Kézilabda: két magyar válogatott játékost igazolt a Siófok

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A  Siófok KC hivatalosan is bejelentette, hogy Tóth Gabriella és Kiss Nikolett személyében nyártól két magyar válogatott játékos is az EHF-kupa címvédőjénél folytatja pályafutását. 

Fotó: m4sport.hu

Tóth Gabriella 2014-ben debütált a felnőtt válogatottban, eddig 94 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban. A Veszprém és aMosonmagyaróvár után 2015 és 2017 között a Győri ETO-ban játszott, ahol két bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert. Ezt követően Kisvárdán szerepelt, majd Érdre igazolt. A félbeszakított idényben az érdiek legeredményesebb játékosa volt. 

Kiss Nikolett 2018-ban debütált a magyar válogatottban. A fiatal jobbátlövő szintén megfordult a Győrben, majd Mosonmagyaróváron, az Érd 2016. decemberében szerezte meg őt. Először másfél évig kölcsönben játszott az érdieknél, majd a legutóbbi két évet szintén a gárdánál töltötte. 

Bent Dahl a siófoki csapat vezetőedzője az alábbi módon kommentálta a játékosok leigazolását érkezését a klub honlapjának:

Nagyon örülök, hogy két fiatal, tehetséges játékost tudtunk szerződtetni. Mindketten a magyar válogatott keretéhez tartoznak, úgy gondolom, hogy hatalmas potenciál van bennük. Hosszú távon is meghatározó szereplői lesznek a magyar női kézilabdának. Gabriella egy kemény játékos, egyedülálló lövőtechnikával rendelkezik. Fiatalkora ellenére igazi vezértípus. Sokoldalú, aki tökéletesen illeszkedni fog ahhoz a stílushoz, amit képviselni szeretnénk. Nikolett személyében az egyik legtehetségesebb magyar jobbátlövőt sikerült megszereznünk. Jól lő távolról és védekezésben is remek teljesítményre képes. Mindkét játékos rendkívül ambiciózus és motivált, úgy érzem, hogy sokat fognak tudni fejlődni a következő években és nagy értékei lesznek a Siófok KC-nak.

Az Érd súlyos anyagi gondokkal küzd és három kivételével minden játékost elengedett az első csapat keretéből, így Kiss és Tóth szabadon igazolhatóként került Siófokra.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55586/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda,Érd HC,Siófok KC

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Kézilabda BL: a Veszprém a Barcelonát, a Szeged a címvédőt kapta

2020.07.01. 18:40
Bécsben kisorsolták a férfi és női Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének csoportbeosztását. A főtáblán érdekelt Veszprém és Szeged valamint az FTC és a Győr …

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a milánói csapatok, a DAC rangadója és az Arsenal

2020.07.01. 07:30
A mai napon is a labdarúgás játssza a főszerepet a televízióban: olasz, portugál, spanyol, angol, norvég és szlovák bajnoki mérkőzést is …

Csapatsportok

Kézilabda: tíz váci játékos koronavírus-tesztje is pozitív lett

2020.06.30. 08:50
A Váci NKSE hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a csapat tíz játékosa is pozitív koronavírusteszt eredményt adott, ezért a május végén elkezdett …

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Csapatsportok

Női kézilabda BL: törölték a budapesti Final Fourt!

2020.06.26. 12:25
Az EHF törölte a 2019-20-as női Bajnokok Ligája-idény négyes döntőjét, amelyet Budapesten rendeztek volna meg szeptember elején.

Csapatsportok

Kézilabda: Budaörsön folytatja a Győr jobbszélsője

2020.06.25. 15:50
Budaörsön folytatja pályafutását a Győri Audi ETO KC-től távozó Bódi Bernadett, jelent meg a győri klub hivatalos oldalán.

Csapatsportok

Kézilabda: Bódi Bernadett távozik Győrből

2020.06.24. 20:00
A Győri Audi ETO KC hivatalos közleményben jelentette be, hogy Bódi Bernadett közös megegyezéssel távozik a Bajnokok Ligája címvédőjétől és szabadon igazolható lesz.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: megvannak a pontos időpontok

2020.06.23. 11:15
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) a hivatalos honlapján közzétette a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek időpontjait.

Csapatsportok

Kézilabda: hazatér a Győr korábbi játékosa

2020.06.22. 16:15
Nora Mörk felbontotta szerződését a CSM Bukarest együttesével és úgy döntött, hazaigazol a Vipers Kristiansand csapatához.