Kézilabda: hazaengedte külföldi játékosait a Veszprém

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A Telekom Veszprém azt közölte az  SzPress Sporthírszolgálattal, hogy a magyar bajnokság befejezését követő napon hazaengedte külföldi játékosait. 

Fotó: jochapress.hu

Mint ismeretes a tegnapi nap során a Magyar Kézilabda Szövetség úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a magyar bajnokságokat, anélkül, hogy eredményt hirdetnének. A döntés megszületése után a férfiak pontvadászatát vezető Telekom-Veszprém vezetősége úgy határozott, hogy hazaengedi a külföldi játékosokat. 

A beszámoló szerint féltucatnál is többen azonnal elhagyták Magyarországot, a francia Kentin Mahé és a spanyol vezetőedző David Davis viszont Veszprémben maradnak a jelenlegi helyzetben. 

A lehetőséggel fél tucatnál többen azonnal éltek is, mások viszont inkább maradtak. Magyarázatra aligha szorul, hogy David Davis, a magyar bajnokcsapat spanyol vezetőedzője, valamint a kétszeres világbajnoki aranyérmes és olimpiai második helyezett francia Kentin Mahé miért nem tervezi mostanában Veszprém elhagyását. Csík Zoltán a kézilabdacsapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója elmondta az SzPress Sporthírszolgálatnak, hogy megértik, hogy sokaknak az a legfontosabb, hogy a szülei közelében legyen, de azt is elfogadták, hogy sokan Magyarországot biztonságosabbnak tekintik a hazájuknál. 

A játékosok közül az észak-macedón légiósok is egyelőre hazánkban maradnak. Csík Zoltán elmondta, hogy a játékosokkal egyeztettek, hogy az általuk megadott elérhetőségen fogják megkapni, hogy negatív lett-e a második koronavírus-tesztjük is. A klubvezető azzal zárta nyilatkozatát, hogy amint a járványhelyzet alábbhagy, akkor mindenkit várnak vissza Magyarországra.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55494/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Telekom-Veszprém

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.