Vízilabda: megvan a női olimpiai selejtező új időpontja

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar női vízilabda-válogatott a szabályok szigorú betartása mellett immáron második hete készül edzőtáborban és a játékosok most már azzal is tisztában vannak, hogy mikor kell megmérkőzniük az olimpiai selejtezőtornán. 

Fotó: MVLSZ

Az Európa-bajnoki bronzérmes gárda második hete edz a  Császár-Komjádi Uszodában, a játékosok pedig a létesítmény régen zárdaként, ma hotelként funkcionáló részlegében élnek. A csapat számára megkönnyebbülést jelenthet, hogy megtudták, hogy mikor kell csúcsformába lendülniük. A FINA döntésének értelmében ugyanis a trieszti olimpiai selejtezőt 2021. január 17-24 között fogják megrendezni. 

 Valóban, megkaptuk a FINA hivatalos értesítését, Molnár Tamás is hívott a döntéssel. Nagy meglepetés nem ért, csak az volt a kérdés, jövő januárra, februárra vagy márciusra írják ki. Jó, hogy tudjuk már a konkrét időpontot, mert noha több mint fél év van addig, előttünk van a céldátum, mindent ehhez mérten tudunk kialakítani, tervezni.

- nyilatkozott a waterpolo.hu-nak Bíró Attila szövetségi kapitány. A szakember elmondta, hogy a januári rendezés miatt könnyebb lesz majd felépíteni a szezont, mert egy márciusi torna megtörte volna a remélt hazai és nemzetközi idényben mutatott formát. 

Az sem zárható ki, hogy ősszel néhány összetartást tart majd a szakmai stáb, mivel ez jó hatással van a játékosokra és a csapat is igényli. A magyar klubidény pontos menetrendjéről a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége a hétfői ülésen fog döntést hozni. 

A FINA közben bejelentette, hogy a következő évben nem rendezi meg a világligákat, hanem a most félbemaradó sorozatot folytatja. A női csapatnak még két mérkőzése van hátra a selejtezőből, de a hölgyek már kvalifikálták magukat a szuperdöntőbe. A férfiak olimpiai selejtezőjét jövő február 21-28 között rendezik, az Európa-bajnok válogatottat ez a döntés nem érinti.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55927/pics/lead_800x600.jpg