Tokió 2020: Berecz Zsombor újra beleáll egy évbe

sportfaktor.hu

Nem örül annak, hogy a jövő évre halasztották a tokiói nyári játékokat, de mivel éveken keresztül a sikeres olimpiai szereplésért dolgozott, nem most fogja feladni - nyilatkozott a finndingiben világbajnok Berecz Zsombor.

"Igazából azért nem örülök a halasztásnak, mert sok évet toltunk bele, és sokan nem tudják, mennyi erőfeszítéssel jár, miket kell föláldozni, hogy ezt csinálhasd és képviselhesd az országodat az olimpián. Én mint családos ember pontosan tudom: a két kisgyermekemet gyakorlatilag alig látom, és ez most egy évvel megint kitolódik. Én sokat veszítek azzal, hogy nem most van az olimpia" - mondta Csopakról skype-on nyilatkozva a vitorlázó.

Beszélt arról is, amikor elhalasztották az olimpiát, nem látták értelmét az edzőpartnerével, hogy Mallorcán maradjanak, ahol csak ők ketten tartottak ki akkor, amikor súlyosra fordult a helyzet a koronavírus-járványban.

"Huszonhetedikén sikerült megszervezni, hogy hazajussak, egyenesen Csopakra jöttem, az egyesületembe, és kéthetes karanténba vonultam magamtól is, meg egyébként köteleztek is rá" - mesélte a bő három hét múlva 34 éves Berecz.

A jelenlegi helyzetet illetően hangsúlyozta: a legnagyobb baj az, hogy gyakorlatilag nem tud tervezni az ember.

"Júniusban lett volna egy világkupám Japánban, ma kaptam egy emailt, hogy törölték, de már így is készültünk, hogy oda nem megyünk. Az utolsó pillanatban sikerült visszafordítani a konténeremet, amit Japánba küldtünk volna az olimpiára, most gyakorlatilag várakozó üzemmódban vagyok" - mondta.

Kiemelte, hogy az elszántsága töretlen, és reményét fejezte ki, hogy ez edzőpartnere esetében is fennáll, akinek fontos szerepe van az ő felkészülésében. Ugyanakkor megemlítette, hogy "komoly anyagi gátak is szembejönnek", nagyon sok sportoló nem tudja megoldani a felkészülést szponzorok hiányában.

Berecz a felszereléseit Mallorcán hagyta, a helyzet normalizálódása után oda mennének vissza és készülnének a szeptember-október magasságára halasztott világbajnokságra, illetve a jövő évi olimpiára.

Mint mondta, most össze kell állítani egy programot, hozzá egy pénzügyi tervet és "újra beleáll egy évbe".

"Ezért dolgoztam sok éven keresztül, nem most fogom feladni" - szögezte le.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55372/pics/lead_800x600.jpg
Vitorlázás,Tokió 2020,olimpia

További cikkek

Csapatsportok

Majdnem végzetes hibával végződött Magyarország első kenupáros olimpiai aranyérme

2020.05.31. 13:45
Foltán László és Vaskuti István világbajnokok 1980-ban, Moszkvában szerezték meg Magyarország első olimpiai aranyérmét …

Egyéni sportok

Elhunyt a háromszoros olimpiai bajnok atléta, Bobby Morrow

2020.05.31. 08:50
A melbourne-i olimpia leggyorsabb embere 84 éves volt.

Egyéni sportok

Már 17 évesen olimpiai bajnok lett a torpedóként úszó Wladár Sándor

2020.05.29. 08:55
Az 1980-as moszkvai olimpián úszásban 200 háton kettős magyar győzelem született. Az aranyérmet Wladár Sándor szerezte, aki mindössze 17 éves volt.

Egyéni sportok

Sportlövészet: elkészült az olimpiai kvalifikációs naptár

2020.05.27. 17:50
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadta a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF) tervezetét a tokiói olimpia kvalifikációs küzdelmeinek folytatására.

Egyéni sportok

Birkózás: Növényi Norbert és Kocsis Ferenc is Moszkvában ért fel a csúcsra

2020.05.27. 10:15
A magyar birkózósport legsikeresebb olimpiája volt a moszkvai játékok. 40 évvel ezelőtt a magyar birkózók hét érmet szereztek, Kocsis Ferenc …

Csapatsportok

Vízilabda: hatodik olimpiáján vehet részt az olasz kapuslegenda

2020.05.25. 11:00
Stefano Tempesti újra bekerült az olasz vízilabda-válogatott legfrissebb keretébe, így egy lépéssel közelebb került álmának megvalósításához.

Egyéni sportok

Párizs 2024: egy évvel csúszhat a koronavírus-járvány miatt az olimpia

2020.05.24. 13:10
A válság és a tokiói játékok halasztása miatt egyre több politikus Párizs 2025-öt emleget.

Egyéni sportok

Súlyemelés: Baczakó Péter Moszkvában aranyra cserélte a montreali bronzérmet (videó)

2020.05.23. 16:30
A moszkvai olimpián született meg a magyar súlyemelés történetének második olimpiai aranyérme. A dobogó tetejére Baczakó …

Egyéni sportok

Sportlövészet: Varga Károly mindenkit meglepett az olimpiai győzelmével

2020.05.22. 21:00
Minden idők talán legmeglepőbb magyar olimpiai győzelme Varga Károly nevéhez fűződik, aki 1980-ban lett aranyérmes a sportlövők kisöbű sportpuska …

Egyéni sportok

Vitorlázás: megvan a Kékszalag új időpontja

2020.05.22. 12:15
Július 30. és augusztus 1. között fogják megrendezni a Balaton legendás tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot.