MLB: a fél szezon elmarad, de júliusban rajtolhat az idény

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Több amerikai sportmédium is kész tényként közölte, névtelen forrásokra hivatkozva, hogy az MLB tulajdonosai megállapodtak arról, hogy júliusban elkezdődik a 2019-es idény. 

Március 26-án vette volna kezdetét az észak-amerikai profi baseball-liga aktuális idénye, ám a koronavírus-járvány miatt nem is tudták elkezdeni a bajnokságot. 2001 óta ez az első olyan idény amelyet félbe kellett szakítani, akkor a szeptember 11-i terrortámadások miatt állt le a bajnokság egy rövid időre. 

A nevük elhallgatását kérő források szerint júniusban kezdődhetnek meg az edzőtábortok, majd július elején venné kezdetét a bajnokság. Egy normál MLB-szezonban 162 mérkőzést vívnak a csapatok, most azonban csak 82 találkozója lesz egy gárdának. Változott a rájátszás menete is, az Amerikai Ligából és a Nemzeti Ligából is öt-öt helyett hét-hét csapat jut majd be a playoffba. 

A meccsek többségét a csoportriválisok fogják egymás ellen vívni és a főcsoportok résztvevői közti mérkőzéseknél pedig arra fognak figyelni, hogy ne kelljen a csapatoknak túl nagy távolságot megtenniük. A meccsekre a bajnokság elején zárt kapuk mögött kerül sor. A tervek szerint a csapatok vagy a saját stadionjukban, vagy az edzőpályájukon vívják a hazai találkozóikat, kivéve a Toronto Blue Jays-t, amely a floridai Dunedinben vívja hazai összecsapásait. 

A források szerint ezek a döntések a játékosok számára elfogadhatóak, ám a fizetésekkel kapcsolatban még kérdések vannak. A tulajdonosok ugyanis a korábbi tervekkel ellentétben az eredeti fizetésekből nem a lejátszott meccseknek megfelelően arányos bért fizetnék, hanem az idei bevételeik felét adnák a játékosoknak és azt osztanák el az alapfizetések arányainak megfelelően a keret tagjai között. Ez a lépés könnyen sztrájkhoz vezethet a játékosok részéről, amelyre többször volt példa a bajnokság majd 150 éves története során, sőt 1994-ben a komplett rájátszást törölni kellett játékossztrájk miatt. 

Címkék: baseball, MLB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/55977/pics/lead_800x600.png
baseball,MLB

További cikkek

Amerika

Közvetítések: este választhatunk a baseball és a kosárlabda között

2020.08.04. 07:30
Meglehetősen kevés közvetítést láthatunk a mai napon, de egy-egy meccs képernyőre kerül két amerikai ligából, valamint eldől, hogy melyik csapat jut fel …

Amerika

MLB: a koronavírus miatt már hétfőn vége lehet az idénynek

2020.08.01. 16:45
Úgy tűnik az MLB nem tud felülkerekedni a koronavírus-járványon az NHL-el és az NBA-vel ellentétben és a világ első számú baseballbajnokságának idényét jövő héten …

Külföldi foci

Közvetítések: életben tarthatja éremesélyeit a Lazio

2020.07.29. 07:30
Fontos mérkőzést játszik a már biztosan búcsúzó Brescia ellen a fővárosi csapat, de láthatjuk a már bajnok Juventust is a pályán.

Amerika

MLB: szerdán már akár játszhat a Miami Marlins

2020.07.28. 11:20
A tömeges fertőzések miatt újabb meccse marad el a Miami Marlinsnak az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB), ám a bajnokság első embere szerint szerdán már ismét a pályán lehet majd az …

Amerika

MLB: a Miami Marlinsnál 14-en is koronavírusosak

2020.07.27. 19:00
Az észak-amerikai baseball-ligában szereplő csapatnak és eddigi egy ellenfelének így most karanténba kell vonulnia.

Csapatsportok

Képernyőn a Serie A hajrája, darts és baseball is

2020.07.23. 07:30
Ma két olasz labdarúgó-bajnokit kapunk, mellé sznúker és darts is jár, és debütál az amerikai baseball is a Sport Tv-n.

Amerika

MLB: júliusban indul a bajnokság

2020.06.24. 11:05
Megegyeztek egymással az észak-amerikai profi baseball-liga játékosai és vezetői és így július 23-24-én kezdetét veheti a bajnokság alapszakasza, amelyben a csapatok 60 mérkőzést vívnak majd.

Amerika

MLB: 80 meccsre tiltották el a doppingoló dobójátékost

2020.05.02. 14:15
Doppinghasználat miatt 80 mérkőzésre szóló eltiltást kapott Emmanuel Clase a Cleveland Indians baseballcsapatának dobója.

Amerika

Az Egyesült Államokban egyelőre nem tér vissza a profi sport

2020.04.29. 13:30
Donald Trump amerikai elnök egészségügyi tanácsadója szerint még messze vannak attól, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett bajnokságok újraindulhassanak az …

Amerika

MLB: egész idényre eltiltottak egy doppingoló játékost

2020.02.18. 13:10
Az észak-amerikai profi baseball liga (MLB) az egész 2020-as szezonra eltiltotta Francis Martest, a Houston Astros játékosát.