Kézilabda: hazautazhatnak a Szeged játékosai, nem fertőzött a Veszprém kézilabdázója

Szabó Róbert
Szabó Róbert

A Veszprém után a Tisza-partiak is úgy döntöttek, hogy hazaküldik játékosaikat, hiszen legjobb esetben is csak július végén kell újra edzésre jelentkezniük. 

Fotó: EHF

Az MKSZ, valamint az EHF döntése után a MOL-Pick Szeged vezetősége is hazaengedi játékosait. A Tisza-partiak választásában fontos szerepet játszott, hogy a Magyar Kézilabda-szövetség már lezárta a 2019/20-as szezont, míg az EHF elhalasztotta a Bajnokok Ligája négyes döntőjét, valamint az is, hogy augusztus 31-ig nem rendezhetnek tömegrendezvényeket Németországban.

Klubunk úgy döntött, hogy elengedi a játékosokat, aki szeretne az otthonába hazatérni, megteheti. Egy hosszabb hivatalos levélben értesítettük a keretet, a stábot erről a döntésről. Több dologra is felhívtuk a figyelmüket, így akik nem szomszédos országba utaznak, azoknak javasoltuk, hogy először a saját nagykövetségükkel vegyék fel a kapcsolatot. Az edzői stáb a hátralévő időszakra is edzéstervet dolgoz ki, amit továbbra is el kell végezniük. Jövő pénteken tárgyal az EHF végrehajtó bizottsága, ekkor dől el, miként folytatódik majd a küzdelem a BL-ben. Ekkor tudhatunk majd többet a nemzetközi szereplésünkkel kapcsolatban. Ideális esetben július végén kezdjük a felkészülést, ismét tervben van a roglai edzőtábor - nyilatkozta a Szeged honlapjának Kósa Gábor cégvezető.

A szegediek döntése mellett az is kiderült, hogy a Telekom Veszprém játékosa, akit a csapat nem nevezett meg, újabb tesztjén már negatív eredményt produkált.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55575/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Telekom-Veszprém,MOL-Pick Szeged

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.