Ebédet főz a Szent László kórház dolgozóinak a Ferencváros

Dorogi László
Dorogi László

A fővárosi klub a járványhelyzet kihirdetése óta több akcióval is igyekszik segíteni az egészségügyi dolgozók erőn felüli küzdelmét.

Fotó: fradi.hu

A koronavírus-járvány következtében gyakorlatilag teljesen megállt a sportélet az elmúlt hetekben, és többek között a labdarúgó NB I-ben szereplő klubok is kényszerű pihenőjüket töltik. Bár a helyzet nagyon nehéz, és komoly gazdasági károkat is okoz az egyesületek számára, a klubok mégis igyekeznek mindent megtenni azért, hogy átvészeljék ezt a rendkívüli időszakot: csökkentik a játékosok és munkatársak bérét, igyekeznek átszabni a költségvetést.

A veszélyhelyzet okozta gazdasági hátrányok ellenére több klubnál is próbálnak segíteni az egészségügyben dolgozóknak a koronavírus elleni harcban, az Ferencváros vezetői és munkatársai, valamint labdarúgói, az első csapat edzői, továbbá szakmai stáb tagjai 15 millió forintot ajánlottak fel korábban a Szent László és Szent István Kórház Betegeiért, Orvosaiért és Dolgozóiért Alapítványnak, majd ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak az egyesület jégkorong-, kézilabda- és vízilabda-szakosztályainak vezetői, szakemberei, sportolói és munkatársai, akik további 5-5 millió forintot ajánlottak fel a koronavírus elleni küzdelemhez az Uzsoki Utcai Kórház Mobilitás Alapítványának.

Legújabb kezdeményezésében a Ferencváros és a Groupama Arénát is üzemeltető Lagardére Sport Hungray Kft. szerdától naponta 140 adag, a Groupama Aréna konyhájában főzött meleg ebédet és tízórait szállít a Szent László kórház dolgozóinak.

"A Ferencvárosi Torna Club elismeréssel adózik a koronavírus-veszély ellen küzdő valamennyi egészségügyi dolgozó, orvos, nővér, ápoló megfeszített munkájának. (...) Hiszünk abban, hogy ezekben a nehéz időkben az összefogás mindennél fontosabb, így ezzel az apró segítséggel szeretnénk támogatni az egészségügyi dolgozók folytonos, heroikus küzdelmét"

- áll a klub hivatalos közleményében.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55458/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB I,Ferencváros,koronavírus

További cikkek

Magyar foci

NB I: már meg is van az Újpest új trénere

2020.06.01. 17:15
A fővárosi lila-fehér alakulat hivatalosan is megerősítette, hogy elválnak útjaik Nebojsa Vignjevic-csel, akit egy másik szerb szakember vált.

Magyar foci

NB I: egy korszak vége, már nem Vignjevic az Újpest vezetőedzője

2020.06.01. 15:20
Közös megegyezéssel szerződést bontott Nebojsa Vignjevic és az NB I-ben szereplő Újpest. A szerb tréner 2013 ősze óta irányította a lila-fehéreket.

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: koronavírusosan utazott az Atalanta trénere Valenciába

2020.06.01. 13:30
A spanyol klubnál nem értik, hogyan lehetett ennyire felelőtlen a BL-újonc bergamóiak rutinos vezetőedzője.

Magyar foci

NB I: Hornyák szerint hatvan percig jobban futballoztak a bajnoknál

2020.06.01. 09:50
Szerhij Rebrov nem keseredett el a megszerzett egy pont miatt, Pisont István szerint fontos győzelmet aratott a Honvéd, Debrecenben mindenki szomorú. Nyilatkozatok.

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: nem bírt a Puskás Akadémiával a Ferencváros

2020.05.31. 23:00
A MOL Fehérvár FC után a Ferencváros is értékes pontokat hullajtott a magyar élvonal 26. fordulójában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: emberhátrányban játszva is legyőzte a Honvéd a Debrecent

2020.05.31. 20:50
A Magyar Kupa döntőjébe jutott Budapest Honvéd otthon tartotta a három pontot, miután 3-1-re legyőzte a Debreceni VSC-t a magyar élvonal 26. …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Soroksárról igazolt középpályást a Budafok

2020.05.31. 14:50
Lőrinczy Attila személyében élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező középpályást igazolt a Budafok.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: nem volt könnyű a kupakiesés után játszani Joan Carrillo szerint

2020.05.31. 09:40
A MOL Fehérvár FC edzője örült, hogy újra velük voltak a szurkolók, de sajnálja, hogy nem sikerült győzelemmel megörvendeztetni …

Magyar foci

Közvetítések: nagyot léphet a bajnoki cím felé a Ferencváros

2020.05.31. 07:45
A Puskás Akadémia ellen tehet nagy lépést a bajnoki cím felé a Ferencváros, míg a Debrecen a Budapest Honvéd ellen kerülhetne távolabb a kiesőzónától.