Giro d`Italia: a májusi budapesti rajt biztosan elmarad

Dorogi László
Dorogi László

De az is könnyen előfordulhat, hogy nem rendezik meg 2020-ban az egyik legpatinásabb országúti kerékpáros körversenyt, a Giro d`Italiát. 

Révész Máriusz kormánybiztos Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a súlyos járványügyi vészhelyzet miatt nem rendezik meg májusban a Giro d`Italia Magyarországra tervezett első három szakaszát, a Grande Partenzát.

"Az elmúlt három hétben több egyeztetés történt a magyar és az olasz szervezők között, a hazai szervezőbizottság többször jelezte, hogy a verseny nem veszélyeztetheti a magyar emberek biztonságát, egészségét"

- írta a kormánybiztos.

"Március 12-én videokonferencia keretében a Giro d`Italia magyarországi rajtjának szervezőbizottsága jelezte az olasz partnernek, hogy az eredetileg tervezett időpontban a Giro rajtja Magyarországon nem rendezhető meg. Mauro Vegnivel, az olasz jogtulajdonos RCS Sport versenyigazgatójával a felek megállapították, mindkét fél célja a szerződés módosítása annak érdekében, hogy egy későbbi időpontban Magyarországról induljon a Giro d`Italia"

- tette hozzá Révész Máriusz.

A kormánybiztos kiemelte, Olaszországban napról napra súlyosabb méreteket ölt a járvány, és a megbetegedések, valamint az áldozatok száma is folyamatosan növekszik, ennek következtében az olasz kormány az egész országra kiterjedő karantént hirdetett. Mindeközben Magyarországot is elérte a vírus, a járvány megfékezése érdekében a magyar kormány kihirdette a veszélyhelyzetet, amely tiltja a nagyobb látogatottságú sportrendezvények lebonyolítását és a nemzetközi események szervezését is ellehetetleníti.

Mauro Vegni, az Giro versenyigazgatója elmondta, a versennyel kapcsolatban az olasz kormány és hatóságok rendelkezését fogják követni minden esetben, arról pedig, hogy megrendezik-e a körversenyt idén, április harmadika után döntenek. Az olasz kormány addig függesztette fel az olasz sportéletet.

Néhány nappal ezelőtt, David Lappartient, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség elnöke úgy fogalmazott, katasztrófa lenne a kerékpársport számára, ha nem tudnák megtartani idén a Girót és a Tour de France-t, de véleménye szerint az olasz körverseny elég nagy veszélyben van.

Az eredeti tervek szerint a Giro d`Italia Budapestről, a Hősök teréről rajtolt volna, a három szakasz pedig érintette volna Győrt, Szentendrét, Esztergomot, Tatát, Pannonhalmát, Székesfehérvárt, Sármelléket, Nagykanizsát, Balatonfüredet, Tihanyt, és Hévízt is.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/54935/pics/lead_800x600.png
kerékpár,Giro d` Italia,Budapest,koronavírus

További cikkek

Egyéni sportok

Kerékpár: teljes szezon után vonulna vissza André Greipel

2020.05.31. 12:35
A német országúri kerékpáros sprinter teljes szezonnal szeretné lezárni pályafutását, nyilatkozta a cyclingnews szakportálnak.

Külföldi foci

Premier League: körvonalazódni látszik az újrakezdés időpontja

2020.05.25. 16:15
Hétfőtől teljes értékű edzéseket végezhetnek a Premier League csapatok játékosai, három hét múlva folytatódhat a felfüggesztett szezon.

Külföldi foci

Ligue 1: forrnak az indulatok a törölt bajnokság miatt

2020.05.25. 08:30
A hétszeres bajnok Olmpique Lyon elnöke újabb kirohanásában támadta profi ligát, amiért befejezettnek nyilvánította a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett szezont.

Külföldi foci

Bundesliga: gyászszünettel emlékeznek a koronavírus áldozataira

2020.05.21. 16:35
A Bundesliga első- és másodosztályának következő két fordulójában a mérkőzések előtt egyperces gyászszünettel emlékeznek a koronavírus-járvány halálos …

Egyéni sportok

Atlétika: rendkívüli versenyre készülnek a német rúdugrás klasszisai

2020.05.21. 11:10
A koronavírus-járvány jó időre kiszorította a szurkolókat a stadionokból, Németországban mégis nézők előtt rendezhetnek meg egy igazán különleges …

Egyéni sportok

Kerékpár: négy évre meszelték el a doppingoló kerékpárost

2020.05.21. 09:30
Jarlinson Pantano korábban a Tour de France-on is nyert szakaszt, viszont jó esély mutatkozik arra, hogy többé sehol nem fog.

Külföldi foci

Serie A: bizonytalan az újrakezdés, de van B terv

2020.05.21. 08:35
Az Olasz Labdarúgó Szövetség döntött: augusztus 20-ig be kell fejezni az első-, másod- és harmadosztály küzdelmeit - már amennyiben folytatódik a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett …

Egyéni sportok

Az élsportolók tíz százaléka elkapta a koronavírust

2020.05.21. 07:45
A vizsgált minta persze kicsi, az eredmény mégis megdöbbentő: az öt sikersportág válogatottjain elvégzett kutatás kimutatta, az egészségügyi dolgozók után az élsportolók a …

Egyéni sportok

Tour de Hongrie: rajt augusztus 29-én

2020.05.19. 19:35
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kedden kihirdette a koronavírus-járvány miatt átdolgozott idei versenynaptárát, amelyben augusztus 29-től szeptember 2-ig szerepel a Tour de Hongrie.

Külföldi foci

Premier League: a Chelsea-nél megoldják a lejáró szerződések problémáját

2020.05.18. 09:20
A koronavírus-járvány miatt elhúzódó bajnokságokban több csapat is szembesülhet azzal a problémával, hogy néhány játékosának a küzdelmek …