Ökölvívás: az év végén rendezik meg a harmadik Fury-Wilder csúcsmeccset

Dorogi László
Dorogi László

A Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnokai október 3-án csaptak volna össze harmadik alkalommal, de a koronavírus miatt halasztani kell az ütközetet.

Fotó: Boxing Scene

Elhalasztotta a Boksz Világtanács az október 3-ra tervezett Tyson Fury-Deontay Wilder csúcstalálkozót. A brit és az amerikai nehézsúlyú világbajnok a Daily Mirror információi szerint novemberben, vagy decemberben szállhat ringbe.

A két gigász februárban csapott össze legutóbb, akkor Fury a hetedik menetben kiütéssel győzte le 34 esztendős riválisát, előtte 2018 decemberében döntetlen született a mérkőzésükön. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét már a februári mérkőzésük szerződésébe belevették a felek, s mivel a vesztes Wilder kihívta Fury-t egy visszavágóra, jöhet a következő összecsapás.

Erre előbb július 18-án került volna sor, de elhalasztották októberre, ám a koronavírus-járvány miatt most tovább csúszik a csúcsmeccs.

Fury korábban úgy nyilatkozott, pályafutása akkor teljesülne be, ha megküzdhetne a jelenleg három világbajnoki övet is birtokló honfitársával, Anthony Joshuával, de erre a meccsre még várni kell, mivel Joshua a bolgár Kubrat Pulev ellen lép szorítóba júniusban.

Ha mindkét brit ökölvívó megvédi világbajnoki címét és ezáltal egymással is megmérkőzik, Lennox Lewis óta először lehet a királykategóriának vitathatatlan - vagyis minden bokszszervezet által elismert - világbajnoka.

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55787/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: Holyfield kész megküzdeni Tysonnal

2020.05.26. 14:10
Evander Holyfield hiavtalosan is jelezte, hogy beleegyezik egy Mike Tyson elleni mérkőzésbe, amely a két korábbi profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok harmadik összecsapása lesz.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Tyson Fury a mentális boldogságért bokszol

2020.05.20. 15:05
A profi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury azt mondta, hogy már nem a hírnévért, a pénzért vagy a címekért bokszol, hanem azért, mert a ringbe lépve "mentálisan …

Egyéni sportok

Ökölvívás: újra összecsap Tyson és Holyfield?

2020.05.12. 10:10
Újabb rövid edzésvideót tett közzé Mike Tyson korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, aki egyértelművé tette, hogy kész újra ringbe lépni.

Egyéni sportok

Ökölvívás: verbális háborúba kezdett India és az AIBA

2020.05.11. 11:20
Nem Indiában tartják meg a 2021-es ökölvívó világbajnokságot, ám ezúttal nem a koronavírus a ludas.

Egyéni sportok

UFC: Justin Gaethje győzelmével tért vissza a sorozat

2020.05.10. 08:50
Közel két hónapig nem rendeztek UFC mérkőzést a járványhelyzet miatt, viszont vasárnap hajnalban, Jacksonville-ben, zárt kapuk mögött ismét összecsaptak a harcosok.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Gedó György sokat tett az olimpiai bajnokok elismeréséért

2020.05.09. 17:15
Gedó György négy olimpián indult és legnagyobb sikerét 1972-ben érte el, amikor aranyérmes lett papírsúlyban. Cikkünkben a nehéz sorsú bajnok …

Egyéni sportok

Ökölvívás: akár a pulai amfiteátrumban is lehet Joshua és Pulev meccse

2020.05.09. 16:00
Nem elképzelhetetlen, hogy a pulai amfiteátrumban rendezik meg az Anthony Joshua-Kubrat Pulev nehézsúlyú címmérkőzést, amelynek tétje az IBF …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Connor McGregor bokszolni akar Oscar De La Hoyával

2020.05.08. 17:40
Connor McGregor az UFC korábbi világbajnoka kijelentette, hogy bokszolni akar Oscar De La Hoyával, miután a bokszlegenda sértő megjegyzést tett rá.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Evander Holyfield is visszatérne bemutatómeccsekre

2020.05.07. 14:30
Oleg Maszkajev és Mike Tyson után újabb egykori nehézsúlyú világbajnok térne vissza a ringbe, Evander Holyfield ugyanis 57 évesen bemutatómérkőzéseken szeretne …

Egyéni sportok

Kovács István is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

2020.05.03. 10:50
Az olimpiai bajnok ökölvívó hivatalos Facebook oldalán közölte, hogy ő is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését.