NB I: pezsgővel ünnepelt a Budafok, jövőre cél az élvonalban maradás

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

A következő szezonra az élvonalban maradást tűzte ki célul a Budafok labdarúgócsapata, amely a magyar szövetség hétfői döntése értelmében az NB II második helyezettjeként feljutott az OTP Bank Ligába.

Fotó: budafokimte.hu

A 74 év után újra élvonalba jutó XXII. kerületi együttes játékosai és a szakmai stáb tagjai a kedd délelőtti edzés előtt pezsgőbontással ünnepelték meg az első osztályba jutást.

A futballistákat Vízi Sándor ügyvezető elnök, Jakab János tiszteletbeli elnök, Karsay Ferenc polgármester, Oláh Lóránt sportigazgató, Szilágyi György csapatorvos, valamint Csizmadia Csaba vezetőedző köszöntötte, az Ausztráliában tartózkodó Bélteky Róbert tulajdonos pedig videohíváson keresztül gratulált az együttes tagjainak.

Csizmadia azt mondta a játékosoknak, megérdemelten jutottak fel az NB I-be annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudták végigjátszani a bajnokságot.

"A 27 forduló alatt többet voltunk az első helyen, mint a harmadikon, ezért hangsúlyoztam, egyetlen futballistánknak a fejében sem szabad annak megfordulnia, hogy a feljutás nem megérdemelt"

- nyilatkozta a vezetőedző. Hozzátette, a szezon elején nem lett volna logikus, ha az élvonalba kerülést tűzik ki célnak, és ő maga sem számított arra, hogy a következő idényben már NB I-es lesz a csapat.

"Az elmúlt másfél évben tudatos építkezés zajlott, és az alaptaktikát próbáltuk mindig alakítani, tovább formálni"

- mondta Csizmadia, kiemelve, hogy a szakmai stáb fiatal és motivált, a csapategység pedig nagyon jó, azonban, ha  a játékosok nem érzik meg a siker ízét, akkor ez az egység bomlani kezd.

"Elfogadták a fiúk, hogy működik az a taktika, amit kidolgozunk és az edzésen gyakorolunk, a győzelmek során pedig egyértelmű visszajelzést is kaptak erről"

- fogalmazott a 34 éves szakember, aki szerint egyértelmű, hogy a következő idényben csak az élvonalban maradás lehet a céljuk, és ahogyan az elmúlt öt évben, úgy a továbbiakban is fokozatosan kell építkezniük.

"Alkalmazkodni akarunk ahhoz a kihíváshoz, amelyet az NB I és az ottani ellenfelek jelentenek" - fogalmazott Csizmadia.

Oláh Lóránt azt mondta, az MLSZ "optimális döntést" hozott, a körülmények ismeretében ugyanis a sportigazgató szerint az sem lett volna igazságos, ha folytatják a Merkantil Bank Liga küzdelmeit, de természetes, hogy a most meghozott döntésnek is "vannak sértettjei".

"A 27 forduló alatt nyújtott teljesítményünk fényében megérdemelt a feljutásunk, ugyanakkor sportemberekként szerettük volna a pályán bizonyítani, hogy érdemesek vagyunk az élvonalbeli szereplésre"

- jelentette ki Oláh, hangsúlyozva, hogy amióta 12 csapatos az NB I, azóta túl sok jó nem történt a frissen feljutó együttesekkel, ezért számukra az elsődleges cél a bennmaradás kiharcolása lesz.

"A jelenlegi helyzetben még minden kérdéses, viszont így van időnk arra, hogy kitaláljuk mit és hogyan teszünk. Vannak terveink a keret erősítésére vonatkozóan is, de mindent át kell gondolnunk, mindenesetre az egyeztetések már elkezdődtek"

- mondta a sportigazgató.

Hat szezon, három osztályváltás. A Budafoki MTE újkori sikertörténete 2015-ben, a BLSZ I. osztályából indult, amely hamarosan az NB I-ben folytatódik.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55867/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB I

További cikkek

Magyar foci

MLSZ: itt az NB II-es menetrend is

2020.07.16. 14:10
Két napja ismerjük az NB I első néhány fordulójának párosításait, most pedig a második vonal első játéknapjainak párharcai is nyilvánosságra kerültek, miután az MLSZ elkészítette az NB II menetrendjét is.

Magyar foci

NB I: Fehérvárról igazolt a Honvéd

2020.07.15. 10:30
A Budapest Honvéd és a MOL Fehérvár FC honlapján egyaránt bejelentették, hogy Tamás Krisztián a fővárosi gárdában folytatja pályafutását.

Magyar foci

NB I: Szombathelyről happolt el fiatal tehetséget a Honvéd

2020.07.14. 21:40
Az élvonalban folytatja pályafutását Tóth-Gábor Kristóf, akit a Haladástól igazolt le a kispesti gárda.

Magyar foci

NB I: lila-fehérbe öltöznek a Stieber testvérek

2020.07.14. 20:00
Stieber Zoltán és Stieber András is Újpesten folytatja pályafutását.

Magyar foci

NB I: örökrangadó rögtön az első fordulóban

2020.07.14. 12:45
A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-oldalán hozta nyilvánosságra a 2020–2021-es NB I-es idény 1. fordulójának párosításait.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Boér Gábor lett a Zalaegerszegi TE vezetőedzője - hivatalos

2020.07.12. 17:10
Hivatalos oldalán jelentette be a zalai klub, hogy Boér Gábor veszi át a csapat irányítását.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: hamarosan kiderülhet ki veszi át a Zalaegerszegi TE irányítását

2020.07.12. 12:25
A Nemzeti Sport információi szerint már vasárnap délután bejelentheti a zalai csapat Boér Gábor érkezését.

Magyar foci

Elhunyt az 1968-as olimpiai bajnok labdarúgó-válogatott tagja, Szűcs Lajos

2020.07.12. 11:40
Életének 77. évében elhunyt a korábbi olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajos, közölte a Ferencváros hivatalos honlapja.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: egy év után hazatér Baráth Botond

2020.07.12. 08:15
A Sporting Kansas City hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozik a csapattól Baráth Botond, aki ismét a Budapest Honvéd játékosa lesz.

Külföldi foci

Európa-liga: a MOL Fehérvár FC és a Budapest Honvéd is kiemelt lesz a selejtezőben

2020.07.10. 20:50
A 2018/19-es szezonban csoportkörig menetelő székesfehérváriak, valamint a tavalyi szezonban a Craiova ellen búcsúzó kispestiek is …