Ökölvívás: akár a pulai amfiteátrumban is lehet Joshua és Pulev meccse

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Nem elképzelhetetlen, hogy a pulai amfiteátrumban rendezik meg az Anthony Joshua-Kubrat Pulev nehézsúlyú címmérkőzést, amelynek tétje az IBF világbajnoki öve. 

Fotó: bbc.com

Erdetileg június 20-án a Tottenham stadionjában mérkőzött volna meg egymással a Nemzetközi Bokszszövetség nehézsúlyú övéért a világbajnok Anthony Joshua és a kihívó Kubrat Pulev. A világjárvány miatt a meccset természetesen elhalasztották és a helyszín és az időpont is bizonytalan volt. Eddie Hearn a bajnok promótere a Közel-Keletre vinné a meccset, míg Pulev menedzsere Ivajlo Gocev Európában szeretné letudni a meccset. A Brit Ökölvívó-szövetség korábban úgy határozott, hogy júliustól lehet majd mérkőzéseket rendezni, ám szigorúan nézők nélkül. 

Gocev úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytatnak Horvátországgal arról, hogy Pula ókori stadionjában vívják meg az összecsapást. A menedzser szerint augusztusban vagy szeptemberben már létre is jöhet a mérkőzés, ráadásul szurkolók előtt. Az isztriai félszigeten található amfiteátrumba 5000 ember fér be, korábban jégkorongmeccset és több koncertet is rendeztek már itt. 

Anthony Joshua decemberben szerezte vissza az IBF, a WBA és a WBO vb-övét, miután visszavágott Andy Ruiz Jr-nak. A világbajnok csak az IBF koronáját teszi kockára, miután Pulev a kötelező kihívó. A bolgár bokszoló, aki nyolc évvel idősebb vetélytársánál 2014-ben már harcba szállt az övért, ám akkor Vlagyimir Klicsko öt menet után kiütötte őt. A két bokszoló 2017. szeptemberében már meccselt volna egymással, ám akkor Pulev sérülése miatt elmaradt a meccs. 

Címkék: Ökölvívás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55931/pics/lead_800x600.jpg
Ökölvívás

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: Holyfield kész megküzdeni Tysonnal

2020.05.26. 14:10
Evander Holyfield hiavtalosan is jelezte, hogy beleegyezik egy Mike Tyson elleni mérkőzésbe, amely a két korábbi profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok harmadik összecsapása lesz.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Tyson Fury a mentális boldogságért bokszol

2020.05.20. 15:05
A profi nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury azt mondta, hogy már nem a hírnévért, a pénzért vagy a címekért bokszol, hanem azért, mert a ringbe lépve "mentálisan …

Egyéni sportok

Ökölvívás: újra összecsap Tyson és Holyfield?

2020.05.12. 10:10
Újabb rövid edzésvideót tett közzé Mike Tyson korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnok, aki egyértelművé tette, hogy kész újra ringbe lépni.

Egyéni sportok

Ökölvívás: verbális háborúba kezdett India és az AIBA

2020.05.11. 11:20
Nem Indiában tartják meg a 2021-es ökölvívó világbajnokságot, ám ezúttal nem a koronavírus a ludas.

Egyéni sportok

UFC: Justin Gaethje győzelmével tért vissza a sorozat

2020.05.10. 08:50
Közel két hónapig nem rendeztek UFC mérkőzést a járványhelyzet miatt, viszont vasárnap hajnalban, Jacksonville-ben, zárt kapuk mögött ismét összecsaptak a harcosok.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Gedó György sokat tett az olimpiai bajnokok elismeréséért

2020.05.09. 17:15
Gedó György négy olimpián indult és legnagyobb sikerét 1972-ben érte el, amikor aranyérmes lett papírsúlyban. Cikkünkben a nehéz sorsú bajnok …

Egyéni sportok

Ökölvívás: Connor McGregor bokszolni akar Oscar De La Hoyával

2020.05.08. 17:40
Connor McGregor az UFC korábbi világbajnoka kijelentette, hogy bokszolni akar Oscar De La Hoyával, miután a bokszlegenda sértő megjegyzést tett rá.

Egyéni sportok

Ökölvívás: Evander Holyfield is visszatérne bemutatómeccsekre

2020.05.07. 14:30
Oleg Maszkajev és Mike Tyson után újabb egykori nehézsúlyú világbajnok térne vissza a ringbe, Evander Holyfield ugyanis 57 évesen bemutatómérkőzéseken szeretne …

Egyéni sportok

Kovács István is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

2020.05.03. 10:50
Az olimpiai bajnok ökölvívó hivatalos Facebook oldalán közölte, hogy ő is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését.

Egyéni sportok

Ökölvívás: az év végén rendezik meg a harmadik Fury-Wilder csúcsmeccset

2020.04.29. 19:05
A Boksz Világtanács nehézsúlyú bajnokai október 3-án csaptak volna össze harmadik alkalommal, de a koronavírus miatt halasztani kell az ütközetet.