Rasovszkynak hiányzik az úszás, de igyekszik formában tartani magát

sportfaktor.hu

Világbajnok hosszútávúszónk nem éli meg tragédiaként, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát, de nehezen viseli, hogy nem úszhat.

Fotó: MTI

Rasovszky Kristóf az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, a körülményekhez képest jól viseli a koronavírus-járvány szülte helyzetet, bár az egészségügyi előírások miatt már három hete nem ugrott medencébe. Ennek ellenére továbbra is motivált és eltökélten készül az immáron jövő nyári ötkarikás játékokra.

"Nyilván látom és érzem magamon, hogy kicsit nehezebb tartani a formámat, amit elértem év elején, mert itthonról ezt nagyon nehéz pótolni. A napi kétszer kicsit több mint két óra úszást a gyakorlatban itthon semmivel nem tudom helyettesíteni. Hiába ülök fel a biciklire, a szobakerékpárra, megyek ki futni, illetve kondizok, egyszerűen azt érzem, hogy nem tudok annyit teljesíteni, amennyit az úszással. Inkább ez a rész az, ami ennek az egésznek a nehézségét adja"

- magyarázta Rasovszky, hozzátéve, ettől függetlenül jól érzi magát és nagyon várja már, hogy ismét vízben lehessen. A legoptimistább forgatókönyv szerint erre már a jövő héten sor kerülhet.

"Az idén eddig elvégzett edzésmunka szerintem menni fog jövőre is. És talán még jobb helyzetből is indulunk majd, ha figyelek magamra, és nem lesz ott a karácsonyi plusz súly, amit legutóbbi sikerült felszedni"

- vélekedett a tokiói nyári játékok halasztásáról, amivel kapcsolatban leszögezte, továbbra is a szeme előtt lebeg a cél, azaz a minél jobb eredmény elérése az olimpián, nem számít, hogy ezt idén, vagy jövőre érheti el.

Rasovszky arról is beszélt, hogy a vízi edzések hiányában nagyon oda kell figyelnie az étkezésére, most olyan ételeket is kerülnie kell, amelyek az úszás mellett talán néha beleférnek. Mint mondta, édesszájúként különösen nagy kihívást jelent számára, hogy kerülje a csokoládét és a süteményeket, de az átlagos ételadagjaiból is le kellett faragnia: míg normális esetben nyolc tojást eszik meg reggelire, most ettől kevesebbet engedhet meg magának.

Világbajnok hosszútávúszónk elmondta, mivel idejének egy része felszabadult a járvány miatt bevezetett intézkedések miatt, több időt tud családjával tölteni, az olimpia halasztása pedig részben kapóra is jön számára, hiszen így folytatni tudja egyetemi tanulmányait. Mint mondta, megpróbálja bepótolni az előző másfél évet.

Kiemelte, amennyiben meg lehet rendezni augusztus végén a magyarországi Európa-bajnokságot, abban esetben mindenképpen azt tekinti az idei év fő versenyének.

"Arra felkészülnék, ahogyan csak bírok, ott a legjobb teljesítményemet szeretném majd nyújtani. Utána pedig nekimennénk az olimpiának, egy hosszabb, nagyobb felkészüléssel"

- mondta.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55464/pics/lead_800x600.png
Úszás,Rasovszky Krisóf,Nyílt vízi úszás

További cikkek

Egyéni sportok

Úszás: Rasovszky Kristóf rekordot döntött a Balaton-átúszáson

2020.08.01. 10:25
A világbajnok, kétszeres Európa-bajnok nyílt vízi úszó 57 perc alatt teljesítette az 5,2 kilométeres távot, amivel megdöntött Papp Márk 2016-os rekordját.

Egyéni sportok

Úszás: nagyszerű időeredménnyel nyert 1500 méter gyorson Kalmár Ákos

2020.07.26. 22:05
A Négy Nemzet Úszóverseny vasárnapi számaiban is sikerült aranyérmeket szerezniük a magyar sportolóknak.

Egyéni sportok

Úszás: aranyérmet szerzett Kapás Boglárka és Késely Ajna is

2020.07.25. 21:15
Aranyérmet szerzett a budapesti Négy Nemzet Úszóversenyen Kapás Boglárka és Késely Ajna is a nők között, míg a férfiaknál Milák Kristófnak is sikerült az élen …

Külföldi foci

Közvetítések: rangadó Olaszországban, befejeződik a török élvonal

2020.07.24. 07:30
Az Európa-liga-indulásért küzdő, nagyszerű formában lévő AC Milan az Atalantát fogadja, de láthatjuk a török élvonal utolsó fordulójából a …

Egyéni sportok

Jelentős összeggel támogatja a sportolókat a FINA

2020.07.21. 15:00
Három programon keresztül, 6,5 millió dollárral támogatja a sportolók olimpiai felkészülését a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség.

Egyéni sportok

Úszás: októberben kezdődnek az országos bajnokságok

2020.06.19. 08:55
A Magyar Úszó Szövetség hivatalos honlapján közölte az országos bajnokságok új időpontjait.

Egyéni sportok

Olimpiai bajnokaink: Szabó József még Széchy Tamást is megríkatta a győzelmével

2020.06.10. 08:30
Szabó József alig 20 éves korára mindent elért, amit úszó elérhet. Pályafutása legnagyobb pillanatát az 1988-as olimpiai diadala …

Egyéni sportok

Egy generáció, amelynek tönkretették az olimpiai álmait

2020.06.06. 15:10
Olimpiai bajnokainkról szóló sorozatunk folytatása előtt azoknak a magyar sportolóknak az eredményeit idézzük fel, akik a Los Angeles-i ötkarikás játékok helyett a Barátság …

Egyéni sportok

Olimpia: akik határon túliként öregbítették a magyar sport hírnevét - II. rész

2020.06.03. 19:00
Összesen 70 olyan magyar sportoló végzett a legjobb hat között olimpián 1920 után, aki Magyarország mai határain kívül látta meg a …

Egyéni sportok

Olimpia: akik határon túliként öregbítették a magyar sport hírnevét - I. rész

2020.06.03. 17:00
Összesen 70 olyan magyar sportoló végzett a legjobb hat között olimpián 1920 után, aki Magyarország mai határain kívül látta meg a …