Bundesliga: a Bayern München újra kezdené az edzéseket

Balázs Dávid
Balázs Dávid

A Kicker információi szerint a Bayern München vezetősége jelenleg is azon dolgozik, hogy miképp tudják elkezdeni a felkészülést az idény hátralévő részére. Hans-Dieter Flick és szakmai stábja a hírek szerint a bajor parlamenttől remél elvi állásfoglalást ahhoz, hogy az első keretet három kisebb csoportra bontva újra munkába kezdhessenek a Säbener Strassén.

Fotó: origo.hu

A Wolfsburghoz és az RB Leipzighez hasonlóan kisebb csoportokra bontott, de mégiscsak közös tréningeket tervez a Bayern München, számolt be a Kicker. A csapat tagjai jelenleg otthonukban készülnek, külön-külön. Mindannyian a Hans-Dieter Flick vezetőedző, Holger Broisch fitneszedző és a rehabilitációs munkáért felelős Peter Schlösser által összeállított videók és táblázatok alapján készülnek.

A Kicker részletezi, hogy a bő 45 perces programban milyen gyakorlatok szerepelnek, köztük a hirtelen irányváltásos futóedzésekre különösen nagy hangsúlyt fektetve. Utóbbiban segít, hogy a játékosok külön-külön térben, egyesével, de a müncheni edzőközpont részeit is használhatják.

A müncheni jelentések szerint a futballisták egyelőre jól viselik a kialakult helyzetet, amely főleg mentálisan viseli meg a játékosokat. Úgy érvelnek, hogy ebben a szituációban jelentene új, pozitív impulzust, ha kisebb csoportokban ugyan, de újra közösen edzhetnének.

A Bayern labdarúgói (és vezetői) időközben csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, melynek keretén belül többek közt a Borussia Dortmund, a Borussia Mönchengladbach és az Union Berlin játékosai is lemondtak fizetésük egy részéről, amelyet így a klub olyan alkalmazottjai kaphatnak meg, akiknek veszélybe került a megélhetésük a mérkőzések elmaradása miatt.

Az Union Berlinnél időközben jelezték, hogy március 31-éig biztos, hogy nem állnak edzésbe a felnőttcsapat keretéhez tartozó játékosok, az utánpótlás számára pedig leghamarabb április közepén kezdődhet meg újra a munka. A stadion, a jegyiroda, a szurkolói bolt és az egyéb kiszolgáló létesítmények határozatlan ideig zárva tartanak. Az itt dolgozó munkatársak számára jön jól a labdarúgók és az első csapat szakmai stábja által tett felajánlás.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55231/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,Bundesliga,Bayern München,Borussia Dortmund,Borussia Mönchengladbach,Union Berlin,koronavírus

További cikkek

Csapatsportok

Európa-liga negyeddöntőkkel indul a hét

2020.08.10. 07:30
A két Európa-liga találkozó mellett a sznúker világbajnokság és tenisz szerepel a programban.

Külföldi foci

Fortuna Liga: Kalmár-góllal és könnyed DAC-győzelemmel indult a szezon

2020.08.09. 21:50
A Dunaszerdahely 6-0-ra győzött a Sered ellen a szlovák bajnokság új idényének nyitófordulójában.

Külföldi foci

Labdarúgás: átmenetileg Magyarországra költözhetnek a szerbek

2020.08.09. 18:30
A koronavírus-járvány miatt augusztusban és szeptemberben Magyarországon játszhatja hazai mérkőzéseit a szerb labdarúgó-válogatott.

Külföldi foci

Premier League: Willian elhagyja a Chelsea-t - hivatalos

2020.08.09. 17:35
A Chelsea brazil légiósa nyílt levélben búcsúzott el korábbi klubjától, ahol hét évet játszott.

Külföldi foci

Ligue 1: Manchesterből igazol a Lille

2020.08.09. 15:45
A Lille hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette Angel Gomest a Manchester Unitedből, akit rögtön kölcsön is adott Portugáliába.

Magyar foci

Bajnokok Ligája: a svéd bajnokkal mérkőzik az FTC

2020.08.09. 12:10
Kisorsolták a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének párosítását. A magyar bajnok Ferencváros a svéd Djurgarden lesz.

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: akik számára elkezdődött a következő idény

2020.08.09. 08:20
A Bayern München-Chelsea és a Barcelona-Napoli mérkőzések árnyékában két további BL-mérkőzést rendeztek a tegnapi során, amelyeknek az a tétje, hogy melyik csapat …

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: simán a nyolc között a Barcelona (videó)

2020.08.08. 23:00
Nem rossz első, majd egy unalomba fulladt második félidőt követően a Barcelona jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában.

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: kettős győzelemmel ment tovább a Bayern München (videó)

2020.08.08. 22:50
A Bayern München 4-1-re legyőzte a Chelsea-t és így két magabiztos győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

Külföldi foci

Serie A: Andrea Pirlo a Juventus új vezetőedzője

2020.08.08. 20:45
Pirlo alig tíz nappal ezelőtt foglalta el helyét a Juventus második csapatának kispadján, így mindössze tíz nap után máris előléptették, hiszen szombat este kinevezték a torinói gárda új …