Kézilabda: sokaknak nem tetszik az EHF terve

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Az Európai Kézilabda-szövetség augusztus végére halasztotta a férfi Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjének időpontját, amivel kapcsolatban számos klasszis jelezte nemtetszését.

Fotó: timeoutmag.com

A forgatókönyv szerint június első hetében játszanák le a nyolcaddöntőt, majd 22. és 28. között következhetne a negyeddöntő. A négyes döntőre viszont csak augusztus 22–23. között kerülne sor.

Mikkel Hansen elismeri, hogy nehéz jó megoldást találni, de a jelenlegi rendszer, hogy csak az új idény kezdetén játsszák le a négyes döntőt felveti a klubváltások problematikáját is.

„Egy egész idényen keresztül harcolunk, hogy bejussunk a négyes döntőbe, és néhány játékosnál fennáll a lehetősége, hogy kihagyja a legfontosabb meccseket, hiszen már aláírták, hogy a nyáron klubot váltanak”

– vélekedett Mikkel Hansen a Jyllands-Postennek.

„Egyes klubok pechesek lehetnek, hiszen számos játékosmozgáson eshetnek át, és gyengébb csapattal vághatnak a négyes döntőnek, mert nem nyolc-kilenc hónap közös edzéssel és meccsekkel készülnek fel. Ennek egyáltalán nincs értelme”

– tette hozzá a PSG dán klasszisa.

A párizsiak másik szupersztárja, Sander Sagosen például már tavaly márciusban fixálta, hogy a THW Kielhez igazol nyáron, márpedig ennek a két klubnak igencsak jó esélye van bejutni a négyes döntőbe.

A norvég játékos július 1-jével vált klubot, így a négyes döntőt még a párizsiakkal vívhatná ki, a döntőben viszont jó eséllyel a riválist erősítené. A maga részéről viszont leginkább a torna törlésével lenne elégedett.

„Most úgy állunk, hogy remélhetőleg bejutunk a négyes döntőbe a PSG-vel, ha folytatjuk a játékot, de aztán a PSG ellen játszhatok a Kiellel, ha az szintén bejut. Különleges helyzet lenne”

– fogalmazott Sander Sagosen a dán TV2-nek.

„A négyes döntőben mindenképpen a Kielnél játszanék. A szerződésem július 1-jétől érvényes, és eléggé biztos vagyok abban, hogy az új munkaadóm nem engedélyezné számomra, hogy a csapat ellen játsszak és egy másik klubbal próbáljam meg megakadályozni a sikerét”

– mondta mosolyogva.

Felvetődött a kérdés, hogy mennyire lenne fura számára, ha még folytatnák az idényt, és a PSG-ben kellene pályára lépnie, de a norvég irányító elmondása szerint bár biztosan lennének, akik megkérdőjeleznék a hozzáállását, ő mindig is a maximumot nyújtotta abban a klubban, amelyikben éppen játszott, így számára ez nem lenne probléma.

„Megértem, hogy az EHF megpróbálja befejezni a Bajnokok Ligáját, mert rengeteg pénz forog kockán”

– mondta és hozzátette, az lenne számára a leglogikusabb megoldás, ha most érne véget a sorozat.

A Veszprém dán játékosa, Rasmus Lauge sem elégedett ezzel a megoldással.

„Annyi szempontból hülyeség az egész. Még akkor is, ha történelmi problémákon is megyünk keresztül, amit megfelelően kell kezelnünk, nincs arra szükség, hogy hülye döntéseket hozzunk. Nehéz időszak ez, de ez egy kétségbeesett megoldás”

– idézi Laugét a dán TV2.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Négyes dönt, Köln
(az eredeti időpont: május 30–31.) az új dátum: augusztus 22–23., Köln

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55254/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Telekom-Veszprém,Kézilabda BL

További cikkek

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Néhány sikert megünnepeltünk, aztán jött a koronavírus

2020.04.01. 18:05
Feljutott a Davis-kupacsapat, Szilágyi Áron világkupa-versenyt nyert, B-csoportos világbajnokságot nyert a bandyválogatott, aztán a koronavírus a sportvilágot is megbénította.

Csapatsportok

Kézilabda: visszavonul a válogatott fala, Fazekas Nándor

2020.04.01. 12:55
Fazekas Nándor 43 évesen akasztja szögre a trikót. Vélhetően nem így tervezte pályafutása lezárását, de a koronavírus-járvány közbe szólt.

Csapatsportok

Kézilabda: Görbicz felajánlást tett, míg a Győr videóban mondott köszönetet

2020.04.01. 08:00
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának klasszisa, Görbicz Anita egymillió forintot ajánlott fel a Győri Segélyalapnak.

Csapatsportok

Adakozott a Ferencváros jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztálya is

2020.03.29. 14:50
A fővárosiak labdarúgó-szakosztálya után a jégkorong-, kézilabda-, és vízilabda-szakosztály is segíti a koronavírus-járvány ellen …

Csapatsportok

Kézilabda: azi ETO is támogatta a Győri Segélyalapot

2020.03.28. 15:30
A Győri ETO KC hivatalos honlapján jelentette be, hogy a klub minden munkavállalója együtt, jelentős összeggel támogatja a Dézsi Csaba András polgármester által létrehozott Győri …

Csapatsportok

Kézilabda: a román csapat felfüggesztette tevékenységét

2020.03.25. 16:15
A vészhelyzet adta lehetőséggel élve felfüggesztette tevékenységét a CSM Bucuresti női kézilabdacsapata – közölte a bukaresti klub a hivatalos honlapján.

Csapatsportok

Kézilabda: szeptemberben kerül sor a női BL budapesti négyes döntőjére

2020.03.25. 14:45
Az EHF közleménye szerint szeptemberre kerül át a női kézilabda Bajnokok Ligája budapesti négyes döntője, míg a férfiak augusztus végén csaphatnak …

Csapatsportok

Tokió 2020: ismét elhalasztották a kézilabda olimpiai selejtezőket

2020.03.25. 10:45
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség közleményében tudatta, mivel a tokiói olimpiát elhalasztják, így a nyári játékok selejtező tornáit sem rendezik meg …

Csapatsportok

Kézilabda: a Veszprém játékosai élelmiszerboltban segítettek

2020.03.24. 11:45
Az egyik élelmiszerlánc veszprémi boltjában voltak a Telekom Veszprém kézilabdázói és az áruházi polcok feltöltésében segítettek.