Kézilabda: a Siófoknál igazságtalannak, az FTC-nél korainak tartják az MKSZ döntését

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Ahogyan arra számítani lehetett  vegyes reakciókat váltott ki a Magyar Kézilabda Szövetség azon döntése, hogy befejezettnek nyilvánította a bajnokságokat és nem hirdetett eredményt. 

Fotó: m4sport.hu

Nerea Pena a Siófok spanyol légiósa magyar nyelven töltött fel egy videót a Facebook oldalára, ahol elmondta, hogy nem teljesen tud egyetérteni a döntéssel. Egyfelől örül, hogy vége a bajnokságnak, mivel az egészséget tartja a legfontosabbnak, másrészről viszont nem tartja igazságosnak a döntést. Úgy véli, hogy a szövetség nem hozott igazságos döntést azzal, hogy nem hirdetett eredményt. Ez ugyanis szerinte azt jelenti, hogy az elmúlt hét-nyolc hónap munkája semmibe veszett. Az irányító a videóban reményét fejezi ki, hogy a Siófok szabadkártyásként ott lehet majd a Bajnokok Ligájában, miután második helyen állt a tabellán a döntést megelőzően. 

Perea csapattársa Szikora Melinda szintén a Facebook-ra posztolta ki gondolatait. Elmondása szerint nehéz megfogalmazni mit érez, mert jelen pillanatban úgy érzi, hogy az elmúlt hónapok erőfeszítései hiábavalónak minősültek. Abban viszont biztos, hogy a siófoki csapat idén megtapasztalta, hogy hogyan kell kemény csatákban helytállni és ez a jövőre pozitív hatással lehet. 

A női bajnokságban harmadik helyen álló FTC-Rail Cargo Hungaria részéről Nyári Zoltán, klubelnök-helyettes kommentálta a döntést. A Sport Televízió Mai Helyzet című műsorának nyilatkozó sportvezető szerint az MKSZ egy elsietett döntést hozott. Véleménye szerint lehetett volna még várni, mivel nincs olimpia  és így nyáron is lehetett volna játszani. Hozzátette a klubjának abból a szempontból pozitív lehet a döntés, hogy a szabadkártyák és nem a helyezések döntenek a Bajnokok Ligájában való szereplésről. 

Nyári Zoltán a labdarúgó-bajnokságok jelenlegi helyzetéről is beszélt és összehasonlította azt a kézilabdaligával kapcsolatos döntésekkel. Példaként az MTK-t hozta fel, amely jelenleg biztos feljutónak tűnik a másodosztályban. Úgy gondolja, hogy ott sem lehet egy évet várni azzal, hogy egy csapat feljusson, vagy kiessen, így a kézilabdában sem. Hangsúlyozta, hogyha a a gyógyszertárakban, boltokban dolgoznak az ember, akkor a focisták is végezhessék a munkájukat, mert munkahelyük, munkaszerződésük van. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55488/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,FTC-Rail Cargo Hungaria,Siófok KC

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.