttal a bahreini pályán volt jobb korábbi F-1-eseknél

2020.03.22. 22:45
Bereznay Dániel az első futamot megnyerte, míg a második futamon a dobogó harmadik fokát szerezte meg aa Veloce Esports által rendezett …

Autó-motor

Közvetítések: a virtuális Bahreini Nagydíj képernyőre kerül

2020.03.22. 07:30
Az M4 Sport 21 órától élőben közvetíti a Formula–1-es versenyzők virtuális Bahreini Nagydíját.

Autó-motor

Forma-1: a hétvégén elindul a virtuális bajnokság

2020.03.20. 16:30
A Formula–1 a hivatalos oldalán jelentette be, virtuális bajnokságot indít, melynek első nagydíja már a hétvégén megrendezésre kerül.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: virtuális pályán folytatódik a bajnokság

2020.03.19. 20:40
A kialakult helyzet miatt az Újpest FC úgy döntött, hogy kihívja a Kisvárdát a FIFA 20 játékban, amit el is fogadott az együttes.

Magyar foci

E-sport: Európa-bajnok a magyar U21-es Pro Clubs válogatott

2020.03.16. 14:45
Büntetőkkel lett Európa királya a magyar U21-es Pro Clubs válogatott Fifa 20-ban.

Autó-motor

Forma-1: magyar győztes a virtuális futamon

2020.03.15. 21:45
Bereznay Dániel sikerrel vette az akadályokat, és megnyerte a Veloce Esports által rendezett "Not the AusGP"-versenyt.