Tokió 2020: Mohamed Aida szerint jó döntés született a halasztással

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó úgy véli, hogy ma, amikor a boltba lemenni is rizikó, nem lett volna helyes ilyen veszélynek kitenni a sportvilágot.

Fotó: blikk.hu

„Most itthon vagyok a két lányommal, csak bevásárolni megyek el, de azt sem mindennap, és beöltözve maszkba, szemüvegbe, kesztyűbe"

– mesélte az MTI-nek az UTE 44 éves versenyzője.

"Délelőttönként tanulással telik az időm, harmadik osztályos Olívia lányommal a távoktatásban veszünk részt, és az ötéves Leila is itthon van, hiszen óvoda sincs.”

Mohamed Aida hozzátette, hogy igyekszik saját magát minél jobban edzésben tartani, kondicionáló tréningeket végez, lábmunkázik napi másfél, két órában. Az otthoni edzések nem szokatlanok számára, mivel amikor kanadai férjénél tölti az időt a család, akkor is meg kell oldania a rendszeres testedzést.

„Amíg jó idő volt, a kertben a lányokkal együtt mozogtunk, ők labdáztak, én ugrálóköteleztem. Igaz, a vívóterembe nem mehetünk, mégsem az edzések megoldása jelent gondot, hanem a háztartás vezetése a kihívás számomra. Amíg a lányok iskolában, óvodában voltak, ott étkeztek, most viszont főznöm is kell, és a tanulással, főzéssel, edzéssel el is telik a nap”

– folytatta.

Az olimpia elhalasztása ellenére nem mond le arról, hogy a magyar sportolók közül egyedüliként - csúcstartóvá előlépve - hetedik olimpiáján is részt vehessen. A női tőrcsapat már megszerezte a kvótát, az azonban még nem dőlt el, kik alkotják majd a válogatottat.

„Annyi küzdelem, energia volt benne ebben az évben, hogy így is megcélzom Tokiót, bár nehéz előre tervezni. A hazai ranglista második helyén állok, a megváltozott helyzetben nem tudjuk, milyen versenyek lesznek az elhalasztottak helyett, ki melyiken bizonyíthat, de én megpróbálom. Az olimpia halasztása benne volt a levegőben, ez volt a legjobb döntés. Ma, amikor a boltba lemenni is rizikó, nem lett volna helyes ilyen veszélynek kitenni a sportvilágot”

– hangsúlyozta Mohamed Aida.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55233/pics/lead_800x600.jpg
vívás,Tokió 2020,olimpia,koronavírus

További cikkek

Egyéni sportok

Hatodik a magyar női tőrcsapat a cancuni vk-versenyen

2016.10.17. 11:35
A hatodik helyen végzett a Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Pásztor Flóra összeállítású magyar női tőrcsapat a cancuni idénynyitó világkupa-versenyen.

Egyéni sportok

Csipes, Hosszú és Szász az Olimpiai Bajnokok Klubjában

2016.10.12. 18:25
Mostantól Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Szász Emese is tagja a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának.

Egyéni sportok

Vívás: súlyos sérülés

2016.10.11. 08:45
Rédli András hónapokra kidőlt, az olimpiai bronzérmes részleges szalagszakadást szenvedett.

Egyéni sportok

Szabó Bencét beválasztották a vívósport halhatatlanjai közé

2016.09.28. 15:35
Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívót, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkárát beválasztották a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) által létrehozott sportági …

Egyéni sportok

Szász Emese nem pihen

2016.09.20. 08:20
Az olimpiai bajnok párbajtőröző nő sok meghívásnak tesz eleget és már a következő négy évre készül.

Egyéni sportok

Vívás: Szász Emese 2020-ig a Vasas-család tagja marad

2016.09.16. 18:15
Az új szerződésem is azt tükrözi, hogy komoly terveim vannak még a vívásban, és tényleg szeretnék ott lenni a tokiói olimpián - mondta a vívónő

Egyéni sportok

Paralimpia: egy ezüst és egy bronz estére

2016.09.12. 21:40
Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának kard egyéni versenyében, az asztaliteniszező Pálos Péter (S11) pedig bronzérmet szerzett a riói paralimpián.

Egyéni sportok

Szilágyi Áron: "Szükség volt rá, hogy valaki fent vigyázzon rám!"

2016.09.02. 09:55
A kétszeres olimpiai bajnok vívó arról is beszélt, hogy mire gondolt, amikor azt mondta áldottnak érzi magát.

Egyéni sportok

Rio2016: áldott emberek, akik elérték a Holdat

2016.08.21. 14:30
Felidézzük mit mondtak a magyar olimpiai bajnokok a győzelmük után.

Egyéni sportok

Imre Géza: valószínűleg nem hagyom abba

2016.08.17. 19:00
Imre Géza, a riói olimpián egyéniben ezüst-, csapatban pedig bronzérmes vívó hazaérkezése után úgy nyilatkozott, valószínűleg nem hagyja abba a versenyzést.