Labdarúgó NB I: virtuális pályán folytatódik a bajnokság

Szabó Róbert
Szabó Róbert

A kialakult helyzet miatt az Újpest FC úgy döntött, hogy kihívja a Kisvárdát a FIFA 20 játékban, amit el is fogadott az együttes.

Fotó: Újpest FC (hivatalos)

A koronavírus-járvány miatt szinte az összes bajnokságot félbeszakították Európában, így a magyar NB I, NB II és az alsóbb osztályok is szünetelnek. A helyzet javítása érdekében az Újpest FC csapata egy új kihívást indított el, hiszen ahogy azt közösségi oldalukon is írják: "ha jön a szombat, akkor meccsnek kell lennie". A fővárosi együttes így úgy döntött, hogy kihívja a virtuális pályán a hétvégi ellenfelét, a Kisvárdát, amely csapat el is fogadta a meghívást. A lila-fehéreket a csapat kapusa Banai Dávid, míg a kisvárdaiakat Jelena Richárd fogja képviselni. A találkozót március 21-én délután két órakor játsszák majd le a felek.

Az Újpest FC azonban itt nem állt meg, hiszen a Budapest Honvédot is kihívta április 4-re, amely együttes el is fogadta a megkeresést. A kispestiek részéről Nagy Gergő lesz a játékos.

Az esemény a Magyar E-sport Szövetség, valamint az esport1.hu szakmai közreműködésével fog megvalósulni. A szövetség elnöke, Bíró Balázs úgy nyilatkozott, hogy sokat dolgozott a HUNESZ azon, hogy az e-sport közelebb kerüljön a hagyományos sporthoz. 

Az elmúlt években sokat dolgozott a HUNESZ azon, hogy közelítse az elektronikus sportot a hagyományos sportokhoz. Ez az online összecsapás kiváló példa a valós labdarúgás és a digitális sport kapcsolódására. Reméljük a virtuális térben így némi pótlékkal szolgálhatunk a rajongóknak a sajnálatos helyzet okán elmaradt futballmérkőzések helyett - nyilatkozta az újpestiek oldalának Bíró Balázs.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55108/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,e-sport

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgó NB II: fizetéscsökkentésről tárgyal az MTK

2020.03.29. 15:50
A Nemzeti Sport értesülései szerint az ETO FC Győr után az MTK Budapestnél is fizetéscsökkentések léphetnek életbe a koronavírus-járvány által kialakult helyzet miatt.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: 250 ezer forintot adományozott a MOL Fehérvár FC támadója

2020.03.29. 09:40
Géresi Krisztián, a székesfehérváriak játékosa 250 ezer forint összértékben ajánlott fel gumikesztyűt, tojást és kézfertőtlenítőt a …

Magyar foci

Labdarúgó NB II: fizetéscsökkentési javaslatot tett játékosainak az ETO FC Győr

2020.03.29. 08:20
A másodosztály hatodik helyén álló együttes 50-70 százalékos fizetéscsökkentésre tett javaslatot, amit mindenki elfogadott.

Magyar foci

Labdarúgás: a DAC himnusza összekapcsolta ma a magyarságot (videó)

2020.03.28. 21:50
Bár Szlovákia területén sem rendeztek ma mérkőzést a mai napon, Dunaszerdahelyen ismét felhangzott a DAC himnusza, vagyis a Nélküled.

Magyar foci

Labdarúgás: Varga Roland nagyon nemes gesztust vitt véghez

2020.03.28. 12:55
A Szurkolók az állatkínzás ellen szervezet bejelentette, hogy a Ferencváros játékosa Varga Roland kifizette az egyesület összes állatorvosi számlatartozását.

Magyar foci

Labdarúgás: a nap amikor az Aranycsapat először felért a csúcsra

2020.03.27. 19:45
Összesen három alkalommal nyert magyar labdarúgó-válogatott olimpiát, ám az első siker azért is különleges, mert az Aranycsapat diadalmas útjának egyik …

Magyar foci

Harminc millió forinttal segít magyar válogatott és a Magyar Labdarúgó Szövetség

2020.03.27. 15:50
A hírt Szalai Ádám jelentette be hivatalos Facebook oldalán.

Külföldi foci

Labdarúgás: a FIFA az idény végéig kitolja a lejáró szerződéseket – sajtóhír

2020.03.26. 16:45
A labdarúgók és a sportágban dolgozó edzők június végén lejáró szerződését az elcsúsztatott szezon végéig ki kell tolni …

Magyar foci

NB I: Gosztonyi András félmillió forintos felajánlást tett

2020.03.26. 10:45
A Kisvárda labdarúgója, Gosztonyi András és felesége 500 ezer forinttal támogatta a Felső-Szabolcsi Kórház alapítványát, hogy ezzel segítse a koronavírus-járvány elleni …

Magyar foci

Labdarúgás: a magyar válogatott kapus is csatlakozott a gyűjtéshez

2020.03.26. 09:50
Az MTK Budapest sporttudományi munkatársa, Zalai Dávid több futballistával együttműködve jótékonysági gyűjtést szervez a Szent László Kórház javára.