Tokió 2020: úszóink mellett Márton Anita is megszólalt

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Egyre több sportoló nyilvánít véleményt a tokiói olimpia halasztása kapcsán.

Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu

Az úszók közül Kapás Boglárka a Nemzeti Sportnak beszélt az érzéseiről.

„Számítottunk erre a döntésre, vagyis a hír semmiképpen sem lepett meg"

– mondta Kapás a Nemzeti Sportnak.

"Sőt, azok után, hogy nagy nemzetek jelentették be a visszalépésüket az idei olimpiától, biztosra is lehetett venni, hogy így határoz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. Természetesen bizonyos szempontból egyáltalán nem örülök a döntésnek, ám jelen helyzetben ehhez kell alkalmazkodni. Már beszéltem az edzőmmel, Virth Balázzsal is, aki a döntésnek megfelelően átdolgozza a felkészülési tervet is – nekem lehet, hogy még jól is jön a halasztás, hiszen plusz hónapokat, akár egy évet is kapok arra, hogy tovább javuljak kétszáz pillangón. Csütörtökön egy újabb koronavírus-teszt következik, két negatív teszttel pedig hétfőtől folytatódhat a felkészülés. Őszintén szólva kicsit összezavarodtam most, pláne, hogy elhalasztották az olimpiát, hiszen a legnagyobb óvatosság mellett is van, lehet buktató ebben a felkészülési rendszerben. Lehet, hogy jelen helyzetben nem az edzések a legfontosabbak…”

- mondta Kapás Boglárka.

„Annyi baj legyen! Ez a véleményem az olimpia elhalasztásáról"

– írta Jakabos Zsuzsanna a Facebook-oldalán.

"Igazán önző és értelmetlen lenne ezen keseregni, ugyanannyi embernek jó ez, mint amennyinek rossz. Te döntöd el, hogy melyik táborba tartozol.”

- fogalmazott Jakabos.

"Úgy gondolom, jó döntés született. Sokakat nehéz helyzetbe hozott volna, ha az eredeti időpontban rendezték volna meg az olimpiát. Ráadásul sokkal nagyobb teljesítmény olyankor jó eredményt elérni, ha mindenki elindul egy versenyen, ha arra minden sportoló százszázalékosan fel tudott készülni, és nem hátráltatta semmi. Bízom benne, hogy hamar túl leszünk a járványon, és utána folytathatjuk az edzéseket, bár jelenleg fogalmam sincs, mi lesz később, mi fog történni. Most egy olyan helyzet állt elő, hogy teljességgel átalakulhat a későbbi versenynaptár is: bár van egy augusztusi időpont, azt sem tudjuk, mikor kerül megrendezésre Budapesten a vizes Európa-bajnokság"

– vélekedett Rasovszky Kristóf, világ- és Európa-bajnok nyílt vízi úszó.

Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő sportolóként nem örül, de úgy véli, egészségügyi szempontból a legjobb döntés született a halasztással.

„Nem volt váratlan a döntés, tulajdonképpen már két-három hete számoltunk azzal, hogy ez lesz a vége – mondta Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő. – Sportolóként nyilván nem örülök, de természetesen megértem, hogy egészségügyi szempontból ez volt a legjobb döntés. És a leginkább reális is, hiszen jelen körülmények között senki sem tud normálisan készülni. Azt még nem tudni, innen hogyan tovább, most is megyek le edzésre, ahol átbeszéljük a dolgokat, hiszen jelen helyzetben érdemi munkába nem érdemes belekezdeni. A célunk csak a szinten tartás lehet."

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55210/pics/lead_800x600.jpg
Úszás,Kapás Boglárka,Márton Anita,Tokió 2020,Rasovszky Krisóf,Jakabos Zsuzsanna,olimpia,koronavírus

További cikkek

Amerika

NFL: hatvanhat játékos hagyja ki a szezont a koronavírus miatt

2020.08.07. 17:00
A játékosok csütörtökig jelezhetik a ligának, ha szeretnék kihagyni a szeptemberben startoló idényt a koronavírus-járvány miatt.

Egyéni sportok

Tokió 2020: a szervezőbizottság elnöke szerint fontos megtartani az olimpiát

2020.08.05. 12:40
Muto Tosiró, a szervezőbizottság elnöke a The Financial Timesnak adott interjújában mondta el azt, hogy fontos megtartani az olimpiát az emberek …

Külföldi foci

Premier League: az angol szövetségnek agyára ment a koronavírus

2020.08.03. 17:40
Egészen őrült szabályt vezetett be az FA a koronavírus miatt: aki szándékosan köhög rá játékostársára, az idő előtt mehet is zuhanyozni.

Amerika

NFL: a koronavírus nem kegyelmez, az Eagles edzője is megbetegedett

2020.08.03. 08:40
Pozitív lett Doug Pedersonnak, a Philadelphia Eagles vezetőedzőjének koronavírus-tesztje. Ő a második tréner, akinél kimutatták a betegséget az NFL-ben.

Autó-motor

A hónap amikor újra felbőgtek a motorok - avagy erről írtunk júliusban

2020.08.01. 14:30
Elkezdődött a Forma-1 és a MotoGP idénye, bajnokot avattak Európa nagy bajnokságaiban is a júliusi hónapban, amelyet azonban a magyar sport több fontos …

Egyéni sportok

Úszás: Rasovszky Kristóf rekordot döntött a Balaton-átúszáson

2020.08.01. 10:25
A világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó 57 perc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot, amivel megdöntött Papp Márk 2016-os rekordját.

Autó-motor

Forma-1: Sergio Perez kihagyja a Brit Nagydíjat

2020.07.30. 21:20
Beigazolódott a gyanú, a mexikói pilóta koronavírus-tesztje pozitív lett, így nem állhat rajthoz a hétvégén.

Külföldi foci

Labdarúgás: pénzügyi segítséget nyújt a FIFA a tagországoknak

2020.07.30. 11:55
A Nemzetközi Labdarúgó szövetség tanácsa másfél milliárd dolláros támogatást oszt szét a nemzeti és kontinentális tagszervezetei között.

Amerika

NFL: hat Patriots játékos is kihagyja a szezont a koronavírus miatt

2020.07.28. 22:55
Az észak-amerikai profi futball-liga 21 játékosa jelezte eddig, hogy nem vesz részt a szeptemberben rajtoló szezonban a koronavírus-járvány miatt.

Egyéni sportok

Öt ország is rendezne olimpiát 2032-ben

2020.07.27. 16:45
India, Ausztrália, Kína, valamint Észak- és Dél-Korea után Katar is bejelentkezett az ötkarikás játékok rendezésére.