Kosárlabda: komoly nevek a Győr női csapatának élén

Dorogi László
Dorogi László

A magyar válogatott korábbi kiválósága, Iványi Dalma veszi át az UNI Győr - MÉLY-ÚT csapatának vezetését. Székely Norbert szövetségi kapitány is csatlakozik a Rába-partiak stábjához.

Fotó: Origo

Nyártól Iványi Dalma, a magyar női kosárlabdázás egyik ikonikus alakja lesz az UNI Győr MÉLY-ÚT vezetőedzője - számolt be a wbasket.hu a győri klubhonlapon megjelent információk alapján.Iványi mellett Székely Norbert, a magyar női válogatott szövetségi kapitányát is sikerült megnyernie a győri klubnak, aki az egyesület akadémiájának, a Széchenyi Akadémiának lesz a szakmai tanácsadója.

Iványi Dalma játékosként tízszer nyert magyar bajnoki címet, tizenegy alkalommal Magyar Kupát, kétszeres Euroliga-bronzérmes. A magyar válogatottban szerelését 1995 és 2007 között 134 alkalommal ölthette magára, négy alkalommal szerepelt a nemzeti csapattal Európa-bajnokságon, egyszer pedig világbajnokságon. Háromszor választották be a női kosárlabda Euroliga All Star európai válogatottjába.

"Neve összeforrt a pécsi kosárlabdával, így komoly fegyvertény, hogy klubunknak sikerült szerződtetni az elmúlt időszakban a PVSK-nál szakmai igazgatóként dolgozó Dalmát, aki egyébként az U18-as női válogatottnál Völgyi Péter, a felnőtt női válogatottnál Székely Norbert egyik segítője"

- írta a győriek klubhonlapja.

Fűzy András, a csapat elnöke elmondta, hosszú távon szeretnék megoldani a szakmai vezetést, ezért olyan edzőt kerestek, aki fiatal, ambiciózus, de a kosárlabdában kiemelkedő eredményei, tapasztalatai vannak.

"Régi tervünk és vágyunk teljesül azzal, hogy Dalmát szerződtettük, hiszen többször kerestük különböző feladatokra. (...) kosárlabdáról kialakított filozófiája, a személyisége, meglévő szakmai tudása alapján nem is volt kérdés, hogy örömmel látjuk a kispadon, ráadásul személye illeszkedik a klub koncepciójába, miszerint minőségi magyar kosárlabdázókat szeretnénk nevelni, akikkel kimagasló eredményeket érhetünk el az NB I-ben, illetve a nemzetközi szinten"

- nyilatkozta a klubelnök, aki azt is hozzátette, természetesen nem néhány hónap leforgása alatt szeretnének átütő sikert elérni, tudatos építkezés kezdődik meg Győrben.

"Mikor befejeztem a pályafutásomat, tudtam, hogy edzősködni szeretnék, de abban is biztos voltam, hogy apránként építem fel edzői karrieremet, a felnőttekhez még nem éreztem akkor készen magam. (...) Bevallom, úgy terveztem, még egy-két évet várhat magára a nagy kihívás, de most jött ez a nagyon szimpatikus felkérés, ami felgyorsította a folyamatokat. Minden amellett szólt, hogy szintet lépjek, kipróbáljam magam ezen a szinten is"

- nyilatkozta az újonnan kinevezett győri vezetőedző.

"Tény, hogy eddig minden Pécshez kötött, de a győri klubnál is több pécsi származású kollégám lesz, akikkel nagyon jó kapcsolatot ápolok, így nem leszek teljesen idegen. (...) Itt szeretné megköszönni a PVSK-nak az elmúlt időszakot, nagyon szép feladat volt szakmai igazgatóként építeni a klubot, remélem, sok szép sikerben lesz részük"

- beszélt várakozásairól Iványi, aki azt is elmondta, döntésében nagy szerepet játszott, hogy a győri vezetőségnek nem elvárása az azonnali áttörés, abban esetben nem is vállalta volna a feladatot.

"Bízom benne, eredményes időszak vár rám, ránk Győrben, nagyon örülök, hogy Székely Norbert is szerepet vállal ebben. Hiszem, hogy noha elsődlegesen a győri kosárlabda sikereiért dolgozom, a későbbiekben ebből a magyar női kosárlabdázás is profitálni tud"

- tette hozzá Iványi Dalma.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55777/pics/lead_800x600.jpg
NB I,kosárlabda,CMB Cargo UNI Győr

További cikkek

Magyar foci

NB I: Cseri Tamás az idény legjobb játékosa, Babatié a legszebb gól

2020.07.03. 21:30
A Magyar Labdarúgó Szövetség a Twitteren bejelentette, hogy Cseri Tamást választották meg az évad legjobb játékosának a RangAdó gála keretében.

Csapatsportok

Kosárlabda BL: automatikusan főtáblára került a Falco

2020.07.03. 11:25
Eldőlt, hogy a Falco Szombathely indulhat magyar csapatként a 2020/2021-es Bajnokok Ligája idényben és a 2019-es magyar bajnokcsapat rögtön a főtáblán kezdheti meg nemzetközi …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: pénzbüntetés és szektorbezárás a DVSC-nek

2020.07.02. 18:20
A Ferencvárost hat, míg a DVSC-t kétmillió forintos bírság megfizetésére kötelezi az MLSZ.

Amerika

NBA: James régi harcostársával erősít a Lakers

2020.07.02. 10:55
LeBron James korábbi csapattársát, J.R. Smith-t szerződtette a Los Angeles Lakers, mely az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) július 30-án kezdődő orlandói folytatására készül.

Csapatsportok

Kosárlabda: Hanga Ádám csapata megvált vezetőedzőjétől

2020.07.02. 09:20
A Hanga Ádámot foglalkoztató Barcelona férfi kosárlabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Svetislav Pesic vezetőedzővel.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Magyar foci

NB I: Szerhij Rebrov az idény legjobb edzője

2020.07.01. 20:30
A Ferencváros trénerét, Szerhij Rebrovot választották meg az NB I elmúlt idényének legjobb vezetőedzőjének.

Magyar foci

NB I: Otigba és az argentin légiós is távozik

2020.07.01. 15:30
Távozik a Ferencvárostól a magyar válogatott Otigba Kenneth és az argentin középpályás Gastón Lódico is.

Magyar foci

NB I: Bódog Tamás a Budapest Honvéd új vezetőedzője

2020.07.01. 14:35
A Budapest Honvéd hivatalosan bejelentette, hogy 2+1 évre szóló szerződést kötött Bódog Tamással, így a Kisvárdáról távozó tréner irányítja a jövőben a Magyar Kupa-győztes …

Magyar foci

NB I: Zsóri Dánielt kölcsönadják a Budafoknak

2020.07.01. 11:00
A MOL Fehérvár FC hivatalos honlapja arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Zsóri Dániel a következő idényt kölcsönjátékosként az élvonalba feljutó Budafoknál teljesíti.