NHL: a német, aki először lehetne pontkirály, de a járvány közbeszólt

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

Ha valakinek rosszul jött a szünet, azok közül azegyik biztosan Leon Draisaitl. Az Edmonton Oilers sztárja vezette az NHL pontlistáját, amikor a koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakadt a szezon, és ő lehetne az első német játékos, aki ebben a fontos kategóriában az élen zár.

"Különleges lenne megnyerni a pontlistát, azonban jelenleg senkinek nincs fogalma arról, hogy mikor folytatódhat a szezon, illetve hogy folytatódhat-e"

- mondta a 24 éves csatár, aki úgy döntött, hogy a kényszerszünet alatt nem utazik haza Németországba a családjához - noha erre engedélyt kapott -, hanem marad állomáshelyén, Edmontonban. Más német játékos, például a buffalói Dominik Kahun vagy a nashville-i Korbinian Holzer már visszarepült hazájába.

"Azon vagyok, hogy szépen berendezzem az otthoni konditermet, és így napi másfél-két órát tudok edzeni. Most legalább nem jelent gondot, ha reggelente fél vagy egy órával később kelek a megszokottnál" - tette hozzá.

Elárulta, hosszabb szünetre készül, és egyáltalán nincs terv a folytatást illetően.

"Még mindig van néhány hét vagy hónap, hogy lehessen dönteni erről"

- mondta Draisaitl, akinek komoly esélye van, hogy az NHL történetének első német pontkirálya legyen. Az évi 8,5 millió dolláros alapfizetéssel rendelkezdő csatár 71 mérkőzés alatt 110 pontot (43 gól, 67 gólpassz) gyűjtött, a sorban mögötte álló klubtárs, Connor McDavid 97 pontos, míg a bostoni David Pastrnak, valamint a New York Rangerst erősítő Artemij Panarin egyaránt 95 pontos, amikor az alapszakaszból már csak 11-14 összecsapás van hátra. A liga egyelőre nem döntött, hogy amennyiben lehetőség lesz rá, miként folytatódjon a szezon.

"Jó úton haladtam, hogy pontkirály legyek, amit még soha nem értem el a ligában. Ha pedig nem megy tovább a szezon, akkor azon leszek, hogy a következő évben legyek az" - mondta Draisaitl.

Címkék: Jégkorong, NHL
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55379/pics/lead_800x600.jpg
Jégkorong,NHL

További cikkek

Csapatsportok

KHL: nem garasoskodnak az orosz bázisú hokiliga csapatai

2020.06.01. 20:05
Az orosz bázisú nemzetközi jégkorongligában hetvenegy olyan játékos van, akinek évi fizetése eléri, illetve meg is haladja az 50 millió rubelt (225 millió forintot).

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Csapatsportok

Erste Lega : ismét Hetényi Zoltán lett a legjobb kapus

2020.05.29. 19:40
Akárcsak az előző idényben, úgy a most félbeszakított szezonban is Hetényi Zoltán lett a magyar bázisú jégkorongbajnokság legjobb kapusa.

Csapatsportok

Jégkorong: továbbra is Székesfehérváron marad Madácsi Benedek

2020.05.28. 10:40
Meghosszabbította csapatkapitánya szerződését a Fehérvári Titánok, jelentette be a klub hivatalos honlapja.

Csapatsportok

Jégkorong: Such György marad a magyar szövetség elnöke

2020.05.27. 15:15
További négy évig Such György marad a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke miután a mai napon Székesfehérvárott a 2020. évi rendes küldöttgyűlés tisztújításán óriási …

Amerika

NHL: Draisaitl a pontkirály, Ovecskin holtversenyben a gólkirály

2020.05.27. 14:45
Mivel befejezettnek nyilvánították az NHL alapszakaszát, így kiosztásra került több egyéni elismerés is a világ vezető jégkorongligájában.

Amerika

NHL: időpont még nincs kitűzve, de szinte biztosan folytatódik a szezon

2020.05.27. 08:30
A liga kedden bejelentette, hogy elfogadta a játékos-szakszervezet és a klubok javaslatát, ezért az alapszakasz hivatalosan is véget ért, rendhagyó …

Csapatsportok

Jégkorong: Jaromir Jagr képtelen visszavonulni, 48 évesen is folytatja

2020.05.26. 13:05
A cseh jégkorong élő legendája, Jaromir Jagr 48 évesen sem hagy fel a hokival: szülővárosa, Kladno - amúgy általa tulajdonolt - klubcsapata helyett a …

Amerika

NHL: megkezdték a szezonbérletek árának visszatérítését a kanadai klubok

2020.05.24. 16:50
Az észak-amerikai profi jégkorongliga kanadai klubjai elkezdtek visszafizetni a szurkolóknak a szezonbérletek árát.

Amerika

NHL: a játékosok rábólintottak a 24 csapatos rájátszásra

2020.05.23. 14:15
Azt NHL játékos-szakszervezetének (NHLPA) végrehajtó bizottsága elfogadta a 24 csapatos rájátszásra vonatkozó terveket.