NBA: sajtóhírek szerint rendhagyóan folytatódna a szezon

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Egy helyszínen játszanák le a koronavírus-járvány miatt szünetelő észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszását – legalábbis egy javaslat szerint.

Fotó: nbcnews.com

A New York Post iparági forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a liga vezetősége mindenképpen szeretne bajnokavatást, amelyhez egy nézők nélkül, egy helyszínen lebonyolított playoffon keresztül vezetne az út. A párharcok az egyik fél második győzelméig tartanának.

Kulcskérdés ugyanakkor, hogy a rájátszás mezőnye még nem teljes, továbbá, hogy a regionális médiaszolgáltatókkal kötött szerződések értelmében minden csapatnak legalább 70 meccset kell lejátszania az alapszakaszban. Ez még nem történt meg, vagyis azon a bizonyos egy helyszínen előbb be kell fejezni az alapszakaszt.

A helyszínt illetően kézenfekvő választás a megfelelő szállodai kapacitással és csarnokkal rendelkező Las Vegas, de a New York-i lap szerint szóba került Orlando, Louisville, Atlantic City, Hawaii, sőt a Bahamák is.

Ha az Egyesült Államokban pillanatnyilag nem túl biztató járványhelyzet megengedi, a játék valamikor június végén, július elején folytatódhatna, a következő szezon pedig – egy korábbi tervvel összhangban – 2020 karácsonya körül kezdődhetne meg.

A cikk szerint természetesen nem kizárt az sem, hogy végül törlik a szezon hátralévő részét, és a bajnokavatás is elmarad.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55326/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA,koronavírus

További cikkek

Amerika

NBA: 22 csapatos mezőnnyel folytatódhat a sorozat

2020.06.03. 21:25
Sajtóértesülések szerint mindkét főcsoport legjobb nyolc csapata, valamint a rájátszásra esélyes együttesek jutnának tovább a 22 csapatos folytatásba.

Amerika

NBA: október közepéig be kell fejezni a szezont

2020.06.03. 10:50
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vezetősége szerint legkésőbb október közepéig be kell fejezni a koronavírus-járvány miatt március óta szünetelő idényt.

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: koronavírusosan utazott az Atalanta trénere Valenciába

2020.06.01. 13:30
A spanyol klubnál nem értik, hogyan lehetett ennyire felelőtlen a BL-újonc bergamóiak rutinos vezetőedzője.

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Csapatsportok

ACB Liga: Hanga Ádám döntőt akar játszani

2020.05.30. 19:10
A Barcelonát erősítő Hanga Ádám úgy nyilatkozott a klub honlapjának, hogy bár tart a sérülésektől, döntőt akar játszani a hamarosan újrainduló spanyol bajnokságban.

Csapatsportok

Kosárlabda: volt egyszer egy be nem fejezett Euroliga-idény

2020.05.27. 19:20
A héten az európai szövetség befejezettnek nyilvánította az Euroliga és az Eurokupa versenysorozatát, és egyik sorozatban sem hirdettek bajnokot. Cikkünkben a legjelentősebb …

Amerika

NBA: Patrick Ewingot kiengedték a kórházból

2020.05.26. 10:45
Kiengedték a kórházból a koronavírussal kezelt Patrick Ewingot, az NBA legendás kosarasát.

Csapatsportok

Kosárlabda: nem lesz befejezése az Euroligának és az Európa Kupának

2020.05.25. 17:20
Lezártnak nyilvánították a férfi kosárlabdázók két legrangosabb európai kupasorozatát a koronavírus-járvány miatt.

Külföldi foci

Premier League: körvonalazódni látszik az újrakezdés időpontja

2020.05.25. 16:15
Hétfőtől teljes értékű edzéseket végezhetnek a Premier League csapatok játékosai, három hét múlva folytatódhat a felfüggesztett szezon.

Külföldi foci

Ligue 1: forrnak az indulatok a törölt bajnokság miatt

2020.05.25. 08:30
A hétszeres bajnok Olmpique Lyon elnöke újabb kirohanásában támadta profi ligát, amiért befejezettnek nyilvánította a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett szezont.