Az Egyesült Államokban egyelőre nem tér vissza a profi sport

Dorogi László
Dorogi László

Donald Trump amerikai elnök egészségügyi tanácsadója szerint még messze vannak attól, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságok újraindulhassanak az USA-ban.

Anthony Fauci az Allergológiai és Fertőző Betegségek Országos Intézetének igazgatója a New York Timesnak adott interjújában elmondta, mint mindenki, ő is nagyon szeretné már, ha a sportágak visszatérhetnének a normális kerékvágásba, de tanácsadóként, orvosként és tudósként azt kell mondania, erre még nem állnak készen.

Az amerikai sportligák március közepén függesztették fel küzdelmeiket, vagy halasztották el későbbi rajtjukat, jelen állás szerint csupán az NFL úszhatja meg a halasztást, hiszen az amerikai futball-liga küzdelmei eleve szeptemberben kezdődnek.

A baseball-liga (MLB) lebonyolításával kapcsolatban egyelőre folynak az egyeztetések, az NBA és az NHL folytatására pedig több forgatókönyvet vázoltak fel az elmúlt hetekben, a kosárlabdázók pedig péntektől már az edzőközpontokat is látogathatják.

Donald Trump tanácsadója szerint ahhoz, hogy a nézők visszatérhessenek a lelátókra, oltóanyagra lenne szükség, ezen véleménye egyébként egybevág az olimpiai szervezőbizottság tagjainak álláspontjával. Fauci kiemelte, szurkolók nélkül is nehéz feladat megoldani, hogy a játékosok és a ligákban közreműködő alkalmazottak biztonságos körülmények között "dolgozhassanak".

"Ha nem tudjuk biztosítani a játékosok biztonságét, akkor sajnos bele kell harapnunk a savanyú almába és ki kell mondanunk, hogy le kell mondanunk a sportról ebben a szezonban"

- fogalmazott az egészségügyi tanácsadó.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokat sújtja leginkább a világon, az amerikai fertőzöttek száma már az egymilliós számot is meghaladta.

Címkék: NBA, NFL, NHL, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55780/pics/lead_800x600.jpg
NBA,NFL,NHL,MLB

További cikkek

Amerika

NBA: dallasi sikerrel zárult a rangadó (videó)

2020.08.09. 10:30
A Dallas Mavericks hosszabbítás után győzött a Milwaukee Bucks ellen az NBA mai játéknapjának rangadóján.

Amerika

NHL: a Vegas és a Philadelphia lesz a két első kiemelt (videó)

2020.08.09. 09:50
A Philadlephia Flyers és a Vegas Golden Knights nyerte a rangsoroló-csoportot az NHL-ben így ez a két csapat lesz majd a keleti illetve a nyugati főcsoport első kiemeltje.

Amerika

NBA: keleten kialakult a rájátszás teljes mezőnye

2020.08.08. 09:45
A Brooklyn Nets és az Orlando Magic pénteken utolsókként jutott be az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keleti főcsoportjának rájátszásába, amelynek így teljessé vált nyolccsapatos …

Amerika

NHL: kiesett az Edmonton és a Pittsburgh, de a Toronto búcsúja is hajszálon múlt (videó)

2020.08.08. 08:30
Az NHL rájátszásába jutott a koronavírus-járvány miatt bevezetett selejtezőből az Arizona Coyotes, a Montreal Canadiens, …

Amerika

NFL: hatvanhat játékos hagyja ki a szezont a koronavírus miatt

2020.08.07. 17:00
A játékosok csütörtökig jelezhetik a ligának, ha szeretnék kihagyni a szeptemberben startoló idényt a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

NBA: LeBron nélkül hatástalan volt a Lakers

2020.08.07. 10:30
A Houston Rockets nyerte a játéknap rangadóját nyugaton, Damian Lillard ismét megőrült a Portlandben.

Amerika

NHL: a Calgary kiejtette a Winnipeget, nagy bajban a Toronto

2020.08.07. 09:00
A Flames lenullázta a Jetst, a Toronto háromgólos előny tékozolt el a Columbus ellen. A Philadelphia a Washingtont, a Vegas a bajnokot győzte le.

Külföldi foci

Közvetítések: visszatér nyári álmából a Bajnokok Ligája

2020.08.07. 07:30
Dörzsölhetik a tenyerüket a topfutball rajongói, hosszú böjt után ismét képernyőn a legrangosabb európai kupáért folytatott csata.

Amerika

NBA: kiütötte a Boston a Brooklynt, simán nyert az Oklahoma

2020.08.06. 11:35
Nagyon simán, 149-115-re győzte le a Boston Celtics a Brooklyn Nets-t az észak-amerikai profi kosárlabdaliga szerdai játéknapján.

Amerika

NHL: hátrányból fordítva nyert a Chicago és a Montreal

2020.08.06. 09:55
Kétgólos hátrányból fordítva sikerült legyőznie a Montrealnak a Pittsburgh-öt az észak-amerikai jégkorongliga szerdai játéknapján.