Rasovszkynak hiányzik az úszás, de igyekszik formában tartani magát

sportfaktor.hu

Világbajnok hosszútávúszónk nem éli meg tragédiaként, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát, de nehezen viseli, hogy nem úszhat.

Fotó: MTI

Rasovszky Kristóf az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, a körülményekhez képest jól viseli a koronavírus-járvány szülte helyzetet, bár az egészségügyi előírások miatt már három hete nem ugrott medencébe. Ennek ellenére továbbra is motivált és eltökélten készül az immáron jövő nyári ötkarikás játékokra.

"Nyilván látom és érzem magamon, hogy kicsit nehezebb tartani a formámat, amit elértem év elején, mert itthonról ezt nagyon nehéz pótolni. A napi kétszer kicsit több mint két óra úszást a gyakorlatban itthon semmivel nem tudom helyettesíteni. Hiába ülök fel a biciklire, a szobakerékpárra, megyek ki futni, illetve kondizok, egyszerűen azt érzem, hogy nem tudok annyit teljesíteni, amennyit az úszással. Inkább ez a rész az, ami ennek az egésznek a nehézségét adja"

- magyarázta Rasovszky, hozzátéve, ettől függetlenül jól érzi magát és nagyon várja már, hogy ismét vízben lehessen. A legoptimistább forgatókönyv szerint erre már a jövő héten sor kerülhet.

"Az idén eddig elvégzett edzésmunka szerintem menni fog jövőre is. És talán még jobb helyzetből is indulunk majd, ha figyelek magamra, és nem lesz ott a karácsonyi plusz súly, amit legutóbbi sikerült felszedni"

- vélekedett a tokiói nyári játékok halasztásáról, amivel kapcsolatban leszögezte, továbbra is a szeme előtt lebeg a cél, azaz a minél jobb eredmény elérése az olimpián, nem számít, hogy ezt idén, vagy jövőre érheti el.

Rasovszky arról is beszélt, hogy a vízi edzések hiányában nagyon oda kell figyelnie az étkezésére, most olyan ételeket is kerülnie kell, amelyek az úszás mellett talán néha beleférnek. Mint mondta, édesszájúként különösen nagy kihívást jelent számára, hogy kerülje a csokoládét és a süteményeket, de az átlagos ételadagjaiból is le kellett faragnia: míg normális esetben nyolc tojást eszik meg reggelire, most ettől kevesebbet engedhet meg magának.

Világbajnok hosszútávúszónk elmondta, mivel idejének egy része felszabadult a járvány miatt bevezetett intézkedések miatt, több időt tud családjával tölteni, az olimpia halasztása pedig részben kapóra is jön számára, hiszen így folytatni tudja egyetemi tanulmányait. Mint mondta, megpróbálja bepótolni az előző másfél évet.

Kiemelte, amennyiben meg lehet rendezni augusztus végén a magyarországi Európa-bajnokságot, abban esetben mindenképpen azt tekinti az idei év fő versenyének.

"Arra felkészülnék, ahogyan csak bírok, ott a legjobb teljesítményemet szeretném majd nyújtani. Utána pedig nekimennénk az olimpiának, egy hosszabb, nagyobb felkészüléssel"

- mondta.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55464/pics/lead_800x600.png
Úszás,Rasovszky Krisóf,Nyílt vízi úszás

További cikkek

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Egyéni sportok

Már 17 évesen olimpiai bajnok lett a torpedóként úszó Wladár Sándor

2020.05.29. 08:55
Az 1980-as moszkvai olimpián úszásban 200 háton kettős magyar győzelem született. Az aranyérmet Wladár Sándor szerezte, aki mindössze 17 éves volt.

Egyéni sportok

Úszás: elhalasztották a rövidpályás világbajnokságot

2020.05.21. 11:50
A FINA hivatalosan is bejelentette, hogy az év végére tervezett rövidpályás világbajnokságot egy évvel elhalasztották.

Egyéni sportok

Az élsportolók tíz százaléka elkapta a koronavírust

2020.05.21. 07:45
A vizsgált minta persze kicsi, az eredmény mégis megdöbbentő: az öt sikersportág válogatottjain elvégzett kutatás kimutatta, az egészségügyi dolgozók után az élsportolók a …

Egyéni sportok

Ezer szájmaszkot adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak Gyurta Dániel

2020.05.11. 10:40
Az olimpiai bajnok úszó egy szájmaszkokat gyártó barkácsáruházzal fogott össze, hogy segítsen a koronavírus elleni védekezésben.

Egyéni sportok

Úszás: novemberben tisztújító kongresszus az Európai Úszószövetségnél

2020.05.07. 17:45
A koronavírus-járvány miatt november 8-ra halasztották a Budapesten sorra kerülő Európai Úszószövetség tisztújító kongresszusát.

Egyéni sportok

Jövő májusban lesz a budapesti vizes Eb, törölték a vízilabda kupaidényt

2020.05.05. 16:50
Jövő május 10. és 23. között rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot az Európai Úszó Szövetség (LEN) keddi bejelentése szerint.

Egyéni sportok

Úszás: korrupciós botrány van kibontakozóban a LEN-nél

2020.05.03. 16:50
Komoly korrupciós botrány van kibontakozóban az Európai Úszószövetségnél, erről tanúskodik egy több sajtóorgánumhoz is eljuttatott dokumentum.

Egyéni sportok

Vizes sportok: semmilyen junior-Eb-t nem rendeznek meg idén

2020.05.01. 14:45
A mai napon videokonferenciát tartott a LEN irányító testülete a Büro, amely úgy döntött, hogy idén semmilyen vizes szakágban nem rendezik meg az utánpótlás Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Halasztások és törlések egymás hátán - avagy erről irtunk áprilisban

2020.05.01. 08:40
Több mint 70 év után lezajlott az első olyan hónap a sportvilágban, ahol szinte nem rendeztek sporteseményeket (most ne számoljuk ide a virtuális …