Kézilabda: elszakadt a cérna Csurgón, komoly változások jönnek

Dorogi László
Dorogi László

A férfi kézilabda NB I szezonbeli legnagyobb meglepetését szolgáltatta a sereghajtó és eddig győzelem nélkül álló Vác pénteken, amikor két góllal legyőzte az európai kupaindulásról álmodozó Csurgót. A csurgói klubvezetés gyorsan reagált.

Fotó: cskk.hu

Nagy lehetett az öröm Vácott péntek este, amikor a város férfi kézilabda-csapata tizenhét csalódást keltő mérkőzés után végre valahára megszerezte első győzelmét az élvonalban. Az újonc váciak korábban csupán a Mezőkövesd ellen tudtak pontot szerezni egy 22-22-es döntetlen alkalmával, a további tizenhat mérkőzésüket egytől egyig elveszítették, a legtöbbet bántóan simán, erről árulkodik a csapat mínusz 181-es gólkülönbsége is. A váci sikernek - mint a sportban mindig - akadt egy kárvallottja is, ebbe a szerepbe pedig a csurgói kézilabdázók kényszerültek.

A Csurgó nem titkoltan azzal a szándékkal vágott neki az idénynek, hogy szeretne az európai kupaindulást érő helyek - azaz az első öt hely - valamelyikén végezni, s ettől tulajdonképpen nem is állnak távol. A csapat jelenleg a tabella hetedik helyét foglalja el, három pont távolságban követik az ötödik, már EHF Kupa-selejtezőt érő pozícióban tanyázó Tatabányát, amely ugyan egy mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de kedden a bajnoki címvédő Veszprémet fogadja.

A csurgói klubvezetésnél viszont végleg elszakította a cérnát a Vác elleni blama és súlyos szankciókat vezettek be. A klub vasárnap közleményben jelentette be, hogy a vereség miatt felfüggesztik a játékosok bérének és prémiumának kifizetését, valamint személyi változásokat is belengettek, s tulajdonképpen csak azt nem írták le, hogy a klub alkalmazásában álló kézilabdázók szívtelen zsoldosok. Utalni persze utaltak rá.

"A pénteki Vác elleni találkozón mutatott teljesítményünkre nehéz olyan jelzőt találni, amely elbírja a nyomdafestéket. A pályára lépett játékosok, illetve azok nagy része szégyenletes játékot mutatott, mely mellett nem mehetünk el szó nélkül. Ezért a vezetőség közvetlenül a mérkőzés után az öltözőben közölte, hogy a klub határozatlan időre felfüggeszti a bérek, mind pedig a korábban megszerzett prémiumok kifizetését, mely már a játékosok és a stáb tagok februári fizetésére is vonatkozik.

Az esetleges személyi változások jelen helyzetben úgy tűnik, hogy elengedhetetlenek, tekintettel azonban a soron következő fontos mérkőzésekre, az ezzel kapcsolatos döntések időt igényelnek."

- tudatták közleményben a csurgóiak, de a személyi változásokra mégsem kellett sokáig várni, hétfőn már azt is bejelentették, hogy két kézilabdázótól megválnak a közeli jövőben.

A klubvezetés a szakmai stábbal egyeztetve úgy döntött, hogy a nem megfelelő hozzáállás miatt azonnali hatállyal felmenti a munkavégzés alól Klemen Cehtét és Gafar Hadziomerovicsot is, ezzel egyidejűleg mindkét játékos esetében kezdeményezi a közös megegyezéssel történő szerződésbontást. Az említett játékosok már biztosan nem lépnek pályára a Csurgó szerdai Magyar Kupa negyeddöntőjén, ahol a csapat a Komló együttesét fogadja.

"Szomorúan kellett tudomásul vennünk, hogy a játékosok egy részének a motiváltsága és hozzáállása jelentős mértékben romlott. Számukra nem a város, nem a szurkolók, nem a klub, hanem csak az abból származó fizetés a fontos. Ez a felismerés is megerősít bennünket abban, hogy a jövő évi keret kialakításával kapcsolatos elképzeléseink jó úton haladnak. Mivel még mindig van esélyünk a célként kitűzött, nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyek valamelyikét megszerezni, így bízunk abban, hogy ezt a szurkolóinkkal karöltve együtt fogjuk elérni, hiszen ahogy a sikerek, úgy a kudarcok is közösek"

- tette hozzá a klub.

Címkék: Kézilabda, NB I, Csurgó
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54825/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,NB I,Csurgó

További cikkek

Külföldi foci

Közvetítések: Bundesliga és NB I a mai nap repertoárjában

2020.05.30. 03:35
Március közepe óta a választékban leginkább gazdag szombati nap következik, hiszen három magyar bajnoki és négy Bundesliga meccs is képernyőre kerül.

Magyar foci

NB I: a ZTE egy félidő alatt elsöpörte a Kaposvárt

2020.05.29. 21:50
A kiesés elől menekülő Zalaegerszeg 6-0-ra győzött a sereghajtó Kaposvár otthonában a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómérkőzésén.

Csapatsportok

Kézilabda: Alilovic még három évig biztosan Szegeden marad

2020.05.29. 18:30
A Mol-Pick Szeged bejelentette, hogy 2023-ig meghosszabbították Mirko Alilovic szerződését.

Magyar foci

NB I: a Városházán köszöntötték a 74 év után élvonalba jutott Budafoki MTE csapatát

2020.05.29. 17:05
Budapest XXII. kerületében a Városházán köszöntötték a Budafoki MTE labdarúgócsapatát, amely 74 év után jutott fel …

Magyar foci

Közvetítések: kiesési rangadó az NB I-ben

2020.05.29. 07:30
A mai nap során láthatunk mérkőzést az NB I-ből, a Bundesligából is, de az online dartsbajnokság is folytatódik.

Csapatsportok

Kézilabda NB I: megvan az új szezon kezdési időpontja

2020.05.28. 13:30
A Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos oldalán közölte, hogy szeptember hatodikán elrajtol a női és a férfi kézilabda NB I új szezonja.

Magyar foci

Labdarúgás: hamarosan megkezdődhet a jegyárusítás a magyar mérkőzésekre

2020.05.28. 12:40
A Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány legújabb rendelete után ajánlást fogalmazott meg a kluboknak, így hamarosan megkezdődik a jegyárusítás …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: már a következő mérkőzésre koncentrál Rebrov

2020.05.28. 09:20
A Ferencváros kulcsfontosságú győzelmet szerzett, amely Sergei Rebrov szerint megérdemelt volt.

Magyar foci

Ismét lehet látogatni a szabadtéri sportrendezvényeket

2020.05.28. 08:30
A Magyar Közlöny május 27-i számában megjelentek alapján a kormány megengedi a szabadtéri sportrendezvények látogatását.

Magyar foci

Közvetítések: visszatér a magyar női labdarúgás

2020.05.28. 07:30
A férfi labdarúgó Magyar Kupa és az NB I után a női labdarúgás is visszatér Magyarországra.