Az Egyesült Államokban egyelőre nem tér vissza a profi sport

Dorogi László
Dorogi László

Donald Trump amerikai elnök egészségügyi tanácsadója szerint még messze vannak attól, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságok újraindulhassanak az USA-ban.

Anthony Fauci az Allergológiai és Fertőző Betegségek Országos Intézetének igazgatója a New York Timesnak adott interjújában elmondta, mint mindenki, ő is nagyon szeretné már, ha a sportágak visszatérhetnének a normális kerékvágásba, de tanácsadóként, orvosként és tudósként azt kell mondania, erre még nem állnak készen.

Az amerikai sportligák március közepén függesztették fel küzdelmeiket, vagy halasztották el későbbi rajtjukat, jelen állás szerint csupán az NFL úszhatja meg a halasztást, hiszen az amerikai futball-liga küzdelmei eleve szeptemberben kezdődnek.

A baseball-liga (MLB) lebonyolításával kapcsolatban egyelőre folynak az egyeztetések, az NBA és az NHL folytatására pedig több forgatókönyvet vázoltak fel az elmúlt hetekben, a kosárlabdázók pedig péntektől már az edzőközpontokat is látogathatják.

Donald Trump tanácsadója szerint ahhoz, hogy a nézők visszatérhessenek a lelátókra, oltóanyagra lenne szükség, ezen véleménye egyébként egybevág az olimpiai szervezőbizottság tagjainak álláspontjával. Fauci kiemelte, szurkolók nélkül is nehéz feladat megoldani, hogy a játékosok és a ligákban közreműködő alkalmazottak biztonságos körülmények között "dolgozhassanak".

"Ha nem tudjuk biztosítani a játékosok biztonságét, akkor sajnos bele kell harapnunk a savanyú almába és ki kell mondanunk, hogy le kell mondanunk a sportról ebben a szezonban"

- fogalmazott az egészségügyi tanácsadó.

A koronavírus-járvány az Egyesült Államokat sújtja leginkább a világon, az amerikai fertőzöttek száma már az egymilliós számot is meghaladta.

Címkék: NBA, NFL, NHL, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55780/pics/lead_800x600.jpg
NBA,NFL,NHL,MLB

További cikkek

Amerika

NFL: kis híján szentségtörést követett el a Los Angeles Chargers - videó

2020.10.13. 08:25
Többször is megnyerhette volna a New Orleans Saints elleni mérkőzést a kaliforniai alakulat, végül hosszabbításban alulmaradt.

Csapatsportok

Közvetítések: pörög tovább a Nemzetek Ligája-kerék

2020.10.13. 07:30
Kedden sem maradnak közvetítések nélkül a sportrajongók, újabb Nemzetek Ligája-meccsek kerülnek képernyőre, de visszatér a Roland Garros-nyolcaddöntős Fucsovics Márton is.

Csapatsportok

Kint esik, de ma nem a sportközvetítések miatt fogunk a tévé előtt ragadni

2020.10.12. 07:30
Elég szegényes programot kaptunk hétfőre.

Csapatsportok

Jön a szerb-magyar NL-csörte és Babosék RG-döntője

2020.10.11. 07:30
Vasárnap is folytatódik a válogatott labdarúgó-mérkőzések sora, de lesz Forma-1, Roland Garros finálé, kézilabda BL és amerikai futball is a tévében.

Magyar foci

Közvetítések: egy meccs mindenek fölött

2020.10.08. 07:30
Sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára Bulgáriában a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön, de tartogat egy-két csemegét még a mai tévéműsor.

Csapatsportok

Ma kevés közvetítéssel kell beérnünk a képernyő előtt

2020.10.06. 07:30
Szokatlan módon kimarad a labdarúgás, be kell érnünk német kézilabdával, amerikai baseball-meccsel, és a darts World Grand Prix-vel. Persze a Roland Garros és a Giro mellett.

Egyéni sportok

Közvetítések: Fucsovics Roland Garros-nyolcaddöntője és minden más

2020.10.05. 07:30
Legmagasabban rangsorolt férfi teniszezőnk élete bravúrjára készül, de képernyőre kerül a hét első napján némi kerékpár, egy kis futball és kevés …

Csapatsportok

Vasárnapi tévéfotel: futball minden mennyiségben

2020.10.04. 07:30
Babos Timiékért szoríthatunk a Roland Garroson, miközben déltől éjszakáig a finomabbnál finomabb labdarúgócsemegék közül szemezgetünk.

Amerika

NBA: bajnokesélyeshez méltó módon kezdte a finálét a Lakers - videó

2020.10.01. 08:30
Magabiztos győzelmet aratott a Los Angeles Lakers a Miami Heat ellen az NBA nagydöntő első mérkőzésén.

Magyar foci

Az Európa-liga csoportkörért harcol a Fehérvár, csoportosul a Ferencváros

2020.10.01. 07:30
Fucsovics Márton és Balázs Attila az újabb bravúrra hajt a Roland Garroson, kialakulnak a Bajnokok Ligája csoportjai és egy Liverpool-Arsenal …