Végső búcsút vett a kosárlabdavilág Kobe Bryanttől

Dorogi László
Dorogi László

Helyi idő szerint hétfő délután megtartották a Los Angeles-i Staples Centerben a tragikus helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant és lánya, Gianna búcsúztatását.

Fotó: kcrw.com

A búcsúztató dátumának kiválasztása nem a véletlen műve volt, ezzel is a Lakers-legenda és lánya élete előtt tisztelegtek a szervezők: Kobe Bryant pályafutása jelentős részében a 24-es mezszámot viselte, míg lánya, Gianna a kettes számot hordta a hátán iskolai csapatában, ezért tartották a megemlékezést az év második hónapjának huszonnegyedik napján.

A megemlékezésen a kosárlabdavilág minden képviselője részt vett, aki csak megtehette, olyan ikonok mondtak beszédet, mint Bryant korábbi csapattársa és barátja Shaquille O`Neal, vagy éppen a sportág legnagyobb legendája, Bryant példaképe, Michael Jordan. A búcsúztatón egy kisfilmmel emlékeztek meg a kosárlegenda életéről, majd olyan popsztárok adtak elő egy-egy dalt, mint Beyoncé, Alicia Keys, vagy Christina Aguilera.

Michael Jordan beszédében elmondta, Bryant fiatal játékosként igen erőszakos volt és sokszor inkább idegesítőnek tartotta, mintsem szerethetőnek, de állandó győzni akarása és a játék iránti szenvedélye a hatszoros NBA-bajnokban is megváltoztatta az érzéseket.

"Kobe Bryant játékosként, apaként és férjként is mindent kiadott magából, soha nem vett semmit fél vállról, mindent a pályán hagyott"

- mondta Jordan, aki könnyeivel küzdve kisöccseként emlékezett Bryantre, hozzátéve:

"amikor Kobe meghalt, életem egy darabja halt meg vele".

Rob Pelinka, a Los Angeles Lakers menedzsere és Bryant barátja úgy fogalmazott, a helikopter-katasztrófa napján a világ mintha kifordult volna a tengelyéből.

"A legfantasztikusabb férj volt... A mindenem volt. Isten tudta, hogy nem lehetnek meg egymás nélkül ezen a Földön. Együtt kellett magához vinnie őket"

- mondta beszédében Bryant özvegye, Vanessa egykori férjére és kislányára emlékezve. A búcsúztató végén levetítették Kobe Bryant Oscar-díjas filmjét, amit a "Kedves kosárlabda!" című levele alapján készítettek el.

Kobe Bryant és lánya hét további utassal együtt január 26-án veszítette életét egy Los Angeleshez közeli helikopter-balesetben. A legenda özvegye pert indított a helikoptert működtető társaság ellen. A perkereset szerint a baleset a pilóta, Ara Zobayan gondatlansága és hanyagsága miatt következett be, mert a jármű rendkívül rossz időjárási körülmények között, erős ködben indult útnak.

Címkék: kosárlabda, NBA
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54486/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA

További cikkek

Amerika

NBA: Kobe Bryant, Tim Duncan és Kevin Garnett is bekerül a Hírességek Csarnokába

2020.04.04. 19:35
Az NBA megnevezte, hogy kik azokat, akik augusztusban bekerülnek a Hírességek Csarnokába. A döntés értelmében Tim Duncan és az idén …

Amerika

NBA: a Clippers elnöke megvette a Lakers egykori otthonát

2020.04.02. 11:05
Steve Ballmer, a Los Angeles Clippers elnök-tulajdonosa megvette a városi rivális Lakers egykori otthonát, a The Forum multifunkcionális csarnokot.

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Egyéni sportok

Kosárlabda: rendhagyóan ér véget a BL-idény

2020.03.31. 16:00
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) hivatalos honlapján közölte, hogy a Bajnokok Ligája 2019–2020-as kiírását ősszel fejezik be, méghozzá egy minitorna keretében.

Amerika

NBA: sajtóhírek szerint rendhagyóan folytatódna a szezon

2020.03.31. 08:00
Egy helyszínen játszanák le a koronavírus-járvány miatt szünetelő észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszását – legalábbis egy javaslat szerint.

Egyéni sportok

Gyász: elhunyt Krizsánné Hegedűs Györgyi

2020.03.30. 11:20
Életének 82. évében elhunyt Krizsánné Hegedűs Györgyi, az MTK hétszeres magyar bajnok kosárlabdázója – számolt be róla az mtk.hu.

Amerika

NBA: a New York Knicks elnökének is pozitív lett a tesztje

2020.03.29. 13:50
A New York Knicks és a New York Rangers tulajdonosa James Dolan is elkapta a koronavírust, számolt be a hírről az uscnn.com.

Egyéni sportok

Koronavírus: Rafael Nadal és Pau Gasol együtt gyűjtene pénz a Vöröskeresztnek

2020.03.28. 18:30
A 19-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal és a kétszeres NBA-győztes kosárlabdázó Pau Gasol közösen gyűjt pénzt a Spanyolországban is …

Amerika

NBA: meggyógyultak a Utah sztárjai

2020.03.28. 08:15
A Utah Jazz bejelentette, hogy Rudy Gobert és Donovan Mitchell is egyaránt felépült a koronavírus-fertőzésből.