NBA: a Lakers-legenda szerint nem kellene folytatni a szezont

Dorogi László
Dorogi László

Shaquille O`Neal szerint a szurkolók és a játékosok biztonsága is előrébb való, mint az, hogy bajnokot hirdessenek az NBA idei kiírásában.

Fotó: slamonline.com

Interjút adott az USA Today című lapnak az Orlando Magic, a Los Angeles Lakers és az amerikai válogatott korábbi kiváló centere, Shaquille O`Neal, amelyben természetesen nem lehetett megkerülni a koronavírus miatt felfüggesztett bajnokság témáját sem.

Mint ismert, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában március 11-én szakították félbe a szezont, miután kiderült, a Utah Jazz francia centerének, Rudy Gobertnek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Később aztán több játékosnál és stábtagnál is regisztrálták a vírusfertőzést, így nem kockáztathattak a liga vezetői a folytatással.

Bár az Egyesült Államokat alaposan lesújtotta a járvány, de hamarosan a tengerentúlon is újraindulhat a sportélet, mi sem jelzi ezt jobban, mint a tény, hogy péntek óta az NBA-játékosok - szigorú egészségügyi szabályok mellett, limitált létszámban - újra elkezdhették edzéseiket csapataik csarnokaiban.

Több szakértő viszont egyetért abban, hogy július előtt semmiképp sem folytatódhat a bajnokság, s Shaquille O`Neil szerint már nem is kéne erőltetni az újrakezdést, sokkal inkább az új idényre kellene koncentrálni.

"Mindenki menjen haza, legyen egészséges, aztán jöjjön vissza jövőre. Az idénynek az én szememben vége"

- jelentette ki az USA Todaynek a Hall of Famer játékos, aki hozzátette, meglehetősen erőltetett dolognak tartaná, ha új lebonyolítási rendszer mellett kellene lezárni a félbeszakított idény, ráadásul aki így megkaparintaná a bajnoki címet, nem tisztelnék a szurkolók sem. Korábban több forgatókönyv is napvilágot látott a bajnokság befejezésével kapcsolatban, többek között felmerült annak a lehetősége is, hogy egy városban, minitorna szerűen döntenék el a bajnoki cím sorsát - természetesen zárt kapuk mögött.

Az NBA alapszakaszából nagyjából 15 mérkőzése van hátra a csapatoknak, a Keleti főcsoportban a Milwaukee Bucks áll az élen 53-12-es győzelmi mutatóval, míg a Nyugati konferenciában a Los Angeles Lakers a listavezető 49 győzelemmel és 14 vereséggel.

Címkék: kosárlabda, NBA
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55954/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,NBA

További cikkek

Csapatsportok

Kosárlabda: volt egyszer egy be nem fejezett Euroliga-idény

2020.05.27. 19:20
A héten az európai szövetség befejezettnek nyilvánította az Euroliga és az Eurokupa versenysorozatát, és egyik sorozatban sem hirdettek bajnokot. Cikkünkben a legjelentősebb …

Amerika

NBA: Patrick Ewingot kiengedték a kórházból

2020.05.26. 10:45
Kiengedték a kórházból a koronavírussal kezelt Patrick Ewingot, az NBA legendás kosarasát.

Csapatsportok

Kosárlabda: nem lesz befejezése az Euroligának és az Európa Kupának

2020.05.25. 17:20
Lezártnak nyilvánították a férfi kosárlabdázók két legrangosabb európai kupasorozatát a koronavírus-járvány miatt.

Amerika

Elhunyt a legendás kosárlabdaedző, Eddie Sutton

2020.05.24. 18:30
84 éves korában elhunyt minden idők egyik legsikeresebb egyetemi kosárlabdaedzője, a Hírességek Csarnokának tagja Eddie Sutton.

Amerika

NBA: három forgatókönyvvel készülnek az újraindításra

2020.05.24. 11:40
A liga vezetősége többféle forgatókönyvvel számolnak a folytatást illetően, és olyan terv is van, amely törölné a hátralévő alapszakasz-mérkőzéseket.

Csapatsportok

Kosárlabda: meghalt Sitku Ernő, 149-szeres válogatott kosaras

2020.05.22. 21:55
A tragikus hirtelenséggel elhunyt korábbi válogatott kosárlabdázó mindössze 48 évet élt.

Amerika

NBA: meghalt Jerry Sloan a Utah Jazz legendás mestere

2020.05.22. 18:10
78 éves korában elhunyt Jerry Sloan korábbi NBA-vezetőedző, aki 23 éven keresztül volt a Utah Jazz trénere.

Amerika

NBA: mesebeli környezetben zárulhat a szezon

2020.05.21. 15:35
A floridai Orlando világhírű szórakoztató parkjában, a Walt Disney Worldben játszhatják le a felfüggesztett NBA-szezon hátralévő mérkőzéseit.

Amerika

NBA: fújnak a korábbi játékostársak Michael Jordanre

2020.05.21. 10:20
Múlt héten ért véget a Michael Jordan utolsó Chicago Bullsos idényét bemutató The Last Dance című dokumentumfilm-sorozat az Egyesült Államokban - ami nem aratott osztatlan sikert.

Amerika

NBA: LeBron James a lehető leghamarabb ismét játszana

2020.05.19. 10:15
LeBron James, az NBA egyik legnagyobb sztárja továbbra is reménykedik abban, hogy folytatni lehet a szezont.