Tokió 2020: Mohamed Aida szerint jó döntés született a halasztással

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Mohamed Aida világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok tőrvívó úgy véli, hogy ma, amikor a boltba lemenni is rizikó, nem lett volna helyes ilyen veszélynek kitenni a sportvilágot.

Fotó: blikk.hu

„Most itthon vagyok a két lányommal, csak bevásárolni megyek el, de azt sem mindennap, és beöltözve maszkba, szemüvegbe, kesztyűbe"

– mesélte az MTI-nek az UTE 44 éves versenyzője.

"Délelőttönként tanulással telik az időm, harmadik osztályos Olívia lányommal a távoktatásban veszünk részt, és az ötéves Leila is itthon van, hiszen óvoda sincs.”

Mohamed Aida hozzátette, hogy igyekszik saját magát minél jobban edzésben tartani, kondicionáló tréningeket végez, lábmunkázik napi másfél, két órában. Az otthoni edzések nem szokatlanok számára, mivel amikor kanadai férjénél tölti az időt a család, akkor is meg kell oldania a rendszeres testedzést.

„Amíg jó idő volt, a kertben a lányokkal együtt mozogtunk, ők labdáztak, én ugrálóköteleztem. Igaz, a vívóterembe nem mehetünk, mégsem az edzések megoldása jelent gondot, hanem a háztartás vezetése a kihívás számomra. Amíg a lányok iskolában, óvodában voltak, ott étkeztek, most viszont főznöm is kell, és a tanulással, főzéssel, edzéssel el is telik a nap”

– folytatta.

Az olimpia elhalasztása ellenére nem mond le arról, hogy a magyar sportolók közül egyedüliként - csúcstartóvá előlépve - hetedik olimpiáján is részt vehessen. A női tőrcsapat már megszerezte a kvótát, az azonban még nem dőlt el, kik alkotják majd a válogatottat.

„Annyi küzdelem, energia volt benne ebben az évben, hogy így is megcélzom Tokiót, bár nehéz előre tervezni. A hazai ranglista második helyén állok, a megváltozott helyzetben nem tudjuk, milyen versenyek lesznek az elhalasztottak helyett, ki melyiken bizonyíthat, de én megpróbálom. Az olimpia halasztása benne volt a levegőben, ez volt a legjobb döntés. Ma, amikor a boltba lemenni is rizikó, nem lett volna helyes ilyen veszélynek kitenni a sportvilágot”

– hangsúlyozta Mohamed Aida.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55233/pics/lead_800x600.jpg
vívás,Tokió 2020,olimpia,koronavírus

További cikkek

Csapatsportok

Tévében a kosárdöntő, a francia–angol és a vívó Európa-bajnokság is

2017.06.13. 07:35
Az Alba–Falco párharc harmadik meccse jön, a francia válogatott az angolt fogadja, a vívók folytatják szereplésüket az Eb-n.

Egyéni sportok

Vívó EB: óriási bravúr egy 16 éves magyartól

2017.06.12. 17:35
A 16 éves Pusztai Liza bronzérmet nyert női kardban a grúziai vívó Európa-bajnokság nyitónapján, Tbilisziben.

Egyéni sportok

Vívó Eb: a 16 éves Pusztai Liza negyeddöntős női kardban

2017.06.12. 14:00
Jól kezdték a magyar női kardozók a grúziai vívó Európa-bajnokságot, négyük közül hárman bejutottak a nyolcaddöntőbe, a legjobb nyolc közé azonban már csak a kadet …

Egyéni sportok

Tokió 2020: sportágak, versenyszámok, kvóták - ezek a fontos változások

2017.06.12. 11:30
Bővül a 2020-as, tokiói nyári játékok programja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) vezető testületének elmúlt pénteki döntése nyomán.

Egyéni sportok

Kezdődik a vívó Eb, Lettország ellen a magyarok a minifoci Eb-n

2017.06.12. 07:30
Tbilisziben ma férfi tőrben és a női kardban megkezdődnek az Eb küzdelmei, a brnoi minifoci Eb-n pedig utolsó csoportmeccsét játssza a magyar csapat.

Egyéni sportok

Boczkó Gábor az Európai Vívó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja lett

2017.06.11. 18:40
Boczkó Gábort beválasztották az Európai Vívó Szövetség vezető testületébe, a végrehajtó bizottságba.

Csapatsportok

Jelentős változások az olimpiai programban

2017.06.09. 19:50
Tizenöt versenyszámmal bővül a 2020-as, tokiói nyári játékok programja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezető testületének pénteki döntése nyomán.

Egyéni sportok

Vívó Eb - Márton Anna: szeretném az idei jó szereplést folytatni

2017.06.09. 12:50
A női kardozók világranglistáján második Márton Anna szeretné folytatni idei jó szereplését a jövő heti grúziai vívó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Vívó-vk: Márton Anna ezüstérmes Moszkvában

2017.06.04. 20:20
Márton Anna ezüstérmet szerzett vasárnap a női kardozók moszkvai Grand Prix-versenyén.

Egyéni sportok

Vívás: Szilágyi Áron harmadik lett Moszkvában

2017.06.03. 21:25
Szilágyi Áron bronzérmes lett a férfi kardozók moszkvai Grand Prix versenyén szombaton.