Jégkorong: Vas Márton lett a férfiválogatott general managere

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

A korábbi 175-szörös válogatott játékos tölti be az új posztot a Magyar Jégkorong Szövetségben.

Decemberben írt ki pályázatot generali manageri pozícióra a Magyar Jégkorong Szövetség. A jelentkezők közül a választás Vas Mártonra esett. A megbízatás március 2-tól szól, de az új GM már kedden munkához lát, és részt vesz egy vezetői megbeszélésen.

„A felnőtt férfi és női, valamint az U20-as válogatott menedzsmentfeladatainak ellátása, a munka koordinálása, a szakmai programok megtervezése és végrehajtása lesz a fő feladatom, míg az utánpótlás-válogatottaknál a fejlesztési igazgatóval összedolgozva tevékenykedem. Már a mostani világbajnokságok előtt megfigyelem, hogy melyik válogatott hogyan dolgozik, hogyan működik. A válogatottaknál is van egy büdzsé, amit a leghatékonyabban kell elkölteni, ezért is felel a GM”

– mondta Vas Márton. Feladatához tartozik a munka- és pénzügyi terv kialakítása, valamint ő tesz majd javaslatot a szakmai bizottságnak a szövetségi kapitányok és a stábtagok kinevezésére is.

„Azt szeretném, hogy a személyiségemmel egy olyan csapatot építsünk ki, amilyen régen az a magyar válogatott volt, amelynek a csapatkapitánya lehettem. Egy összedolgozó, kemény, munkás és ügyes csapatot kívánok létrehozni.”

Vas Márton játékosként 175-ször szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt az A csoportos szereplést Szapporóban, majd Krakkóban kiharcoló együtteseknek. Játszott a tengerentúlon, továbbá Svédországban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban is. Visszavonulása után előbb az U18-as válogatott másodedzője volt, majd az előző két világbajnokságon az U20-as csapatot irányította vezetőedzőként. Irányításával a magyar juniorválogatott megnyerte a decemberi divízió I/B csoportos junior-vb-t, és egy osztállyal feljebb lépett.

„Várhatóan ezt a szezont még befejezem az U20-as csapatnál, majd az első feladatom az lesz, hogy megkeressem a saját utódomat, de a részleteket még meg kell ismernem” – mondta erről Vas Márton.

Címkék: Jégkorong
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54485/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong

További cikkek

Amerika

NHL: a német, aki először lehetne pontkirály, de a járvány közbeszólt

2020.04.02. 21:10
Ha valakinek rosszul jött a szünet, azok közül azegyik biztosan Leon Draisaitl. Az Edmonton Oilers sztárja vezette az NHL pontlistáját, amikor a …

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Csapatsportok

Jégkorong: szlovák csapattal bővülhet az osztrák bázisú liga

2020.04.01. 11:10
A Hydro Fehérvár AV 19 mellett mind a tíz, az EBEL-ben idén is szereplő csapat beadta nevezését a 2020/2021-es idényre, de egy tizenkettedik alakulat felvétele is …

Csapatsportok

Adakozott a Ferencváros jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztálya is

2020.03.29. 14:50
A fővárosiak labdarúgó-szakosztálya után a jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztály is segíti a koronavírus-járvány ellen …

Csapatsportok

Nem maradt ki az önkéntes akcióból az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia sem

2020.03.28. 13:25
Székesfehérvárott is önkéntes akciót szerveztek, amelyből az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia edzői és munkatársai is kivették …

Csapatsportok

Jégkorong: törölte a 2020-as A-csoportos világbajnokságot a nemzetközi szövetség

2020.03.21. 16:05
Hivatalos oldalán jelentette be a Nemzetközi Jégkorongszövetség, hogy törli a 2020-as A-csoportos jégkorong világbajnokságot.

Csapatsportok

Jégkorong: elhunyt Csehország történetének egyik legnagyobb ikonja

2020.03.20. 17:05
Életének 97. évében elhunyt Vladimír Zábrodsky, Csehország történetének egyik legkiválóbb jégkorongozója.

Csapatsportok

Hihetetlen, de még mindig volt olyan sportesemény amit nem töröltek. Mostanáig!

2020.03.19. 10:50
A koronavírus-járvány miatt további sporteseményeket halasztanak el vagy törölnek világszerte, illetve speciális intézkedéseket hoznak.

Amerika

NHL: megvan a liga első koronavírusos játékosa

2020.03.18. 09:55
Magyar idő szerint szerda hajnalban kiderült, hogy az NHL-ben szereplő Ottawa Senartors egyik játékosa is elkapta a koronavírust.