NB I: ha júniusig nem indul újra a szezon, befejezetté kell nyilvánítani

Dorogi László
Dorogi László

Erről Csányi Sándor, az MLSZ újra megválasztott elnöke beszélt a szövetség közgyűlése után tartott sajtótájékoztatóján.

Fotó: mlsz.hu

Ahogy arról a Sportfaktor is beszámolt, a Magyar Labdarúgó Szövetség újabb öt évre megválasztotta Csányi Sándort a szövetség elnökének. A sportvezető a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt tíz évben igyekeztek kihozni azt a magyar labdarúgásból, amit lehetett, elégedettek az infrastruktúra általános fejlesztésével, amibe értelem szerűen nemcsak a stadionok tartoznak bele.

Az MLSZ elnöke leszögezte, ha június 13-ig nem tudják folytatni a bajnokságokat, akkor befejezetté kell nyilvánítani a pontvadászatokat.

"Ha így alakul, akkor két forgatókönyv léphet életbe: vagy nincs sem kieső, sem feljutó, vagy nincs kieső, de van feljutó, ebben az esetben a következő NB I-es szezon 14 csapattal indulhat el"

- mondta Csányi Sándor, aki kitért a válogatott elmúlt évi teljesítményére is.

"Ha már kint lennénk az Európa-bajnokságon, akkor nagyon jónak értékelném a válogatott teljesítményét, így, hogy még nem vagyunk kint, csak jóra értékelem. Azon az úton szeretnénk továbbmenni, amin eddig. A válogatott legyen ott az Európa-bajnokságokon, a kluboktól pedig fokozatos előrelépést várok el, amire az elmúlt években már voltak jelek."

Az MLSZ elnöke megjegyezte, a korábbi vállalásai közül a legnagyobb hiányérzete a hazai bajnoki mérkőzések nézőszámának alakulását illetően van, sokkal kevesebben járnak mérkőzésekre annál, amit szeretett volna elérni, hozzátéve, az igény látszik a magyar focira, mert a válogatott mérkőzései kiemelkedő nézettséget hoznak, és a magyar élvonal találkozóinak közvetítéseit is többen nézik, mint a külföldi bajnokságokét.

Megerősítette korábban hangoztatott véleményét, miszerint jót tenne a magyar bajnokságnak egy felső fizetési határ bevezetése, az MLSZ tervei szerint ebben történnek is változások a jövőben.

"Tervezzük, hogy a bevételek arányában határozzuk meg a bértömeg nagyságát, összhangban az UEFA pénzügyi fair play szabályozásával. A mostani fizetések több klubnál sem állnak arányban a teljesítménnyel. Tőlem nem idegen, hogy legyen fizetési sapka, de ez nem az elnökség véleménye"

mondta Csányi Sándor, aki hozzátette, jelenleg is vannak csapatok, amelyek pénzügyi nehézségekkel küzdenek, de meglátása szerint a magyar labdarúgás alapvetően jó állapotban van, és a klubok képesek lesznek pótolni a járvány miatt kieső bevételeiket.

"Ha a válság nem húzódik át 2021-re, akkor a klubok 99 százaléka tudni fogja kezelni a helyzetet az élvonalban. Nagyobb problémák az NB II-ben és az NB III-ban lehetnek, de alapvetően még jó kondícióban van a magyar futball."

Az MLSZ elnöke azt is elmondta, hogy a szövetség folytatja megkezdett együttműködését a magyar labdarúgást rendszeresen átvilágító belga Double Pass céggel, amelynek tevékenysége az akadémiák után az úgynevezett tehetségközpontokra fog fókuszálni - ez országosan mintegy 30-40 intézményt jelent, de az akadémiákon is megmarad a rendszeres ellenőrzés.

Az egy évvel elhalasztott, részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban úgy fogalmazott, bízik benne, nem fordulhat elő, hogy 2021-ben sem lehet megrendezni az Eb-t és biztos benne, ha lesz védőoltás, akkor az emberek bizalma gyorsan visszatér a turizmus iránt is, így gond nélkül meg lehet majd rendezni a tornát.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55648/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB I,MLSZ

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Magyar foci

NB I: Szerhij Rebrov az idény legjobb edzője

2020.07.01. 20:30
A Ferencváros trénerét, Szerhij Rebrovot választották meg az NB I elmúlt idényének legjobb vezetőedzőjének.

Magyar foci

NB I: Otigba és az argentin légiós is távozik

2020.07.01. 15:30
Távozik a Ferencvárostól a magyar válogatott Otigba Kenneth és az argentin középpályás Gastón Lódico is.

Magyar foci

NB I: Bódog Tamás a Budapest Honvéd új vezetőedzője

2020.07.01. 14:35
A Budapest Honvéd hivatalosan bejelentette, hogy 2+1 évre szóló szerződést kötött Bódog Tamással, így a Kisvárdáról távozó tréner irányítja a jövőben a Magyar Kupa-győztes …

Magyar foci

Szima Gábor közel két évtized után kiszáll a debreceni fociból

2020.07.01. 13:10
A klub huszonhét év után kényszerül ismét a labdarúgó másodosztályba, de az új szezonnak már nem Szima Gábor "vezetésével" vágnak neki a …

Magyar foci

NB I: Zsóri Dánielt kölcsönadják a Budafoknak

2020.07.01. 11:00
A MOL Fehérvár FC hivatalos honlapja arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Zsóri Dániel a következő idényt kölcsönjátékosként az élvonalba feljutó Budafoknál teljesíti.

Külföldi foci

NB I: Bogdán Ádám a Ferencvároshoz igazolt

2020.07.01. 10:25
A Ferencváros bejelentette, hogy szerződtette a Skóciából hazatérő válogatott kapust Bogdán Ádámot.

Magyar foci

NB II: a Vasasban folytatja az Újpest csapatkapitánya

2020.07.01. 08:50
A Vasas hivatalosan is bejelentette, hogy az Újpestről távozó Litauszki Róbert Angyalföldön folytatja pályafutását a következő idénytől.

Magyar foci

NB I: Bódog Tamás nem marad Kisvárdán

2020.06.29. 18:35
Azt egyelőre nem lehet tudni, hol folytatja pályafutását a szabolcsi gárdától távozó szakvezető, de egyes pletykák szerint a Budapest Honvéd kispadjára is eséllyel pályázik.

Magyar foci

NB I: kétmillió forintra büntette Kuttort az MLSZ

2020.06.29. 18:05
A Mezőkövesd vezetőedzőjénél a Debrecen elleni vereség után szakadt el a cérna, a fegyelmi bizottság nem kegyelmezett.