Forma-1: Hamilton is megszólította az embereket

Balázs Dávid
Balázs Dávid

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a közösségi médiában üzent a követőinek.

Fotó: vezess.hu

Lewis Hamilton teljesen elzárkózott a külvilágtól, miután kiderült, hogy március elején két olyan személlyel is találkozott, akik elkapták a vírust. A tünetmentes versenyző egyeztetett az orvosával, és a tesztek korlátozott száma miatt végül nem végeztette el magán tesztet. Az önkéntes karanténba vonuló Hamilton a közösségi médiában üzent a követőinek, és kérte meg őket, kövessék a példáját.

„Nagyon elszomorít, amikor azt hallom, mennyi haláleset történik világszerte. Tisztában vagyok vele, hogy a legtöbbünknek csak korlátozott információi vannak arról, hogy miért és hogyan történhet mindez. Nem tehetünk mást, csak azt, hogy megpróbáljuk elszigetelni magunkat, ezzel is megakadályozva, hogy elkapjuk vagy terjesszük a vírust. Azonban még mindig vannak emberek, akik klubokba és bárokba járnak, illetve nagy összejöveteleken vesznek részt, amit személy szerint teljesen felelőtlennek és önzőnek tartok."

„Minden egyes nap imádkozom a családom, és a ti biztonságotokért is, mint ahogyan azokért is, akik a helyi boltokban dolgoznak, valamint a futárokért, illetve az orvosokért és az ápolókért, akik a saját egészségüket kockáztatják azért, hogy másokon segítsenek, és működésben tartsák az országot. Ők az igazi hősök! Vigyázzatok magatokra, emberek!"

„Ha módotokban áll, használjátok ezt az időszakot arra, hogy értékelitek az életeteket, és azt, miként tudnátok változtatni a dolgokon egy jobb jövő érdekében. Remélhetőleg, az emberek ezek után még inkább rádöbbennek arra, milyen felbecsülhetetlen érték az egészség, és mennyire fontos, hogyan bánunk magunkkal, a testünkkel, valamint figyelünk a higiéniára. Remélem, ez megváltozik a jövőben"

– írta Hamilton.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55175/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Lewis Hamilton,Autósport,koronavírus

További cikkek

Autó-motor

Forma-1: akár négy csapat is eltűnhet a színről

2020.04.06. 11:40
Zak Brown szerint hatékonyan kell fellépni, különben komoly viharfelhők gyűlhetnek néhány csapat feje felett.

Autó-motor

Forma-1: Leclerc nyerte a virtuális versenyt Melbourne-ben

2020.04.05. 23:20
A Ferraris Charles Leclerc sikerével zárult a virtuális Vietnami Nagydíj, amelyet technikai okok miatt a Melbourne-i virtuális pályán futottak le hat jelenlegi F1-es pilótával a …

Autó-motor

Forma-1: Twitteren üzent Sebastian Vettel a koronavírus-járvány miatt

2020.04.05. 17:55
A német pilóta nem él a közösségi média nyújtotta lehetőségekkel, de most kivételt tett, és az összefogásra biztatja szurkolóit.

Autó-motor

Forma-1: Button és a Leclerc-testvérek is indulnak a következő virtuális futamon

2020.04.04. 14:00
Az idei mezőnyből összesen hat pilóta, valamint a korábbi világbajnok Jenson Button is részt vesz az idény második virtuális versenyén.

Autó-motor

WEC: átalakították a menetrendet, később rajtol az új szezon

2020.04.04. 09:50
Megváltoztatták az Endurance-világbajnokság menetrendjét, így az eredetileg tervezettnél jóval később fejezik be a 2019/20-as idényt és veszi majd kezdetét a …

Autó-motor

Forma-1: Leclerc, Norris és Albon is indul a vasárnapi virtuális futamon

2020.04.02. 18:25
Az aktív versenyzők közül Charles Leclerc (Ferrari), Alexander Albon (Red Bull), Lando Norris (McLaren), George Russell és Nicholas Latifi (mindkettő …

Autó-motor

Forma-1: fizetéscsökkentés a McLaren istállónál

2020.04.02. 10:30
Carlos Sainz és Lando Norris is beleegyeztek abba, hogy csökkentsék fizetésüket a McLaren Forma-1-es csapatánál. Az istálló számos munkavállalóját is kénytelen volt kényszerszabadságra …

Egyéni sportok

Úszás: két hétre betiltotta az edzéseket a szövetség

2020.04.01. 20:45
Több úszónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje a héten, ezért a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli ülésén az edzések felfüggesztéséről határozott.

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.