Kosárlabda: júniusban állhat edzésbe a 3x3-as válogatott

sportfaktor.hu

A tokiói kvótára még jó eséllyel pályázó, világbajnoki ezüstérmes magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott júniusban háromhetes edzőtáborba vonul.

Fotó: FIBA

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hétfőn döntött úgy, hogy a válogatott programok felfüggesztését június elsejéig fenntartja a koronavírus-járvány miatt, ezért csak azt követően kezdődhetnek meg az edzések. Károlyi Andrea, a női 3x3-as válogatott szövetségi kapitánya a wbasket.hu-nak elmondta, ezt követően egy háromhetes összetartást terveznek.

"Van olyan vidéki klub, amely már munkába állt, de ebben az esetben a szövetségnek nagyobb a felelőssége, mivel a válogatottban több helyről összehívott játékosok dolgoznak. A játékosok a Magyar Kupa hétvégéje, azaz március 8. óta nem léptek pályára, a kijárási korlátozások bevezetése óta pedig az edzések is szünetelnek. Idő kell, amíg formába lendülnek a sportolók"

- mondta Károlyi Andrea.

"Ennek az összetartásnak sem az lenne a lényege, hogy az elmúlt három hónap fizikai elmaradását bepótoljuk. Azt egy válogatott edzőtáborban három hét alatt nem is lehet megtenni. Arra helyeznénk a hangsúlyt, hogy újra visszaszokjanak a játékosok a közegbe"

- tette hozzá a szövetségi kapitány, aki kifejtette, a versenyeket illetően még több a bizonytalanság, ráadásul ebben a 3x3 nagyon eltér a hagyományos kosárlabdától. A versenynaptár ugyanis döntően nemzetközi eseményekből áll, azokat pedig jelen körülmények között nem lehet tartani.

"Én azt gondolom, hogy idén nyáron nem lesz semmi. Ha mégis lehet, az egy őszi világbajnokság. Ebben a helyzetben senki nem fog kockáztatni nyári tornákkal, mert országonként eltérő, hogy ki milyen munkát végezhet"

- vélekedett Károlyi Andrea. Arról, hogy mekkora presztízsveszteség lehet egy ilyen fiatal sportágnak akár egy teljes versenyszezon kihagyása, a szakvezető azt mondta:

"Azért gondolom, hogy nem lesz nagy veszteség, mert a tokiói programban a halasztás ellenére továbbra is ott van a 3x3-as kosárlabda. Ez pedig olyan hajtóerő a játékosoknak, a szakmának, a nemzeti szövetségeknek és a FIBA-nak is, ami nem fog elveszni. Én nem hiszem, hogy emiatt kevesebb lenne a 3x3-as kosárlabda. Az már más kérdés, hogy a csapatok hogyan tudnak felállni. Mindenki egy évvel idősebb lesz"

- tette hozzá.

A nemzetközi szövetség elhalasztotta a márciusra tervezett 3x3-as indiai olimpiai selejtezőt és az áprilisra kiírt budapesti pótselejtezőt is, ezeknek a tornáknak az új időpontja még nem ismert.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55888/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,Tokió 2020

További cikkek

Csapatsportok

Kosárlabda BL: automatikusan főtáblára került a Falco

2020.07.03. 11:25
Eldőlt, hogy a Falco Szombathely indulhat magyar csapatként a 2020/2021-es Bajnokok Ligája idényben és a 2019-es magyar bajnokcsapat rögtön a főtáblán kezdheti meg nemzetközi …

Amerika

NBA: James régi harcostársával erősít a Lakers

2020.07.02. 10:55
LeBron James korábbi csapattársát, J.R. Smith-t szerződtette a Los Angeles Lakers, mely az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) július 30-án kezdődő orlandói folytatására készül.

Csapatsportok

Kosárlabda: Hanga Ádám csapata megvált vezetőedzőjétől

2020.07.02. 09:20
A Hanga Ádámot foglalkoztató Barcelona férfi kosárlabdacsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Svetislav Pesic vezetőedzővel.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

ACB Liga: Hangáék elveszítették a döntőt

2020.06.30. 22:00
Hanga Ádám csapata a Barcelona 69-67-re kikapott a Baskoniától a spanyol kosárlabdabajnokság döntőjében.

Amerika

NBA: két fertőzött a Brooklyn Netsnél

2020.06.30. 10:05
Az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets két játékosának is pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Amerika

NBA: a Clippersben tér vissza a Chicago korábbi centere

2020.06.29. 12:30
Szezon végéig szóló szerződést kötött az NBA-ben szereplő Los Angeles Clippersszel Joakim Noah.

Csapatsportok

ACB Liga: döntőbe jutott Hanga Ádám és a Barcelona

2020.06.28. 19:00
A Barcelona 98-84-re legyőzte a San Pablo Burgost a spanyol bajnokság elődöntőjében és így Hanga Ádám csapata bejutott a fináléba.

Csapatsportok

Kosárlabda: az Alba Berlin nyerte a Bundesligát

2020.06.28. 17:20
Az Alba Berlin a döntő mindkét mérkőzésén győzött az MHP Riesen Ludwigsburg ellen és így megnyerte a német kosárlabda-bajnokságot.

Csapatsportok

Kosárlabda: bekerült a legjobbak közé Spanyolországban Hanga Ádám

2020.06.28. 12:35
Az edzők, valamint az újságírók által összeállított, az ACB Liga legjobbjai közül kikerülő csapat második ötösében kapott helyet a magyar légiós.