NBA: az egyik tulajdonos szerint márciusig nem lesznek nézők

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Egy neve elhallgatását kérő klubtulajdonos úgy nyilatkozott az ESPN-nek, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy márciusig nem fognak nézők előtt mérkőzést rendezni. 

Fotó: usatoday.com

Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy a március 11-én félbeszakadt 2019/20-as idényt miként fejezik be az NBA-ben, ám a vezetők már arról is konzultálnak, hogy október helyett december közepén indulhat el a következő szezon. A hírt az ESPN szakírója  Adrian Wojnarowski közölte, aki megbízható forrásnak számít a kosárlabda világában. 

A draft időpontja továbbra is június 25, ám a hírek szerint idő kérdése, hogy mikor halasztják el a játékosbörzét, erre már csak azért is van esély, mert a Chicagóba tervezett draft-lottót már elhalasztották. Ezen az eseményen dőlt volna el, hogy a drafton melyik csapat választhat először játékost. Ehhez viszont egy többnapos eseménysorozat kapcsolódott volna, ahol a draftlistán szereplő játékosok különböző teszteken bizonyíthattak volna a megfigyelőknek. 

Az egyértelműnek tűnik, hogy az aktuális idényt nézők nélkül lehet csak lebonyolítani, sőt éppen emiatt csúsztathatják el a 2020/21-es szezon rajtját októberről decemberbe, hogy akkor már ne kelljen mindenhol zárt kapus mérkőzéseket bonyolítani. Egy neve elhalgatását kérő tulajdonos viszont úgy nyilatkozott az ESPN-nek, hogy lehet, hogy a szurkolók csak márciusban térhetnek majd vissza a lelátókra. 

Természetesen a konkrétumok megfogalmazása után a ligának kell majd döntenie a jelenlegi idénnyel kapcsolatban is. A legfontosabbnak azt tartják, hogy a szakmai stábtagok, a személyzet és a játékosok egészsége a lehető legnagyobb biztonságban legyen.

Az Atlanta Hawks ügyvezetője Steve Koonin már márciusban felvette a későbbi idénykezdés lehetőségét, mondván ezzel ki lehet térni az  NFL és az egyetemi amerikai futball-bajnokság idősávjából és így minden figyelem az NBA-re összpontosulna a nyár során. 

Címkék: kosárlabda, NBA
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55828/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA

További cikkek

Csapatsportok

Kosárlabda BL: automatikusan főtáblára került a Falco

2020.07.03. 11:25
Eldőlt, hogy a Falco Szombathely indulhat magyar csapatként a 2020/2021-es Bajnokok Ligája idényben és a 2019-es magyar bajnokcsapat rögtön a főtáblán kezdheti meg nemzetközi …

Amerika

NBA: James régi harcostársával erősít a Lakers

2020.07.02. 10:55
LeBron James korábbi csapattársát, J.R. Smith-t szerződtette a Los Angeles Lakers, mely az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) július 30-án kezdődő orlandói folytatására készül.

Csapatsportok

Kosárlabda: Hanga Ádám csapata megvált vezetőedzőjétől

2020.07.02. 09:20
A Hanga Ádámot foglalkoztató Barcelona férfi kosárlabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Svetislav Pesic vezetőedzővel.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

ACB Liga: Hangáék elveszítették a döntőt

2020.06.30. 22:00
Hanga Ádám csapata a Barcelona 69-67-re kikapott a Baskoniától a spanyol kosárlabdabajnokság döntőjében.

Amerika

NBA: két fertőzött a Brooklyn Netsnél

2020.06.30. 10:05
Az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets két játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Amerika

NBA: a Clippersben tér vissza a Chicago korábbi centere

2020.06.29. 12:30
Szezon végéig szóló szerződést kötött az NBA-ben szereplő Los Angeles Clippersszel Joakim Noah.

Csapatsportok

ACB Liga: döntőbe jutott Hanga Ádám és a Barcelona

2020.06.28. 19:00
A Barcelona 98-84-re legyőzte a San Pablo Burgost a spanyol bajnokság elődöntőjében és így Hanga Ádám csapata bejutott a fináléba.

Csapatsportok

Kosárlabda: az Alba Berlin nyerte a Bundesligát

2020.06.28. 17:20
Az Alba Berlin a döntő mindkét mérkőzésén győzött az MHP Riesen Ludwigsburg ellen és így megnyerte a német kosárlabda-bajnokságot.

Csapatsportok

Kosárlabda: bekerült a legjobbak közé Spanyolországban Hanga Ádám

2020.06.28. 12:35
Az edzők, valamint az újságírók által összeállított, az ACB Liga legjobbjai közül kikerülő csapat második ötösében kapott helyet a magyar légiós.