NB I: július közepéig be kell fejezni a szezont

sportfaktor.hu

Mindezt azért, hogy ne csússzon össze nagyon a következő kiírással. Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője elmondta, milyen változásokra kell készülni az NB I visszatérését követően.

Fotó: MLSZ

Sipos Jenő az M1-nek adott nyilatkozatában elmondta, az OTP Bank Liga és a Magyar Kupa hátralévő találkozóin öt csere lesz engedélyezett a csapatok számára, de fontos, hogy a félidei szüneten kívül csak háromszor lehet majd változtatni az összeállításon, továbbá a két játékrész felénél kötelező ivószünetet tartani.

A szóvivő tájékoztatott, az orvosi bizottság által készített, az edzéseken és a mérkőzéseken követendő egészségügyi, tesztelési és magatartási szabályokat az MLSZ eljuttatta a klubokhoz. A komplex edzések elkezdése előtt a csapatoknál a játékosoknak és a stábtagoknak átfogó vizsgálaton kellett átesniük, amely során a koronavírus-teszt mellett teljes körű felmérésen bizonyíthatták a futballisták, hogy alkalmasak a sporttevékenységre.

A felkészülési időszakban heti két teszt vár majd a játékosokra és a stábtagokra és a találkozók előtt 24-36 órával szintén kötelező lesz elvégezni a tesztet, az edzéseken és a mérkőzéseken csak a negatív eredménnyel rendelkezők vehetnek részt. A betegség gyanúját mutató vagy pozitív tesztet adó személyeket el kell különíteni a csapattól, ezekre az esetekre az MLSZ orvosi bizottsága felkészült a járványügyi hatóságok ajánlásai szerint.

A szövetség figyelmeztette a játékosokat és a stábtagokat a járványügyi előírások maximális betartására. Ezek értelmében csak a legszükségesebb személyek tartózkodhatnak a pálya mellett, a stadionban lehetőség szerint kerülni kell az érintkezéseket és természetesen oda kell figyelni a higiénés szabályokra, a fertőtlenítésre és mindenre, amivel a vírus terjedését megakadályozhatják.

Az MLSZ azt reméli, hogy a szabályok betartása mellett nem lesz probléma az edzések megtartásával és a mérkőzések lejátszásával. Sipos Jenő elmondta, a klubok tisztában vannak vele, hogy elemi érdek a járvány terjedésének megakadályozása, így mindenki együttműködő volt és az orvosi bizottság javaslatai alapján járt el a felkészülés során, ezek alapján alakították ki a házi szabályaikat is, amelyek betartását a klubok járványügyi felelősei adminisztrálják és felügyelik.

Az MLSZ egy hete döntött arról, hogy az NB I-et és a Magyar Kupa küzdelmeit befejezik, míg az alacsonyabb osztályok pontvadászatát lezárják. Jövő hét szombaton a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a honi labdarúgóidény, az OTP Bank Liga pedig május 26-án tér vissza teljes fordulóval, de az első fordulóból elhalasztott Ferencváros-Debrecen mérkőzést a Magyar Kupa elődöntők napján már megrendezik.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55968/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB I,Magyar Kupa,MLSZ

További cikkek

Magyar foci

MLSZ: itt az NB II-es menetrend is

2020.07.16. 14:10
Két napja ismerjük az NB I első néhány fordulójának párosításait, most pedig a második vonal első játéknapjainak párharcai is nyilvánosságra kerültek, miután az MLSZ elkészítette az NB II menetrendjét is.

Magyar foci

NB I: Fehérvárról igazolt a Honvéd

2020.07.15. 10:30
A Budapest Honvéd és a MOL Fehérvár FC honlapján egyaránt bejelentették, hogy Tamás Krisztián a fővárosi gárdában folytatja pályafutását.

Magyar foci

NB I: Szombathelyről happolt el fiatal tehetséget a Honvéd

2020.07.14. 21:40
Az élvonalban folytatja pályafutását Tóth-Gábor Kristóf, akit a Haladástól igazolt le a kispesti gárda.

Magyar foci

NB I: lila-fehérbe öltöznek a Stieber testvérek

2020.07.14. 20:00
Stieber Zoltán és Stieber András is Újpesten folytatja pályafutását.

Magyar foci

NB I: örökrangadó rögtön az első fordulóban

2020.07.14. 12:45
A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos Twitter-oldalán hozta nyilvánosságra a 2020–2021-es NB I-es idény 1. fordulójának párosításait.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Boér Gábor lett a Zalaegerszegi TE vezetőedzője - hivatalos

2020.07.12. 17:10
Hivatalos oldalán jelentette be a zalai klub, hogy Boér Gábor veszi át a csapat irányítását.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: hamarosan kiderülhet ki veszi át a Zalaegerszegi TE irányítását

2020.07.12. 12:25
A Nemzeti Sport információi szerint már vasárnap délután bejelentheti a zalai csapat Boér Gábor érkezését.

Magyar foci

Elhunyt az 1968-as olimpiai bajnok labdarúgó-válogatott tagja, Szűcs Lajos

2020.07.12. 11:40
Életének 77. évében elhunyt a korábbi olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajos, közölte a Ferencváros hivatalos honlapja.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: egy év után hazatér Baráth Botond

2020.07.12. 08:15
A Sporting Kansas City hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozik a csapattól Baráth Botond, aki ismét a Budapest Honvéd játékosa lesz.

Külföldi foci

Európa-liga: a MOL Fehérvár FC és a Budapest Honvéd is kiemelt lesz a selejtezőben

2020.07.10. 20:50
A 2018/19-es szezonban csoportkörig menetelő székesfehérváriak, valamint a tavalyi szezonban a Craiova ellen búcsúzó kispestiek is …