Női kosárlabda Euroliga: döntöttek a vezetők, a Sopron nem áll ki

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

Az észak-olaszországi koronavírus-járvány miatt Ljubljanában került volna sor a Sopron Basket női kosárlabdacsapatának szerdai Euroliga-mérkőzésére az olasz Schio ellen. De a csapat vezetői döntöttek, egyáltalán nem utaznak. 

A Sopron szerdán a Schio otthonában egy győzelemmel és a többi mérkőzés kedvező alakulása esetén bejutna az Euroliga negyeddöntőjébe. Csakhogy a Schio vasárnapi, Palermo elleni bajnoki összecsapása már elmaradt egy tartományi rendelet miatt, amely legalább március 1-ig megtiltja az iskolák kinyitását és a sportrendezvények megtartását.

Ezután az olaszok hivatalos levélben értesítették a FIBA európai szekcióját, de még nem derült ki, hogyan határozott a szervezet a meccsel kapcsolatban. Ez csak azért komoly gond, mert a Sopron kedd kora reggel indulna/indult volna Schióba.

Az olasz klub ezután közösségi oldalán jelentette be a szlovéniai helyszínt, mivel Schio városa a fertőzésveszély miatt lezárt észak-olaszországi Lombardia és Veneto tartományok szomszédságában helyezkedik el. Török Zoltán ügyvezető korábban arra kérte a magyar bajnok szurkolóit, hogy semmilyen körülmények között ne induljanak útnak Olaszországba.

Ma reggel pedig Sopron M.J.V. nevében Dr. Farkas Ciprián polgármester, a soproni klub részéről Török Zoltán ügyvezető sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a csapat nem utazik el Ljubljanába sem, mely mérkőzés lejátszására kötelezte őket a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség.

"Városunk és a Magyar Kosárlabda Szövetség vezetésével egyeztetve az a közös döntés született, hogy a FIBA salamoni döntését, miszerint a mérkőzést le kell játszani a szlovéniai Ljubljanában, nem vállaljuk! Védjük magunkat, a közösségünket, városunkat és Magyarország lakosságát! Vállaljuk a döntésünk minden következményét, akkor is, ha az hátrányosan érinti klubunkat! Az elmúlt napokban folyamatosan tartottuk a kapcsolatot Török Zoltánnal. Felelős döntés született! Mindenben támogatjuk a Sopron Basket csapatát, hiszen a lehetséges kockázati tényezőket kerülni kell – jelentette ki dr. Farkas Ciprián, Sopron M.J.V. Polgármestere.

A Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) részéről Szalay Ferenc elnök úr szintén kiállt a döntés mellett. Bodnár Péter főtitkár pedig úton van Genfbe, hogy képviselje a Sopron érdekeit a nemzetközi szövetség irányába.

Lombardiában hétfőn már 173 fertőzöttről tudtak, míg országos szinten 222 a koronavírusos esetek száma. Eddig a járvány hét áldozatot követelt Olaszországban.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54481/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,Sopron női kosárlabda

További cikkek

Amerika

NBA: nem csak a koronavírus okoz nehézséget, a Lakers hat-nyolc hétre elvesztette Rondót

2020.07.13. 12:10
Eltört a hüvelykujja Rajon Rondónak, akire így hat-nyolc hétig nem számíthat az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban …

Amerika

NBA: a Los Angeles Clippers sztárja kihagyhatja a rájátszást

2020.07.09. 14:40
A tavaly a Torontóval, korábban a San Antonióval bajnoki címet nyerő Kawhi Leonard nem utazott el a Los Angeles Clippersszel az NBA-rájátszás helyszínére.

Csapatsportok

Kosárlabda: veterán NBA-klasszissal erősítenek Hanga Ádámék

2020.07.09. 07:55
Visszatér utolsó európai klubjához a Los Angeles Lakers, a Chicago Bulls és a San Antonio Spurs korábbi centere.

Amerika

NBA: rossz hírek a tengerentúlról, több edzőközpontot is bezártak

2020.07.06. 11:30
A Milwaukee Bucks és a Sacramento Kings is lezárta edzőközpontját az újonnan regisztrált és a klubokat érintő koronavírusos esetek miatt.

Csapatsportok

Kosárlabda BL: automatikusan főtáblára került a Falco

2020.07.03. 11:25
Eldőlt, hogy a Falco Szombathely indulhat magyar csapatként a 2020/2021-es Bajnokok Ligája idényben és a 2019-es magyar bajnokcsapat rögtön a főtáblán kezdheti meg nemzetközi …

Amerika

NBA: James régi harcostársával erősít a Lakers

2020.07.02. 10:55
LeBron James korábbi csapattársát, J.R. Smith-t szerződtette a Los Angeles Lakers, mely az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) július 30-án kezdődő orlandói folytatására készül.

Csapatsportok

Kosárlabda: Hanga Ádám csapata megvált vezetőedzőjétől

2020.07.02. 09:20
A Hanga Ádámot foglalkoztató Barcelona férfi kosárlabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Svetislav Pesic vezetőedzővel.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

ACB Liga: Hangáék elveszítették a döntőt

2020.06.30. 22:00
Hanga Ádám csapata a Barcelona 69-67-re kikapott a Baskoniától a spanyol kosárlabdabajnokság döntőjében.

Amerika

NBA: két fertőzött a Brooklyn Netsnél

2020.06.30. 10:05
Az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets két játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje.