Röplabda: a Vasas indulhat a BL-ben, a Nyíregyháza még reménykedhet

Dorogi László
Dorogi László

Bár a koronavírus-járvány miatt nem hirdettek idén bajnokot a magyar röplabda-bajnokságokban, az előző idény eredményei alapján az angyalföldiek újra elindulhatnak a Bajnokok Ligájában.

Fotó: Jochapress

A magyar szövetség április 9-én nyilvánította befejezettnek a bajnoki küzdelmeket a női röplabda OB I-ben - és a többi sorozatban is -, akkor jelezték: a nemzetközi kupaindulásról az érintett klubok bevonásával, az idei és a tavalyi bajnoki, és kupaeredmények figyelembevételével döntenek.

Az MRSZ hétfőn arról számolt be, a szervezet elnöksége támogatta a szakmai kollégium javaslatát, így a tavaly bajnok, idén Magyar Kupa-győztes Vasas szerepelhet ismét a legrangosabb európai kupasorozatban. A fővárosi gárda tavaly tizenöt év után első magyar csapatként jutott a BL-főtáblára.

A kupában ezüstérmes Fatum Nyíregyháza számára a magyar szövetség szabadkártyás helyet igényel az európai szövetségtől a Bajnokok Ligájára, amennyiben azt a nyírségiek nem kapják meg, akkor a Békéscsabához hasonlóan a CEV Kupában állhatnak rajthoz.

A bajnokság április 9-i befejezettnek nyilvánításakor az alapszakaszt vezető Kaposvár, valamint az Újpest a Challenge Kupában szerepelhet a következő idényben az európai kupaporondon.

Ami a férfiakat illeti, a Bajnokok Ligájában a Kaposvár, a Challenge Kupában pedig a kupagyőztes Pénzügyőr, a Kecskemét, valamint a Kazincbarcika indulna el - utóbbi kettőnek a kvóta miatt csak szabadkártyával lenne erre lehetősége.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55961/pics/lead_800x600.jpg
Bajnokok Ligája,röplabda,Challenge Kupa

További cikkek

Csapatsportok

Kézilabda: Győrben nem örülnek a Final Four törlésének

2020.06.29. 20:10
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC klubelnöke úgy fogalmazott, nehéz elfogadni az EHF döntését.

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: augusztusban folytatódnak a küzdelmek

2020.06.17. 16:15
Az UEFA ma határozott a Bajnokok Ligája és az Európa-liga további menetéről.

Külföldi foci

Labdarúgás: egyre biztosabbnak tűnik a budapesti szuperkupa

2020.06.16. 09:50
A Reuters információi szerint szeptember 24-én rendezhetik meg az idei európai Szuperkupa-mérkőzést, zárt kapuk mögött, Budapesten.

Külföldi foci

Labdarúgás: Magyarországon rendezhetik az idei UEFA Szuperkupát

2020.06.12. 09:30
Olasz sajtóértesülések szerint Budapesten küzdhet meg a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztese az európai Szuperkupáért.

Külföldi foci

Jövő héten dönt az UEFA a BL-ről és a válogatott tornákról

2020.06.11. 12:05
Jövő héten szerdán és csütörtökön kétnapos végrehajtó bizottsági ülést tart az UEFA, ahol döntenek a Bajnokok Ligája, a jövő nyárra halasztott …

Külföldi foci

Labdarúgás: Portugáliában rendezhetik a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét

2020.06.08. 11:45
Német sajtóértesülések szerint a portugál főváros adhat otthont a Bajnokok Ligája idei döntőjének, valamint ott rendezhetik a negyed- és az …

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: portugáliai vagy németországi minitorna dönthet a kupa sorsáról

2020.06.04. 17:35
Az AP értesülései szerint az UEFA úgy tervezi, hogy a legrangosabb európai kupasorozatának negyeddöntőit, elődöntőit és …

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: koronavírusosan utazott az Atalanta trénere Valenciába

2020.06.01. 13:30
A spanyol klubnál nem értik, hogyan lehetett ennyire felelőtlen a BL-újonc bergamóiak rutinos vezetőedzője.

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: tizenöt éves az isztambuli csoda

2020.05.25. 12:30
Napra pontosan 15 évvel ezelőtt játszották le minden idők egyik legnagyszerűbb Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a Liverpool háromgólos hátrányból felállva hódította el fennállása ötödik …